Jabuk
Urejanje internetnih strani
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.03.2013 21:59:35
Urejanje internetnih strani
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Vem, da vas je na tem forumu kar nekaj ki obvladate internetne strani in mi boste lahko pomagali pri mojih težavah in mi dali odgovore na moja vprašanja.
Zanima me, ali je mogoče že postavljeno internetno CMS stran urejati sam tudi izven določenih meja?... in kaj bi za to potreboval kakšen program, kakšno znanje?
Stran mi je zelo ušeč zaradi enostavnega urejanja, vendar se hitro zatakne zaradi omejenosti. Npr. na tej internetni strani: http://stipic-aso.si/slo/najem-avtodoma/integra-style-660hb-2012/ je zelo preprosto dodajati avtodome. zatakne se pa že pri tem da bi najprej naredil dve skupini(Euramobil, benimar) in bi nato avtodome dodajal po skupinah. Če bi želel imeti skupine, bi moral poklicati ponudnika, oni bi to uredili in seveda zaračunali. Dodati dve skupini verjetno ni taka znanost? oni pa za vsako storitev mastno zaračunajo. Zato me zanima, če bi lahko na kakšen način tudi take zadeve urejal sam. In kakšno znanje oz. kaj bi za to potreboval, če je sploh možno?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.03.2013 08:46:17
Re: Urejanje internetnih strani
Odvisno kater CMS poganja to spletno stran. Načeloma nebi smel bit prevelik problem, dodat kategorijo in peljat uporabnika na stran, kjer bi si izbral kategorijo (Euramobil, Benimar).
Vprašat se je pa potrebno ali je to potrebno za 8 avtodomov (predpostavljam, da je ta seznam na spletni strani dokončan). Če jih razbiješ v dve skupini, mora uporabnik (stranka), ko želi priti do avtodoma narediti še en klik več. Jaz bi jih na tvojem mestu samo v levem meniju razporedil tako da bodo urejeni po znamki.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 18.03.2013 10:33:30
hm... spletko je znan po svojih cementiranih izdelkih. ki so sicer "solid" ampak dragi in nič kaj fleksi. kolikor poznam njihov CMS, svojih želja ne boš uspel realizirati brez zajetne količine programerskega znanja. če boš predal komu drugemu pa ti ta spet, za svoje znanje, ne bo delal zastonj.

škoda, ker je na voljo veliko, precej bolj odprtih/flexi CMS izdelkov tebe pa potrebe že vlečejo v trgovinski del. zato pa imaš sedaj težave.

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 18.03.2013 11:27:12
Na vsak način boš moral plačevati nekomu za vzdrževanje.

CMSji in njihovi moduli so zelo ranljivi, zato jih je treba stalno posodabljat. Če sam nimaš pojma o tem, mora to zate počet nekdo drug. Iz tega stališča je spletko dokaj robustna rešitev.

Glede cene, je pa druga zgodba. Če dobiš nekega "poceni" študenta, ti bo nekaj časa vse idealno, a rešitev ni trajna, ker študentje doštudirajo, se jim ne da več, imajo izpite, gredo za dalj časa na potovanje, you name it.

In smo spet pri drugi opciji, da ti to dela neka pravna oseba. Ta pa ne more biti poceni, ker si mora zaslužit za plačo.

Na koncu je odločitev le na tem, kdo je bolj fleksibilen, plačat je pa treba.

Ne vem, če sem ti kaj pomagal, a imam sam podobne probleme s svojimi strankami, ki se ne morejo sprijaznit s tem, da internetne predstavitve niso več pocene, sploh pa ne zastonj. Celo nehal sem ponujat izdelavo spletnih rešitev po 15 letih. Pa imam kar precej znanja in izkušenj na tem področju.
Jabček

Jabček

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 18.03.2013 13:40:52
Napiši v kupi/prodaj podforum na internetmojster forumu kaj točno želiš (popravek/dodatek) in boš prejel ponudbe na ZS ...na tak način pri takih manjših popravkih prideš najceneje skoz. Preberi pa pred postanjem pravila obljavljanja v tem podforumu
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 18.03.2013 18:18:25
Hvala vsem za odgovore, so vsi koristni. Se mi je zdelo, da ni prav enostavno, da bi to kar sam urejal...
Me pa zanima še za eno drugo stran, ki je pa povezana s programom Vasco, v katerem je baza artiklov, ki se pokažejo na spletni strani. (internetna trgovina)
Če bi želel na tej internetni strani kaj urejati,(recimo isto kakšne skupine, podskupine, izgled...) je zadeva verjetno enaka kot pri prejšni? Za urejanje katerekoli internetne strani je potrebno znanje programskega jezika v katerem je narejena spletna stran.
Ni nobene opcije, da bi bil kakšen program, vmesnik, ki olajša to urejanje.?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 18.03.2013 19:18:04
Ne.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 19.03.2013 13:23:21
haroker: break word or remove yourself from presence Smile

Seveda je, odvisno je v katerem CMSju je zadeva narejena.
Če je recimo Magento je potem administratorsko orodje CPanel, kjer se da delati čuda stvari - brez znanja programiranja. Enako velja za druge CMS sisteme, saj vsak ponuja nek admin tool s katerim se da delati marsikaj.

Druga zgodba je, če je stran kupljena pri neki firmi, ki ima lasten CMS. V tem primeru, je logično, da bodo oni naredili vse za $$$
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani