iPhone AppStore v Sloveniji!!!
|
Jablanator
Kraj: ©entrupert (8232) |
|
 |
|
Prispevek: #61 Objavljeno 14.08.2008 17:03:21 |
|
Jest je napisal/a: | Guli je napisal/a: |
Hmmm, zanimivo, zakaj pa men javla ob registraciji, da kreditne kartice niso dovoljene v Sloveniji? |
V katerem iTunes Storu? Slovenskem? Ti se verjetno poskusas registrirat v kaksen drug iTunes Store... tam pa potrebujes kreditno kartico ki izhaja iz tiste drzave, v katerem Storu se registriras...
Ce se recimo registriras v ameriskem iTunes Storu, potem potrebujes kreditno kartico, ki je izdana v Ameriki... |
Ali pa gift card, kimjo "izdaja" e-bay
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #62 Objavljeno 14.08.2008 17:06:10 |
|
b0j3 je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Guli je napisal/a: |
Hmmm, zanimivo, zakaj pa men javla ob registraciji, da kreditne kartice niso dovoljene v Sloveniji? |
V katerem iTunes Storu? Slovenskem? Ti se verjetno poskusas registrirat v kaksen drug iTunes Store... tam pa potrebujes kreditno kartico ki izhaja iz tiste drzave, v katerem Storu se registriras...
Ce se recimo registriras v ameriskem iTunes Storu, potem potrebujes kreditno kartico, ki je izdana v Ameriki... |
Ali pa gift card, kimjo "izdaja" e-bay |
Gift carde ne izdaja eBay  ... ampak Apple
Najdes jih pa tudi obcasno v rubriki MALI OGLASI ali pa na bolhi ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
Kraj: ©entrupert (8232) |
|
 |
|
Prispevek: #63 Objavljeno 14.08.2008 17:12:17 |
|
Jest je napisal/a: | b0j3 je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Guli je napisal/a: |
Ali pa gift card, kimjo "izdaja" e-bay |
Gift carde ne izdaja eBay ... ampak Apple
Najdes jih pa tudi obcasno v rubriki MALI OGLASI ali pa na bolhi ... |
Včasih se sarkazem izgubi "na liniji".
|
 |
Jablanator
Kraj: Prebold |
|
 |
|
Prispevek: #64 Objavljeno 15.08.2008 16:24:57 |
|
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #65 Objavljeno 15.08.2008 16:29:05 |
|
Ker si ocitno vpisal stevilko debetne kartice in ne kreditne... Visa Electron?
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
Kraj: Prebold |
|
 |
|
Prispevek: #66 Objavljeno 15.08.2008 16:46:52 |
|
Jest je napisal/a: | Ker si ocitno vpisal stevilko debetne kartice in ne kreditne... Visa Electron? |
Imam VISO od NLB-ja, ki zagrabi na vseh drugih e-trgovinah in tudi na PayPalu zagrabi.
Imam še pa eno VISO od mame, kjer pa javlja, da je Security Code napačen ki je prepisan s kartice.
Uglavn nč mi ni več jasn, ktera kartica je prava. Sej VISA je VISA, al so različne VISE?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #67 Objavljeno 15.08.2008 16:47:47 |
|
Guli je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Ker si ocitno vpisal stevilko debetne kartice in ne kreditne... Visa Electron? |
Imam VISO od NLB-ja, ki zagrabi na vseh drugih e-trgovinah in tudi na PayPalu zagrabi.
Imam še pa eno VISO od mame, kjer pa javlja, da je Security Code napačen ki je prepisan s kartice.
Uglavn nč mi ni več jasn, ktera kartica je prava. Sej VISA je VISA, al so različne VISE? |
Mas kreditne in debetne...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
|
Prispevek: #68 Objavljeno 15.08.2008 17:25:20 |
|
tudi sam imam težave z VISA kreditno kartico od NLB.. ah, bo že.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #69 Objavljeno 15.08.2008 17:28:47 |
|
po vseh težavah očitno ni nič narobe iTunes store temveč z VISA karticam izdane pri NLB-ju. Jaz z VISO izdano pri SKB nimam problema.....
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #70 Objavljeno 26.08.2008 12:34:54 |
|
Eko se oglašam še en nezadovoljen NLB uporabnik. Sem si želel zgolj Remote program dol dat, ki bi mi hudo prav prišel. Ma kdo idejo kako drugače prit do njega?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #71 Objavljeno 26.08.2008 12:40:48 |
|
Cocky je napisal/a: | Eko se oglašam še en nezadovoljen NLB uporabnik. Sem si želel zgolj Remote program dol dat, ki bi mi hudo prav prišel. Ma kdo idejo kako drugače prit do njega? |
Naredi si USA account in tam snemi saj je remote zastonj ce se ne motim, drugece so pa se druga pota 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #72 Objavljeno 26.08.2008 12:46:49 |
|
Za silo si lahko naredite iTunes account na britanskem UK iTunes Store. Tam je pri registraciji opcija da se registriraš brez kartice oz. kakršnega koli dajanja informacij o karticah ipd.
Samo Londonski post code moraš nekje dobit, mislim pa da je tudi en guide tega nekje na netu.
Uglavnem je to najboljša (legalna) opcija za downloadanje free appsov iz app store-a.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #73 Objavljeno 30.08.2008 15:42:12 |
|
hm... a se mogoce kdo spomne... vcasih je bla neka stran k si lahko kupu pac kodo od teh dobroimetnih kartic pa si jo pol sam vnesu v itunes...
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #74 Objavljeno 30.08.2008 16:03:10 |
|
weed|boy je napisal/a: | hm... a se mogoce kdo spomne... vcasih je bla neka stran k si lahko kupu pac kodo od teh dobroimetnih kartic pa si jo pol sam vnesu v itunes... |
Ce mislis slucajno tisto, kjer dobis kodo zastonj... so navodila tukaj >> http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=34555#Post34555
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #75 Objavljeno 30.08.2008 16:22:12 |
|
ne ne, to mam ze US acc, sam nas EC ne prime pa nebi zdej slovenskega se delal... bla je neka stran k si te dobroimetne kode al kwa tocn lahko preko spleta kupu in ti ni blo treba it kupovat kartic  sam sm sam enkrat to uporabu, k pol nism mel neke potrebe  zdej pa se ne spomnem kaj je bila to zaena stran 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #76 Objavljeno 30.08.2008 16:25:39 |
|
weed|boy je napisal/a: | ne ne, to mam ze US acc, sam nas EC ne prime pa nebi zdej slovenskega se delal... bla je neka stran k si te dobroimetne kode al kwa tocn lahko preko spleta kupu in ti ni blo treba it kupovat kartic sam sm sam enkrat to uporabu, k pol nism mel neke potrebe zdej pa se ne spomnem kaj je bila to zaena stran  |
Nevem, ce je kaksna stran za to...
Kode (Gift Cards) se prodajajo preko E-bay-a... ali pa vcasih tudi preko bolhe... in sem ter tja tudi tukaj v oglasih  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #77 Objavljeno 30.08.2008 16:40:04 |
|
ok, pol nben ne ve... kak je pa z aplikacijami ce mas 2 acconuta pa recmo en iphone? Ne vem... npr. na enem sm do zdej delal, ker bi pa mel EC not bi si mogu slovenskega odpret in pac pol to furat na dveh userjih... se aplikacije kej tepejo al to nima nbene veze?
|
 |
Jablanator
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #78 Objavljeno 30.08.2008 17:01:37 |
|
Jaz imam en iPod Touch in dva accounta. Vendar, ko si D/L programčke iz AppStore, sem vedno na slovenskem računu. Za ogled Reviews za programčke pa grem na US račun.
Po moje je bolje, da narediš tako kot jaz, da imaš za nakup/download aplikacij samo en račun, drugega pa za kaj drugega.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #79 Objavljeno 30.08.2008 17:18:53 |
|
weed|boy je napisal/a: | ok, pol nben ne ve... kak je pa z aplikacijami ce mas 2 acconuta pa recmo en iphone? Ne vem... npr. na enem sm do zdej delal, ker bi pa mel EC not bi si mogu slovenskega odpret in pac pol to furat na dveh userjih... se aplikacije kej tepejo al to nima nbene veze? |
Kako noben ne ve  .. saj sem napisal...
Trenutno je eden na bolhi >> http://www.bolha.com/oglas2932202/itunes-(us)-gift-certificate
Glede tega, da sta dva accounta, pa imam jaz take izkusnje, da je potem lahko zbrka...  ... Sem na zacetku preko SLO accounta nalagal... pa potem preko US, ker ni bilo vsega na SLO (recimo Shazam) ... in so potem vcasih delale ene, vcasih druge aplikacije... Potem sem tiste iz SLO accounta brisal in jih se enkrat namestil preko US accounta... od takrat dalje pa je mir  ... Na sreco je slo zgolj za brezplacne aplikacije... preko US store-a pa sem imel nalozene tiste, ki sem jih kupil ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #80 Objavljeno 30.08.2008 17:26:49 |
|
OK, še nimam nobenega accounta in rad bi se izognil dajanju številke moje kreditne kartice...
1) baje, da v SLO ne gre... ali se motim? Pa še baje ni tistih free appsov na SLO trgovini.... al se motim?
2) probal sem narediti en fake account v US trgovini pa sem opazil, da ni več opcije, da ne daš svoje kartice, oz. izbire "none" pri izbiri kartice.... ali sem kaj spregledal?
LP
M
|
 |