Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 18.02.2013 22:40:05 Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
Pozdravljeni,
Ugotavljam (in prebiram po tujih forumih), da od nadgradnje na ios 6 pri pošiljanju mailov (npr. preko smtp) obstaja težava z opozorilom, ali je bil mail ok poslan ali ne.
Zanima me (v kolikor ima še kdo od vas podoben problem), ali obstaja kakšna pametna rešitev, ker IOS native mail app odda tisti znani swoosh soud takoj ko pritisneš gumb send in ne šele ko je bilo to res storjeno (kakor je delalo vedno od ios5 navzdol).
Tako nikoli nisi prepričan, ali je mail res šel naprej ok, ali pa se je zaciklal zaradi kakšnih koli problemov s smtp oz. nekompatibilnostjo z internet providerjem...
Sam sem se spomnil na en stari tweak iz Cydie "MailSent", verzija 1.0, kateri sicer na IOS6 deluje ok, samo se mi zdi malo neumno, da moram to reševati na ta način.
Hvala za vaše nasvete...
Nazadnje urejal/a msrn Pon 18. Feb 2013 23:00; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 18.02.2013 22:47:30 Re: Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
msrn je napisal/a: | Pozdravljeni,
Ugotavljam (in prebiram po tujih forumih), da od nadgradnje na ios 6 pri pošiljanju mailov (npr. preko smtp) obstaja težava z opozorilom, ali je bil mail ok poslan ali ne.
Zanima me (v kolikor ima še kdo od vas podoben problem), ali obstaja kakšna pametna rešitev, ker IOS native mail app odda tisti znani swoosh soud takoj ko pritisneš gumb send in ne šele ko je bilo to res storjeno (kakor je delalo vedno od ios5 navzdil).
Tako nikoli nisi prepričan, ali je mail res šel naprej ok, ali pa se je zaciklal zaradi kakšnih koli problemov s smtp oz. nekompatibilnostjo z internet providerjem...
Sam sem se spomnil na en stari tweak iz Cydie "MailSent", verzija 1.0, kateri sicer na IOS5 deluje ok, samo se mi zdi malo neumno, da moram to applovo šlamastiko reševati na ta način.
Hvala za vaše nasvete... |
Jaz nikoli nism imel tezav s posiljanjem. Tudi v ios6 ne! Seveda je vse odvisno od tega ce imas nastavitve pravilno vnesene.
Kje konkretno pa imas tezave?
Kateri mail provider, in iz katerega internet providerja imas tezave?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 18.02.2013 22:52:54 Re: Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
agerg je napisal/a: | Jaz nikoli nism imel tezav s posiljanjem. Tudi v ios6 ne! Seveda je vse odvisno od tega ce imas nastavitve pravilno vnesene.
Kateri mail provider, in iz katerega internet providerja imas tezave? |
Govorim o tem:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1453491
https://discussions.apple.com/thread/4366332?start=0&tstart=0
Je pa teh forumov z opisanim enakim problemom (in komentarji) na desetine....
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 19.02.2013 19:27:02 Re: Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
agerg je napisal/a: | Jaz nikoli nism imel tezav s posiljanjem. Tudi v ios6 ne! Seveda je vse odvisno od tega ce imas nastavitve pravilno vnesene.
Kateri mail provider, in iz katerega internet providerja imas tezave? |
Ali si ti kdaj imel težave ali ne, je v tej temi nepomembno (konec koncev je za to, da mail ni poslan lahko krivo že to, da za hip, recimo v dvigalu, ni signala). Vprašenje je jasno in ja, to je kiks iOS6. Če je bil zvok doslej potrdilo poslanosti maila, se tega ne spremeni kar tako potihem.
_________________ 2013 15" MBP, 2010 MBA 11", 2007 MB 2.0, TC, iPhone SE, iPad Mini Retina, iPad2.
Jebemti, bere se, kot da sem fanboy ...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 19.02.2013 19:51:28 Re: Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
jakaracman je napisal/a: | Ali si ti kdaj imel težave ali ne, je v tej temi nepomembno (konec koncev je za to, da mail ni poslan lahko krivo že to, da za hip, recimo v dvigalu, ni signala). Vprašenje je jasno in ja, to je kiks iOS6. Če je bil zvok doslej potrdilo poslanosti maila, se tega ne spremeni kar tako potihem. |
Ok hvala ti za potrditev, da problem obstaja oz. da nimam tega faulta samo jaz. Ku...c jih gleda in njihove beta verzije
Jaz si sedaj pomagam z MailSent samo ni to ravno top rešitev (bila je mogoče pri ios 3, ko je tweak prišel ven), pri ios 6 pa ..... 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 19.02.2013 21:17:00 Re: Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
jakaracman je napisal/a: | Ali si ti kdaj imel težave ali ne, je v tej temi nepomembno (konec koncev je za to, da mail ni poslan lahko krivo že to, da za hip, recimo v dvigalu, ni signala). Vprašenje je jasno in ja, to je kiks iOS6. Če je bil zvok doslej potrdilo poslanosti maila, se tega ne spremeni kar tako potihem. |
Ok, sam teh tezav res nism nikoli zaznal, zato tudi nism nikoli iskal resitve.
Ce prav razumem tezava izgleda tako kot da je mail poslan, ceprav dejansko ni, ker v tistem trenutku ni dostopa do neta?
Bolj sem imel v mislih, ker so si ljudje precej nastavlajli siol-ov, ki so pa pred kratkim spreminal nastavitve avtentifikacije in kar naenkrat zadeva ni delovala.
Zato sem omenil, da je vsekakor za pravilno delovanje potrebno imet prave nastavitve.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 22.03.2013 10:44:31 Re: Obvestilo o poslanem mailu - IOS 6.1 |
|
Nice post.............
|
 |