IPAD 3 wifi + cellural v garanciji | |||||
od septembra 2012 si lastim Apple Ipad 3 (16GB), ki sem ga kupil v Istyle-u ter vzel, proti doplačilu seveda, 5 letno garancijo (se zgodi). Ipad mi je do nadavnega normalno deloval, pred kakšnimi tremi tedni pa so se začele brisati "Iternet tethering" in "APN" ter "Cellural data nastavitve. Isto časno je prenehal delovati še personal hotspot, ki ga uporabljam namesto brezžičnega domačega interneta. Ipad sem seveda večkrat resetiral (vsak 10x) in vpisoval podatke. Vendar nič ni delovalo zato sem ga nesel v EPL na Kongresnem trgu, kjer so mi ga vzeli v servis. Nad njimi sem bil zelo razočaran, kajti Ipada niti pogledali niso, ko sem ga dvingnil iz servisa, je bilo vse isto kot prej (mail,..) to pomeni, da ga sploh NISO resetirali. Rekli pa so, da vse deluje, čeprav ni. Ko sem malo prišel k sebi, sem se odločil, da ga nesem tja, kjer sem ga kupil. Tako sem zvečer romal do kristalne palače na Ameriški ulici. V Istylu sta me pričakala dva prijazna prodajalca in seveda izvrstna znalca Applovih naprav. Ko sta Ipad preverila, sta ugotovila, da res ne deluje in mi potrdila malomarnst EPL-ja, toda to še ni vse. Naredili smo "Reklamacijski zapisnik", kjer sta gospoda točno opredelila težavo in sicer: Ne deluje personal hotspot. Naprava si ne zapomni internet tethering nastavitev. Preizkušeno s simobil, tušmobil in mobitel sim kartico. Tako je moj Ipad odšel na Pro Servis, od koder so me danes klicali in povedali, da z napravo ni NIČ narobe. Prijazno sem jih pobaral ali so zadevo sploh pregledali, prodajalec mi je osorno rekel, da NE. Pravi, da je to napaka operaterjev in softwer-a. Naj še omenim, da je Ipad normalno deloval vse od septembra do zdaj, ko pa se je "stegnil". Razočaran sem serviserja Pro servis vprašal, kje in kdaj lahko dvignem svojo napravo. Kot iz puške je izstrelil, da moram plačati pregled in diagnostiko naprave, ker oboje ni pokazalo napak. Zakaj Ipad ne deluje mi nihče ne zna povedati, niti mi ga nočejo zamenjati/oz. popraviti. Cena diagnostike in pregleda je 25 EUR, kar je zame, kot brezposelni osebi, veliko. Ker sem kupil Apple napravo za 700 EUR + dodatno garancijo, vsaj pričakujem, da bo VSE DELOVALO. Še enkrat, od kdaj se diagnostika plača, če je aparat v garanciji? Kajti v EPL-ju, kjer trdijo, da ni napake, niso računali nič. Iskreno bom hvaležen za vse predloge, kako naj se rešim iz te zagate. Najlepša hvala Peter |
|||||
![]() |
|||||
Vcasih se na lep nacin nic ne doseze,... Govorim iz prve roke,... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=294800#294800 Pa še vedno ne vemo za katerega operaterja gre,iOS…? _________________ |
|||||
![]() |
|||||
Edini pperater ki 100% deluje je simobil...kakor pa je drug operater se na cajte zgodi, da se nastavitve izbrisejo. Tudi meni ni jasno zakaj tako. Se pa zadeva za en cas vlece. Ceprav na 6.1 se mi to se ni zgodilo....ze trkam. |
|||||
![]() |
|||||
_________________ MacBook Pro iPhone Apple Watch |
|||||
![]() |
|||||
To je omenjeno že v neki drugi temi in ti si želel uveljaviti garancijo, servis nekaj naredi in nekdo mora to plačati... pač serviserji dobivajo plačo, jedo, pijejo... Garancija je na strojno opremo, kakor so ti že v EPL povedali ni nič narobe, seveda ne kar brezveze, ampak preizkušeno, na delovnem nalogu imaš tudi napisano "dobra volja" in nič nisi plačal. Sicer vidim, da ne zaleže nek kvaliteten in pravilen odgovor, ampak zapisnik in kopica neznanja, pa je človek vseeno lahko srečen-zanimivo. Pa se raje probajmo osredotočiti na problem, če pravilno ugibam imaš Mobitelovo SIM-ko in vpišeš APN, username in pwd... pa ne dela in vsakič ko greš not se to ne shrani. Jp to je normalno... Rešitev, odpreš nastavitve, daš reset network settings in samo pod APN vpišeš internet, niti ne odpiraj drugih polji... če jih boš, potem spet reset in korak 1. Sem pravilno uganil vsaj del stvari z operaterjem in težavo ![]() |
|||||
![]() |
|||||
..človek je kar težko tiho. Brezposelna oseba, pa si gre kupit ipada za 700 EUR+.. saj ne vem kaj naj rečem ![]() Seveda tvoja stvar, ampak jambranje da moraš potem plačati 25 evrov za servis je pa kar too much potem. |
|||||
![]() |
|||||
Pro servis d.o.o. je res katastrofa od servisa. Meni res ni jasno, kako lahko gre takšnim servisom tako dobro? So prpopani na državo al kaj? Ta servis bi morali že zdavnaj zapreti.
Tipično Pro Servis-ko! |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |