ok kupu G4 12 ppc kako do leoparda | |||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Npr. jaz nisem mogla instalirat Leota iz C2D Macbooka na Core Duo Macbooka. V paketu so sicer tudi fajli za PPC, vendar bi moral zadevo prepakirat, zbrisat to blokado, na novo prepec in potem bi slo. Ce bos probal instalirat na Ibooka v target modu, mislim, da ne bos mogel bootat, ker bo disk sformatiran na guid partition table, ker gre instalacija preko Imaca.
Mogoce bi se dalo zadevo resit s kakim kloniranjem. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Najbolj simp je: na enem računalniku cel cd povleci dol kot image, potem pa ta image zapeči na zunanju USB ključek (priporočam 16 GB ključek) ali pa na znanji disk. Potem z option gumbom zaženi instalacijo na zunanjem priključenem disku/usb ključku na iBooku. To bo zagotovo delovalo. In ja, jaz govorim le o legalnem, originalnem DVDju Leoparda. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
M. |
|||||
![]() |
|||||
Oboje se da resit s text editorjem in iskanjem, malo poguglaj, da ne bom jaz kregana. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
To je definitivno dovolj. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Rešil me je 6-6 pinski firewire kabel in pa dmg (image) dvd-ja z leopardom. Upam, da tole ne bo zvenelo preveč kot kuharski recept:) 1.Vzamemo dve jabolki (g4 imac-a in imaca Intel). Prižgemo Intel imac-a(v nadaljevanju B) in ga s firewire kablom povežemo na imac-a G4(v nadaljevanju A). 2. Prižgemo A in že takoj na začetku držimo tipko "T" (target disk mode). Držimo jo tako dolgo dokler se ne pojavi firewire logo na našem zaslonu. 3. Če ste do tega koraka prišli, bi morali na mašini B, v Finderju videti "zmountanega" G4-ija. (v tej točki si lahko prekopiramo podatke na mašino B) 4. S pomočjo Disk utility programa, na mašini B na novo ustvarimo particije na disku mašine A. 5. Ustvarimo dve particiji in sicer eno s cca. 8 gb prostora, na katero bomo namestili inštalacijo in drugo s preostalim prostorom na katero bomo sistem nameščali. 6. Ko so particije ustvarjene, na prvo particijo s pomočjo gumba restore namestimo dmg sliko. Source je v našem primeru image dvd-ja, destination pa tista particija z 8gb prostora. 7. Računalnik bo nekaj časa mlel, na koncu pa vendarle "restoral" sliko dvd-ja na disk računalnika A. 8. Izklopimo Disk utility, "ejectamo" firewire mašino A in le-to izklopimo. 9. Odstranimo firewire kabel in mašino A vklopimo ter ob vklopu držimo pritisnjeno option tipko(alt). Izberemo particijo "MAC OS X LEOPARD INSTALL" in jo zaženemo. 10. Voila, če ste dosledno upoštevali korake, bi se pred vami moral pokazati instalacijski vmesnik afriške zveri. Upam, da sem bil dovolj jasen ![]() Za vse, ki jih zanima, leopard deluje brez problemov na mojih starih jabolkah, ni nikakršnega zatikanja ipd, instalacija je trajala okoli 45minut... p.s.: Taja hvala za tisti nasvet preko ZS. lp |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |