Česa si želite več od iSpot
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 25.01.2013 10:46:55 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
pj je napisal/a: | No saj kot kaze se le da... ampak se vedno ne razumem ene stvari... Madritista je napisal "pridem domav in opazim da je poškodovan (praske oz barva je okrušena, na določenih delih so bele/sive pike)." Predvidevam da tip ne laze, tako da je moje mnenje napisano na podlagi taksnega predvidevanja.
Kar se mene tice je resitev preprosta (pa trzna inspekcija ima ponavadi enako mnenje). Napravo se prinese nazaj, vi mu ju zamenjate za novo, NEPOSKODOVANO, potem pa se sami ukvarjate kako boste resili ta problem, ki je zares vas problem in ne problem kupca. Me zanima, kako bi reagiral vas direktor, ko bi dobil novega Audija, ki bi bil malo obutan in bi mu na pokrovu motorja ter na strehi manjkalo malo barve, Porsche Verovskova, kjer ga je kupil (seveda teoreticno), pa bi mu dal telefonsko stevilko tovarne v Nemciji, pa naj se meni z njimi, ker oni tega ne menjajo in je to cisto normalno, da je nov avto obutan in brez barve. |
Seveda, razumemo, ker smo tudi sami stranke pri drugih prodajalcih in razumemo takšne težave. Zato pa sedaj skupaj rešujemo ta izziv, stranko bomo tudi kontaktirali, ko bomo imeli rešitev.
Lep pozdrav,
iSpot - Apple Premium Reseller
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 27.01.2013 18:52:46 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
Dragi iSpot, a bo kaksen komentar na opazke glede vasih cen? ali je vase stalisce da tako pac je, vi od svoje marze ne odstopate, in nas tako namenoma napotujete v tujino?
Oz. povejte, ce obstaja kaksna tehtna razlaga (poleg marze) za visje cene v SLO kot v Avstriji, Italiji, Nemčiji... Ali morda mislite, da ce je nekdo pripravljen placati €2000 za prenosnik, bo pa ze podaril se tistih €100 vam za (ne)prijaznost in (ne)odzivnost?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Dolenjska |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 27.01.2013 20:09:30 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
iSpot je napisal/a: | Seveda, razumemo, ker smo tudi sami stranke pri drugih prodajalcih in razumemo takšne težave. Zato pa sedaj skupaj rešujemo ta izziv, stranko bomo tudi kontaktirali, ko bomo imeli rešitev.
Lep pozdrav,
iSpot - Apple Premium Reseller |
A ni po zakonu, da se kupljeno lahko vrne v 8ih dne od nakupa?
Če že nočete zamenjati...če vam to naročuje applova politika, ampak zakonodaja v Sloveniji pravi drugače.
Jebeš tisto vašo telefonsko od APPLA, saj tako vemo da nima smisla klicarit. Zmeraj raje imam HRUŠKE in SLIVE.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 27.01.2013 20:48:22 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
Se pridružujem tistim,ki bi radi vsaj enake cene kot so v tujini.
Nazadnje urejal/a Kingdom Ned 27. Jan 2013 21:50; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 27.01.2013 21:41:12 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
To je offtopic ampak vseeno: meni so na simobilu rekli da mi ne bodo ob zamenjavi izdelka v garancijskem času dali novega garancijskega lista, ker je to politika Appla. In potem sem jih vprašal če je Apple nad Slovensko zakonodajo da ima svojo politiko. Na koncu sem jim pa povedal še svojo politiko: kršitelja prijavim na Tržni inšpektorat. In sem ga  Garancijski list pa dobil naslednji dan.
Tak da ne se bat. Če ste dobili poškodvan izdelek ga imate vso pravico zamenjat če želite.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 28.01.2013 11:12:24 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
clemento je napisal/a: | A ni po zakonu, da se kupljeno lahko vrne v 8ih dne od nakupa?
Če že nočete zamenjati...če vam to naročuje applova politika, ampak zakonodaja v Sloveniji pravi drugače.
Jebeš tisto vašo telefonsko od APPLA, saj tako vemo da nima smisla klicarit. Zmeraj raje imam HRUŠKE in SLIVE. |
Nope ni po zakonu, da se lahko vrne v 8 dneh od nakupa, Apple pa nima politike ampak to ureja zakonodaja. Vsekakor je lahko dobra volja prodajalca, da izdelek sprejme nazaj oz. zamenja, vrne kupnino, odračuna stroške ipd... prodajalec pa po SLO zakonodaji to ni dolžan storiti.
Sam sem se srečal z veliko primeri, ko je bilo po moje nesmiselno klicati Apple Care, ampak to je customer service in strankam je bilo za realne želje vedno ugodeno.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 28.01.2013 11:21:13 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
čudno čim je govora o cneah ni več glasa od ispota 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 28.01.2013 11:24:26 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
jabolcna-pita je napisal/a: | čudno čim je govora o cneah ni več glasa od ispota  |
Sej tudi moj komentar in email so "spregledali", no komentar zelo delno.. Če bi jim pa napisal naročilo na email pa bi verejtno takoj vidli ha 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 28.01.2013 11:24:42 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
Kingdom je napisal/a: | Se pridružujem tistim,ki bi radi vsaj enake cene kot so v tujini. |
Definiraj tujino, pa odkrijem formulo in razlog?
Najbrž ti ni znano, da je v nam sosednji državi kar nekaj stvari dražjih, med njimi tudi Apple izdelki, npr. imajo 25% DDV pri nas samo 20%, pa tudi cene brez DDV so tam višje.
V naši državi je sistem takšen, da je potrebno plačati dajatve za reproduciranje za vak podatkovni nosilec, optični pogon, iPod, iPad... prav tako je potrebno plačati nadomestilo za ravnanje z odpadki....
ZDA pa zbereš državo npr. NY ima 9,8% state tax na cene, ki so na spletu in še 2,2% enviromental tax in potem temu dodaš kot pošten državljan še DDV pa si na istem kot v EU. Seveda če ne plačaš davkov pa primerjamo dve neprimerljivi stvari.
|
 |
Jablanator
Kraj: Malo tu, malo tam |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 28.01.2013 12:29:40 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
No. 1 je napisal/a: | Nope ni po zakonu, da se lahko vrne v 8 dneh od nakupa |
To je sicer res (to o menjavi velja samo za nakupe preko interneta), ampak ce je izdelek poskodovan, ti ga pa morajo zamenjati za novega, ne servisirati starega oz. se huje, predlagati da se sam zajebavas z neko firmo v Ameriki (pa ceprav je to Apple), ker je za njih stvar zakljucena in se jim ne da ukvarjati s tem. Ce pa se ti izdelek pokvari, pa je seveda stvar drugacna. Ampak okrusena barva izdelka, ki je se v embalazi (ali ravnokar vzet iz embalaze) ni pokvarjen izdelek, pac pa poskodovan.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 28.01.2013 12:58:45 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
Noja... stem se ne bi cisto strinjal... Vsaj kar se tice EU...
En majcken lightning adaptercek ali pa lightning to USB kabel stane pri nas celih 22€ ... Pri severnih sosedih pa je cele 3€ cenejsi ... ceprav imajo enako davcno stopnjo kot pri nas ...
DDV je sicer razlicen... vendar se ne razlikuje veliko... Cena za ta adapter ali kabel je skoraj povsod po EU 19€, pa ni vazno ali je odstotek davka za procent nizji ali procent visji, kot pri nas ... Celo na Irksem, kjer je DDV 23% je cena za ta kabel enaka ... torej 19€ ... Izjema je izmed spodaj nastetih recimo Nizozemska, kjer je cena 20€ ... Podobno je pri vseh "drobnjarijah"
Procent splosnega davka:
Avstrija: 20%
Nemcija: 19%
Italija: 21%
Francija: 19,6%
UK: 20%
Irska: 23%
Nizozemska: 21%
Spanija: 21%
...
Tudi pri drugih drazjih izdelkih je podobno...
- Apple TV je recimo pri nas 119€, v Avstriji, Italiji, Nemciji, Franciji, na Irskem,... je 109€, ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 28.01.2013 13:46:15 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
Jop saj zato pa večino stvari od appla kupim ali v UK, ali iz USA, pa ne zaradi teh par % razlike, ampak zaradi principa. Zakaj bi morali slovenčeki vsak jebeni ovitek za telefon dražje plačevat.
Prodajalec v ispotu je tudi pri mojem popraševanju glede nove garancije zamenjanega iphona deloval tako samozavestno in poučeno, kako ne bom dobil nove garancije ker pač apple tega ne nudi, zgleda bodo si še morali kakšno Slovensko zakonodajo prebrati.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 28.01.2013 13:57:01 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
ok, gremo "po spisku": kupujem vstopni model MBP 15.
Avstrija (20% MwSt): 1879 (neto 1565,83)
Italija (21% IVA): 1899 (neto 1569,42)
EPL (20% DDV): 1969 (neto 1640,83)
€90 razlike je ravno dovolj, da si pokrijem izlet in se ob vsem tem pocutim se svetovljansko... Da ne omenjam - kot je ta tema dokazala - pomanjkanja skrbi kaj storiti ce se kaj pokvari. In pa ko sem nazadnje vprasal kaksna je dobavljivost in pa koliko dodatno stane hi-res mat displej me je tista punca gledala kot da sem iz lune padel... ces saj nimam pojma, tisto je ja "retina".
No. 1: vsako primerjanje s Hrvasko je pred njihovim vstopom v EU popolnoma brezveze. Bomo pa verjetno že poleti videli kako in kaj (ko odpade carina)...
Ce mi pa No. 1 ali pa iSpot uspeta razlozit zakaj je pa pri "drobnarijah" a la kablih in adapterckih cena tudi po 15% visja kot drugje, kjer majo visji ddv, pa obljubim, da bom naslednjic prisel po kabel k njim, pa ceprav si zaradi tega ne bom mogel privoscit izleta v tujino...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 28.01.2013 14:11:10 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
SLOvenci imamo višje cene, oz. dražje, ker imam VISOK standard! 
_________________ Lp, Miha
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 28.01.2013 19:25:32 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
pj je napisal/a: | To je sicer res (to o menjavi velja samo za nakupe preko interneta), ampak ce je izdelek poskodovan, ti ga pa morajo zamenjati za novega, ne servisirati starega oz. se huje, predlagati da se sam zajebavas z neko firmo v Ameriki (pa ceprav je to Apple), ker je za njih stvar zakljucena in se jim ne da ukvarjati s tem. Ce pa se ti izdelek pokvari, pa je seveda stvar drugacna. Ampak okrusena barva izdelka, ki je se v embalazi (ali ravnokar vzet iz embalaze) ni pokvarjen izdelek, pac pa poskodovan. |
Se pravi ni 8 dni
V primeru, da je izdelek poškodovan gre seveda za to, da ni dobavljen takšen kot treba in to se reklamira prodajalcu. Težava se pojavi če je to podobono kot je nekdo omenil z Audijem, ko ga odpelješ domov, domači pogledajo in najdejo prasko... zdej al si se peljal mimo grmovja ali je nekdo podrsal avto iz foušije... ipd.
Če gre za napako v materialu, da ni izdelano kot bi moralo biti pa se seveda takoj zamenja, ampak takih primerov skoraj da ni oz. smo jih v 14 letih v EPL-ju imeli le nekaj.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 28.01.2013 19:34:57 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
Glede razlik v ceni pa bi mogoče ravno uporabniki naslovili vprašanje na Apple saj razlike 90€ med EU sosedi in nami res ni težko izračunati, preveril sem in res obstaja ta razlika, ki v navedenem primeru niti najmanj ni mala.
Prav tako razlika v vrednosti kablov in malih dodatkov, ki nimajo nadomestil za IPF in podobnih bremenitev.
Čemu Apple različno vrednoti izdelke na našem tržišču in državami v EU soseščini mi ni jasno, nekaj izdelkov je res enako vrednotenih (iPad, iPod npr), nekateri so celo cenejši (iPhone), mogoče bo prihodnji trend vse bližje.
Edino kar lahko dodam je 3% popust za nakazilo ali plačilo z gotovino oz. 5% popust za EDU nakupe, tako se vsaj približamo tem številkam, zagotovo pa si ravno prodajalci najbolj želimo konkurenčnih cen za Apple izdelke.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 28.01.2013 20:08:11 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
No. 1 je napisal/a: | Glede razlik v ceni pa bi mogoče ravno uporabniki naslovili vprašanje na Apple saj razlike 90€ med EU sosedi in nami res ni težko izračunati, preveril sem in res obstaja ta razlika, ki v navedenem primeru niti najmanj ni mala.
Prav tako razlika v vrednosti kablov in malih dodatkov, ki nimajo nadomestil za IPF in podobnih bremenitev.
Čemu Apple različno vrednoti izdelke na našem tržišču in državami v EU soseščini mi ni jasno, nekaj izdelkov je res enako vrednotenih (iPad, iPod npr), nekateri so celo cenejši (iPhone), mogoče bo prihodnji trend vse bližje.
Edino kar lahko dodam je 3% popust za nakazilo ali plačilo z gotovino oz. 5% popust za EDU nakupe, tako se vsaj približamo tem številkam, zagotovo pa si ravno prodajalci najbolj želimo konkurenčnih cen za Apple izdelke. |
Hvala lepa za odgovor. Pa brez zamere, slovenci smo pac vajeni, da so trgovci tisti, ki nabijajo marze in nam grenijo zivljenje  ce je v tem primeru "krivda" na strani Apple se opravicujem. Se oglasim po polnilec naslednjic ko bom v blizini vase prodajalne!
Se pa ne strinjam, da bi na racun trgovcev pri Apple naj urgirali uporabniki. Dokler bo razlika v ceni, bomo pac kupovali drugje, je**ga...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 28.01.2013 21:10:54 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
mattster je napisal/a: | Hvala lepa za odgovor. Pa brez zamere, slovenci smo pac vajeni, da so trgovci tisti, ki nabijajo marze in nam grenijo zivljenje ce je v tem primeru "krivda" na strani Apple se opravicujem. Se oglasim po polnilec naslednjic ko bom v blizini vase prodajalne!
Se pa ne strinjam, da bi na racun trgovcev pri Apple naj urgirali uporabniki. Dokler bo razlika v ceni, bomo pac kupovali drugje, je**ga... |
Če se smiselno debatira pa res ne more bit zamere
V Apple primeru prodajne verige ni nekih prostih rok in vse določi Apple, od podobe trgovine, dobave, cene... Kar se trgovcev tiče je maržni sistem v EU skoraj enak in vsi s statusom morajo imeti vsa izobraževanja, določene kvadrature, demo opremo, demo vsebine... tega je za veliko strani, žal pa zaslužki prodajalcev tam kjer so nižje cene niso manjši, ampak celo višji... narobe svet.
Obstaja tudi slovenski članek (ne ravno renomiran vir):
https://www.racunalniske-novice.com/novice/mobilna-telefonija/apple/kako-apple-doloca-cene-svojim-izdelkom.html
Trgovci s tradicijo več kot 10 let (upam da vemo kateri smo to) smo urgirali že zeloo velikokrat, res najmanj spremljamo primerjave, kot so navedene tu a žal na škodo vseh, popolnih sadov še vedno ni, smo pa veseli vsakega izdelka, ki se pojavi po simpatični ceni (iPad, iPhone, iPod). Dejansko se je v zadnjih 14 letih oooogromno spremenilo na bolje, res pa so se tudi uporabniki bistveno hitreje spreminjali in pojavljali, kot pa so se te razmere popravljale.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 17.02.2013 15:28:56 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
iSpot, kdaj priejo nove cene macbookov, ki so v veljavi po celem svetu, k vam? Predvsem se gre tu za retina macbook pro 13', ki stane vsepovsod drugod € 1499 pri vas je pa kar 1799...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 02.09.2013 14:59:08 Re: Česa si želite več od iSpot |
|
DeJc0 je napisal/a: | Se strinjam prva stvar naj bojo nižje cene ker cene so ćist preveč navite fantje prodaja pa zaradi tega slabša.In pa bolj osvešćene in izobražene prodajalce glede artikolov ki jih prodajajo če bi bil jaz prodajalec pri vas bo prodaja narasa za 10% na začetku in bi občutno rasla premalo oagresivno prodajo izvajate nazadnje go sem bil pri vas je že nekaj časa je prodajalec izgledal kot bi ga duša zapustila, |
Ko so trgovino odprli so že meli "podeljena" delovna mesta za karkol, torej kolegi kolegov so se zaposlovali a izobraževali pa bolj malo in posledično potem postane takšna prodaja kot je. Sem se zanimal za delo prek študenta, ko so odpirali in je bilo že vse "zasedeno" pa sem že takrat vedel več kot nekateri pri njih sedaj ampak žal pri nas šteje samo vip.
Sam sem tudi imel enkrat namen neki kupt pr njih pa sm si premislil ravno zaradi odnosa.
_________________ The two most common elements in the universe are hydrogen and stupidity.
|
 |