Air Video in drugo, video streaming - prosim za pomoč | |||||
Doma imamo več iOs enot (iPad, iPhone, iPod) in MacBook Pro. Na router Linksys Cisco EA4500 sem preko USB priklopil WD disk 2TB, ki mi ga router normalno zazna in zadeva deluje. Preko Maca se povežem na strežnik in normalno upravljam z diskom. iPad in iPhone sem opremil z Appom File Browser, s katerim ravno tako upravljam z diskom brez težav (smb protokol). Ker sem od vsega skupaj najbolj želel dostopati do filmov na disku po sistemu video streaminga, sem na vse enote naložil Air Video, na Maca tudi server. Air video deluje odlično, vendar me pri tem zelo moti, da mora biti Mac prižgan in zalaufan Air server, saj drugače ne morem dostopati do diska. Želim namreč gledati (divx) filme z live konverzacijo, vendar eostavno ne najdem ustreznega appa oziroma načina. Buzz Player mi najde disk in tudi dela live konverzacijo, predvaja divx z diska brez problema, celo s podnapisi - vendar ne predvaja zvoka. Poskusil sem še številne druge programe, vendar nikakor ne dobim ali ne zvoka, ali ne podnapisov. Odlično deluje tudi APlayerHD, vendar ne podpira live konverzacije in moram vsak film snet z diska na enoto. Torej, mi lahko kdo pomaga - ali je možno streamat z Air Video, brez da bi bil prižgan Mac, na katerem teče Air video server? - je v Buzz Playerju kakšna posebna nastavitev, ki bi omogočila zvok? - je možno na kakšen način usposobiti FileBrowser, da bi streamal divx? Tukaj moram poudariti, da mi vsi predvajalniki dostopajo do diska preko routerja in pri vseh delujejo brezhibno video posnetki, ki jih sam posnamem z iOs enotami. Vse skupaj me spominja, da sofwar ni opremljen z ustreznimi kodeki ali kaj podobnega. In še to. Tudi preko LG TV preko protokola dlna dostopam do diska, ki film lepo predvaja, vendar v tem primeru ni podnapisov (baje jih dlna ne podpira, ne vem). Če pa disk priklopim direktno na TV preko USB, pa vse lepo dela. Tako, postavil sem celo vrsto vprašanj. Upam, da mi kdo lahko kaj svetuje. Hvala in lep pozdrav vsem. |
|||||
![]() |
|||||
Ne, ker je Mac server. Enak problem imam z Apple TV, ker imam filme kot ti na zunanjem disku preko routerja, vendar moram imeti prižgan računalnik, da zadeva deluje. Jaz nameravam v prihodnosti kupiti Synology NAS, ki sedaj omogoča AirPlay stream na TV. |
|||||
![]() |
|||||
Ce te prav razumem. Streamal bos film ki je posnet na synology NAS-u iz iPada na appleTV ta pa je prikljucen na TV? Sem prav razumel? Ali si kako drugace mislil streamat iz NAS direktno na AppleTV? V tem primeru to zalaufas kako? Preko web vmesnika ali preko Aplikacije na ipadu? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Je pa res, da aTV 3 še ni JBkan in govorim o aTV2... Kar se pa tiče direktnega streamanja prek iPad iz zunanjega diska, pa sam uporabljam Timecapusle in sem ravnokar probal z iPad4 in programom oPlayer HD in streama prek iPada na aTV iz zunanjega diska...tako, da se da...sicer uporabljam tisto zgoraj napisano, ampak da se streamamt prek iPada...airPlay... |
|||||
![]() |
|||||
Si ne predstavljam, da gledam film 2ure dolg preko airplaya na appleTV->TV A to gre? Kolk pa kej baterija v tem primeru zdrži? |
|||||
![]() |
|||||
1. Stvar še ni uradno zunaj. Zaenkrat se beta. 2. Deluje bolj tko, tko. Imam synology, nimam pa appleTV-ja. |
|||||
![]() |
|||||
jst tut ne...samo, če želi, lahko...da se, koliko je pa smiselno, pa ni tukaj moj problem, zato sem napisal, da sam raje streamam direktno na aTV iz diska ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |