Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
CAD programi (Solidworks, UGS Nx,...) na Mac
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.12.2012 11:51:16
CAD programi (Solidworks, UGS Nx,...) na Mac
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Skratka, ima kdo izkušnje kateri CAD programi, posebej me zanimata SolidWorks in Nx, delujejo na Macu?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 03.01.2013 00:21:04
Re: CAD programi (Solidworks, UGS Nx,...) na Mac
za UGS NX vem da dela.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 01.02.2016 09:40:35
Stara tema, pa vseeno da ne odpiram nove.

Imam MacBook Pro 15 mid2014 z Intel Iris Pro. Naložen je bootcamp z Win10, pri katerem uporabljam SolidWorks 2014. Po daljši uporabi, se mi začne sesuvati Solid. Win napiše, da se je grafična nehala odzivati ter program postane neuporaben. Po restartu Solida se po nekem času ponovno pojavi, točnega časa nevem povedati, enkrat prej drugič spet kasneje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 01.02.2016 11:23:12
abbracci je napisal/a:
Stara tema, pa vseeno da ne odpiram nove.

Imam MacBook Pro 15 mid2014 z Intel Iris Pro. Naložen je bootcamp z Win10, pri katerem uporabljam SolidWorks 2014. Po daljši uporabi, se mi začne sesuvati Solid. Win napiše, da se je grafična nehala odzivati ter program postane neuporaben. Po restartu Solida se po nekem času ponovno pojavi, točnega časa nevem povedati, enkrat prej drugič spet kasneje.

Težave imaš ker imaš samo integrirano grafično kartico. Žal pa so CAD programi zelo požrešni oziroma potrebujejo močno grafično kartico (dedicated in ne integrirane). Predvidevam, da se ti to pojavlja še posebaj ko imaš večji sestav ali kaj podobnega in ne pri manjših zadevah?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 01.02.2016 11:51:58
excalibur je napisal/a:
Težave imaš ker imaš samo integrirano grafično kartico. Žal pa so CAD programi zelo požrešni oziroma potrebujejo močno grafično kartico (dedicated in ne integrirane). Predvidevam, da se ti to pojavlja še posebaj ko imaš večji sestav ali kaj podobnega in ne pri manjših zadevah?

Pojavlja se pri večjem sestavu. Se mi je kar zdelo, da je zaradi integrirane grafične, kar je logično. Glede na to, da lahko poganja GTA V, si nisem mislil, da bodo težave pri Solidu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 01.02.2016 12:17:57
abbracci je napisal/a:
Pojavlja se pri večjem sestavu. Se mi je kar zdelo, da je zaradi integrirane grafične, kar je logično. Glede na to, da lahko poganja GTA V, si nisem mislil, da bodo težave pri Solidu.

Potem je 100% zaradi grafične. Solidworks je res požrešen, ti povem iz prve roke. Žal si tu ne morš nič pomagat edin če si kupiš nov računalnik. Oz. za CAD programe bi ti jaz bolj priporočal v prihodnosti nakup PC workstationa.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 01.02.2016 12:20:13
excalibur je napisal/a:
Potem je 100% zaradi grafične. Solidworks je res požrešen, ti povem iz prve roke. Žal si tu ne morš nič pomagat edin če si kupiš nov računalnik. Oz. za CAD programe bi ti jaz bolj priporočal v prihodnosti nakup PC workstationa.

Je mogoče, da je že v osnovi bootcamp malo požrešen, potem pa še Solid..Mogoče bi moral kakšen drug CAD program probati, ki je za Maca, da ga ne laufam preko bootcampa.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 01.02.2016 12:36:29
abbracci je napisal/a:
Mogoče bi moral kakšen drug CAD program probati, ki je za Maca, da ga ne laufam preko bootcampa.

Like
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 01.02.2016 15:10:10
ne verjamem, da ti bo cad za maca v mac okolju delal boljše kot cad za windowse v windows okolju.. prej obratno.. že sama cad podpora za mac je dosti slabša kot za windows..
zakaj je temu tako, ti bo pa nummy razložu..

čene so ti pa gor povedal, intel integrirana grafična pomoje ni za resne projekte.. pa seveda rabiš malo morje rama.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 01.02.2016 15:29:17
hhsk je napisal/a:
ne verjamem, da ti bo cad za maca v mac okolju delal boljše kot cad za windowse v windows okolju.. prej obratno.. že sama cad podpora za mac je dosti slabša kot za windows..
zakaj je temu tako, ti bo pa nummy razložu..

čene so ti pa gor povedal, intel integrirana grafična pomoje ni za resne projekte.. pa seveda rabiš malo morje rama.

16gb bi pa ja moralo biti dovolj?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 01.02.2016 15:37:57
abbracci je napisal/a:

nisem v tem biznisu, ne spoznam se tako zelo, mal sem za hec laufal solidworks, ampak zadnič sem imel razpravo z nummy-jem in povedano iz njegovega je teh 16gb lih za silo.. beri temo: nakup maca.

no sej to je tudi meni že od nekdaj jasno, če laufaš projekt s tisoč različnimi sestavnimi deli, da vsak tak program (cad,ps,fcpx, logic,..) pomalca ram za šalo, ne poznam pa dejanskih cifer in omejitev..
kar jaz delam s pcjem prebavi tudi mojih samo 4gb...

abbracci je napisal/a:
Po restartu Solida se po nekem času ponovno pojavi, točnega časa nevem povedati, enkrat prej drugič spet kasneje.

verjetno, ko porabi teh 1gb ukradenega v-rama na grafični se pač zadeva neha odzivat.

edit: ne me narobe razumet.. ampak ti si se z ropotuljco lotil zabijanja žebljev..
zdej kolk je dejansko žebelj dolg in debel je pa odvisno od zahtevnosti tvojih projektov Very Happy upam, da razumeš prispodobo Idea
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 01.02.2016 16:11:05
Kar se tiče Solidworksa je tko, da predvsem rabi super grafično. Bivši sodelavec je imel težave na PCju pri večjih sestavih kljub 64gb rama v kišti. Rešitev je bila grafična (ne vem katero je kupil) z 4gb rama. Od takrat dalje se mu stvari niso več obešale in zmrzovale.

Moraš pa tudi se zavedat, da je splošno znano, da ima Solidworks težave z večjimi sestavi. Zato se v industriji uporablja PTC Creo oz. trenutni trend je, vsaj v avtomobilski industriji (predvsem zaradi sprememb v licenciranju pri PTC), da se množično selijo na NX Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 01.02.2016 16:22:45
abbracci je napisal/a:

Ja bo dovolj, če si na manjših projektih Smile
Sedaj če se ti sesuva, solidworks na bootcampu, potem bi jaz začel z inštalacijo novih driverjev. Ker če ti stvar nekaj časa dela in potem se sesuje, potem ni krivo to, da bi bil sistem premalo zmogljiv, ampak zato, ker je ali nekaj narobe s programjem ali pa nekaj hardwaresko. Ponavadi je tisto prvo.
Itak pa windows = bugs buggy. Na vsakem vogalu imaš lahko polno lukenj, ker tu računaj, da so vsi delčki sistema narejeni s strani druge firme, ki ima drugačen pristop razvoja, drugačen način dela in vse.
MEdtem ko OS X dobavlja Apple, ki dela tudi HW in posledično so tudi vsi sestavni deli OS X-a narejeni po enakem principu in načelu - Applovem.

Jaz bi vseeno na tvojem mestu probal pogledati, če obstaja verzija za OS X in če je native mode, potem jo sprobaj. Izgubit nimaš veliko.
Računaj pa na to, da dokler aplikacija ne bo imela native Metal podpore, torej spisanega Metal driverja za OS X, nikoli in v nobenem primeru ne bo mogla delati hitreje kot recimo na windowsih, kjer uporablja directX.
OS X prviš uporablja openGL 4.1, windowsi 4.4, če ne že 4.5, prav tako je sama arhitektura sistema drugačna in na OS X imaš tudi "bottleneck" zaradi tega, ker sam sistem rendira vse preko openGL-a, medtem ko windowsi še vedno uporabljajo rendiranje desktop-a in podobnih reči preko druge knjižnjice (čeprav mislim da so v windows 10 dali nazaj na directX, ampak vseeno directX je za faktor 1,5x hitrejši kot openGL).

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 01.02.2016 16:28:19
Nummy za OS praktično ni CAD podpore. Izjemoma je Rhino.. samo to je daleč od SW ipd. programov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 01.02.2016 16:28:23
Hvala vsem za razlage. Ja največja finta je verjetno grafična. Res pa je, da sem imel odprtih več sestavnih delov ter par assembly-jev.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 01.02.2016 16:34:57
abbracci je napisal/a:
Hvala vsem za razlage. Ja največja finta je verjetno grafična. Res pa je, da sem imel odprtih več sestavnih delov ter par assembly-jev.

Najprej posodobi/na novo namesti driverje za grafično. Potem pa poročaj Smile

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 01.02.2016 17:42:28
Nummy je napisal/a:
Najprej posodobi/na novo namesti driverje za grafično. Potem pa poročaj Smile

Realno imam na novo, 3dni star bootcamp z win10. Naj vseeno posodobim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 01.02.2016 18:05:38
Mad win10... S tem sistemom imam pa najvec problemov, kljub temu da pravijo, da to je to. Win8,1 je delala veliko manj problemov. Ce mas moznost si poinstaliri win 7.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 01.02.2016 18:44:23
abbracci je napisal/a:
Realno imam na novo, 3dni star bootcamp z win10. Naj vseeno posodobim?

Si naložil bootcamp driverje od apple-a? Zadnjo verzijo? Greš tam v apple software update ali nekaj podobnega in pustiš da pogleda. Če imaš zadnje apple-ove driverje, poglej katero grafično imaš in potem poglej na intlovo stran, če ima kake novejše. Ponavadi apple-ovi bootcamp driverji zaostajajo par verzij za official release driverji za navadne PC-je.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 01.02.2016 20:57:22
weed|boy je napisal/a:
Mad win10... S tem sistemom imam pa najvec problemov, kljub temu da pravijo, da to je to. Win8,1 je delala veliko manj problemov. Ce mas moznost si poinstaliri win 7.

Ravno ker je free win10 sem se odločil za njih. Ker ne bi rad imel "nelegalnih windowsov".

Z 7ko nisem imel nikoli težav, res pa je, da nisem poganjal Solida.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani