Jabuk
Problem z diskom
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.12.2012 11:23:01
Problem z diskom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Enaka zadeva, ki jo bom v nadaljevanju opisal, se mi je zgodila že dvakrat do sedaj, na sicer starejših diskih, zdaj pa se mi je zgodila še na novem in me resno zanima, če mogoče pozna kdo rešitev, ker disk sigurno ni crknil.

Torej...
Na zunanji disk WD 500GB sem naložil vse slike, vso glasbo, filme in tudi pomembne datoteke, nato sem formatiral računalnik in ponovno nanj naložil OSX M. Lion. Ko sem WD disk zopet priklopil, mi ga računalnik ni prepoznal!!

Prilagam še slike, da bo res vsem jasno, da bo večja možnost za dobre nasvete! In Love

Vedno, ko disk vklopim in izklopim iz računalnika, se mi pokaže tale okvirček. Morda naj omenim še to, da disk vedno pravilno "ejectam":

Računalnik ne registrira, da je na disku kar nekaj zadev:

In pa še Info diska, če bo komu pomagal:

Na računalniku imam tudi Paragon (za NTFS)

Če disk priklopim na Win računalniku, mi ga želi formatirat.

Prepozna mi ga niti ne TV WD live.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.12.2012 16:29:11
Re: Problem z diskom
Meni je to naredilo, ko sem se enkrat spozabil in izkljucil USB kljucek, ne da bi ga ejecta (ker je bil v spanju). Od tistega trenutka naprej mi je vedno kazalo to sporocilo ob napravi, ki je bila formatirana v NTFS. Pomagala ni niti ponovna instalacija paragona, pomagal je sele "format" in ponovna instalacija o sistema Sad

Kar je bilo formatirano v FAT ali MacOS pa je delalo. Je pa res, da mi je USB kljucek delal v win 7.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 04.12.2012 23:10:40
Obstaja kakšen program, s katerim dobim te pomembne dokumente dol? Na Winsih sem pred nekaj leti imel enega, ki mi je več ali manj vse dol pobral! Res bi rabil te dokumente!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.12.2012 23:58:11
Probaj v disk utilityju (launchpad->other->DU) najdi svoj disk pa repair disk. Če nau pomagal še usen lohk zapečš disk na cd Wink
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 05.12.2012 00:10:51
chachi, HVALA LEPA !!!! Smile

Verjetno se ti niti sanja ne, kako zelo hvaležen sem ti! Funkcija Repair disk je delovala! Very Happy Cool Like

Je pa zanimivo.. Ko sem prvič pritisnil Repair disk, mi disk ni delal oz podatkov ni prepoznal. Nato sem pritisnil Verify disk in mi je napisalo, kje na disku je napaka. Nato sem še enkrat pritisnil (bolj iz dolgčasa kot pa zares) Repair disk in olala.. zadeve so se prikazale.. (v vednost ostalim)

chachi, tebi pa še enkrat res lepa hvala! Škoda, ker sem prejšna dva diska vrgel stran, mogoče bi tole tudi na njima delovalo!

Lp, Rok
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.12.2012 09:59:06
Če prav razumem, diska nisi "odmountal", ampak si ga samo izštekal iz računalnika.

Vprašam zato, ker me je zadnjič nekdo prepričeval, da se ne more nič zgodit, če to počneš.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani