Jabuk
samsung ue46es8000
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.11.2012 14:25:58
samsung ue46es8000
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo. ima mogoče kdo kakšno mnenje o samsungu ue46es8000? si ga kdo lasti? kakšen se Vam zdi

Hvala za pomoč
lp,
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 24.11.2012 15:50:46
Re: samsung ue46es8000
Bomba od TV-ja....seveda ima svojo ceno. Pravkar kupil 46es7000, je malce cenejša od 8000.
Če kupiš takšen TV pol jo res moraš izkoristit do maximuma.

Kratek review med 7000 in 8000 nove serije:

- obe 800 hz
- obe imata vgrajeno kamero
- ista zmogljivost
- obe imata gesture in voice control
- razlika je le več ali manj vizualno in seveda okoli 200€ v ceni
- preko DLNA predvaja vse vrste filmov, slik, muzike

Evo na kratko. Dokupi iz amazona Samsung slim wall mount za resnično ugodno ceno (kupil za 17€) in TV dobesedno pikne na steni.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 24.11.2012 17:00:07
super za tale review. potem ne morem nič zgrešiti z nakupom. kako pa je s snemanjem na disk? je res da so stvari ki jih snemaš zaščitene oz v takem formatu da jih ne moreš gleati oz dati nikamor drugam na računalnik in gledati samo na tv, katerem si dejansko snemal?

tudi zaznavanje roke in klikanje dela vredu je zadovoljivo? ali kaj šteka?

Hvala še enkrat za review
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 24.11.2012 20:28:14
Z nakupom sigurno neboš zgrešil...v bistvu boljše zadeve trenutno ni.
Ja lahko snemaš direkt na disk, USB ključ...kar se pa tiče pol predvajanja pa še nisem probal...ker imam Siol TV in si lahko preko Siol Box-a vse posnamem, gledam oddaje za nazaj itd...

Zaznavanje roke dela presenetljivo dobro, zelo dobra odzivnost, spominja na kinect Smile. Meni osebno uporabno za youtube in browsanje, da pač klikneš kar želiš kliknit. Maš veliko tega na youtubu.

Aja pa še to podpira DTS in Dolby sound. Tud vklop/izklop TV-ja lahko upravljaš glasovno....pa zelo lepo pride do izraza ko sveti samsung napis (kot pri Macbook PRO-ju jabka hehehe).

EDIT: Za DLNA iz MAC-a pa uporabljam TVMobili, vredno 1,30 € na mesec.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 24.11.2012 21:43:48
ta tvmobili je program da lahko ti povežeš maca s samsung tv-jem? da je na tako foro kot apple tv? za dts sem prebral ja da podpira. definitivno se bom odločil za nakup tega tv-ja najprej sem bil malo v dilemi ali to ali kakšen philips 7000 serijo pa sem sedaj prepričan da nebi bila prava izbira.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 24.11.2012 22:11:35
Si lastim ue46es6100... Super tv, samo ne veseli se samsung remote ker nedela na ios 6. Katastrofa res pa tok sm se veselil tega.. Prasanje kdaj bo update ce sploh bo.. Lp, Jan
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 24.11.2012 22:20:13
Deko je napisal/a:
Z nakupom sigurno neboš zgrešil...v bistvu boljše zadeve trenutno ni.
Ja lahko snemaš direkt na disk, USB ključ...kar se pa tiče pol predvajanja pa še nisem probal...ker imam Siol TV in si lahko preko Siol Box-a vse posnamem, gledam oddaje za nazaj itd...

glede snemanja na disk. meni je bilo tako rečeno da se ne da uporabljati diska nikjer drugje razen ko ga ponovno daš v fat32 ali pa ntfs. sem mislil da kaj veš o tem. ker če je temu tako moram imeti en zunanji disk samo za snemanje in enega za ostale stvari filme in ostalo. je toshiba dobra izbira za zunanje diske ali kaj drugega priporočaš? za v tv sem imel sicer v mislih tegale http://www.topnakupi.si/ra-1/trdi-diski/zunanji-diski/silicon-power-hdd-external-diamond-d05.html

zaradi alu da se ne pregreje hitro mi je bil priporočen. če je kaj drugega se priporočam
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 24.11.2012 23:22:41
edigs je napisal/a:
ta tvmobili je program da lahko ti povežeš maca s samsung tv-jem? da je na tako foro kot apple tv? za dts sem prebral ja da podpira. definitivno se bom odločil za nakup tega tv-ja najprej sem bil malo v dilemi ali to ali kakšen philips 7000 serijo pa sem sedaj prepričan da nebi bila prava izbira.

Ja TVMobili deluje tako, da ti poveže Samsung TV z iMac-om....in za to ni potrebno nobene extra aplikacije naštimat. Greš na njihovo stran, registriraš in to je to. Določiš katere mape šeraš in vse to lahko pobrskaš na TV. Dela odlično. TVMobili priporočam, ker dela zelo tekoče, hitro, brez težav in ima vse prilahojeno za OS X, pictures, movies, music...Z TV-jem boš navdušen. Aja zraven še dobiš enega pilota, malce poglej Smile

Nazadnje urejal/a Deko Sob 24. Nov 2012 23:27; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 24.11.2012 23:27:17
susko je napisal/a:
Si lastim ue46es6100... Super tv, samo ne veseli se samsung remote ker nedela na ios 6. Katastrofa res pa tok sm se veselil tega.. Prasanje kdaj bo update ce sploh bo.. Lp, Jan

Update verjetno bo...čeprav tega nekaj extra nisem uporabljal, ker se vsakič more povezat...no v bistvu sem med tem časom že prijel za pilota.
Priporočam pa iMediaShare...to pa je aplikacija, ki se avtomatsko poveže v TV in deluje na principu AirPlay...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 25.11.2012 21:47:29
edigs je napisal/a:
glede snemanja na disk. meni je bilo tako rečeno da se ne da uporabljati diska nikjer drugje razen ko ga ponovno daš v fat32 ali pa ntfs. sem mislil da kaj veš o tem. ker če je temu tako moram imeti en zunanji disk samo za snemanje in enega za ostale stvari filme in ostalo. je toshiba dobra izbira za zunanje diske ali kaj drugega priporočaš? za v tv sem imel sicer v mislih tegale http://www.topnakupi.si/ra-1/trdi-diski/zunanji-diski/silicon-power-hdd-external-diamond-d05.html

zaradi alu da se ne pregreje hitro mi je bil priporočen. če je kaj drugega se priporočam

Se lahko se glede tega kaksno rece. Mislim za zunanje diske glede nakupa ce se deko spoznas kaj bolje kot jaz verjetno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 25.11.2012 22:47:55
Za filme ne rabiš nobenega zunanjega diska. V skupno rabo določiš mapo s filmi, muziko, slike in v naslednjem momentu si lahko na TV-ju te posnetke, slike ogledaš.
Druga zadeva pa je, če ti tv ponudnik ne nudi snemanja oz. ogleda oddaj za nazaj pol pa si lahko filme, oddaje posnameš na zunanji disk...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 25.11.2012 22:59:28
se strinjam ampak me zanima nakup zunanjega diska. sedaj pa katerega? je toshiba res vredu ali so WD-ji boljši ali kateri drugi?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani