user_1054 je napisal/a: |
Nazadnje ko sem naročal iz Amerike SD kartico, ki je bila znižana iz 70 na 30 EUR so mi jo carinili... Tako, da sem plačal dodatnih trideset evrov RHEA Centru, ki jo je nazadnje dostavilo po nevem kaki logiki :S |
Davek (in carina, ce presega dolocen znesek in ce pade v kategorijo, katero se carini) se placa na ceno artikla in na ceno postnine ...
Racunalniska roba ima ponavadi itak carinsko stopnjo 0%... tako, da se placa le 20% DDV in ustrezni spedicijski stroski... odvisno kako se poslje ... Je pa veliko odvisno od carinika in od tega, koliko imas srece...
Dosedaj se nikoli nisem placal carine... pa sem imel ze nekaj primerov, ki so presegali znesek za placilo DDV in carine... En MiFi sem preko eBay-a narocil iz Avstralije... vrednost je bola okoli 150 U$D... paket je prisel po psoti, brez da bi moral kaj dodatno placati... Druga taka zadeva, ki se jo spomnim, je Blackbox kamera za v avto... s ceno okoli 250 U$D iz Singapurja in tudi to je kurir samo dostavil domov brez dodatnih placil ...