Jabuk
iPhone 3Gs iOS 5.0.1, jailbreakan, težave z vsem(BB,GPS,...)
Jabček

Jabček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.10.2012 19:40:34
iPhone 3Gs iOS 5.0.1, jailbreakan, težave z vsem(BB,GPS,...)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!
Za spremembo sem pred kratkim nabavil iPhone, kateri naj bi bil odklenjen Smile , in naj bil imel račun. Smile (Nakar ugotovim, da je ponarejen in je kupljen pri T-mobile, HR Question ) Vsak dan mi je zmeraj bolj žal, da sem dal tisti denar za njega, ker sem naredil bedarijo. On no

iPhone je jailbreakan ima naložen iOS 5.0.1, občasno, ko preklopim iz UMTS/EDGE na GSM mu zmanjka signala in se zaradi tega včasih ugasne in se noče prižgati. Viden je apple logo. Šele po nekaj Soft-Restartih mu uspe. In Love

To sem se že nekako "navadil". Potem, baterija zdrži en dan in se prazni kot voda čez sito. Imam novo baterijo 1600mAh, vendar nimam ideje, komu bi to dal zamenjat. Prav tako bi moral zamenjati spodnji zvočnik, ker hršči. Prav tako me moti tipka zgoraj desno za zaklep/odklep iPhona, ker je že tuk zdelana, da je postrani in več na levi strani ne prime.

Kapljica, čez rob pa je bila danes, ko sem ugotovil, da imam naložen BASEBAND 6.15.00, torej od iPad-a. Zdaj mi je postalo jasno, zakaj mi je GPS izven Ljubljane kazal NE-natančno.

Glede GPS-a sem našel vodič na: LiNk kako downgrejdat baseband. Vendar, problem je v tem, da je opisano za različico iOSa 5.1.1, jaz pa imam 5.0.1. Crying or Very sad
Bootrom je najverjetneje tastari, saj je iPhone bil narejen v 16. tednu.

Pa še danes sem posodobil installous preko cydie, ker mi je v tastarem napisalo: API ni na voljo. Posodobil sem ga na installous 5, in sedaj, ko hočem downloadat mi installous enostavno zmrzne. Crying or Very sad

Torej bi mi znal kdo, in bil voljan, prosim pomagati in spraviti iPhone v brezhibno stanje? Laughing
Prosim za kakšen nasvet, za odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem. Silly
Šerif

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 11.10.2012 01:23:26
Re: iPhone 3Gs iOS 5.0.1, jailbreakan, težave z vsem(BB,GPS,
Takoj, ko bodo zunaj custom ipsw datoteke ali VSAJ jailbreak, smo ti pripravljeni pomagat..

Jabček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 11.10.2012 09:09:59
Drugega nacina pa ni? Mogoce ves kdaj priblizno to bo? Torej da bi pa upgrejdal na 5.1.1 pa potem downgradu kot je opisano v zgornjem LiNKu pa ni mozno?
Hvala
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 18.10.2012 10:58:23
downgradi na 4.1 fw apple ga se vedno podpira. ne rabis shsh-jev za to. telefon bo skoraj zagotovo na koncu sel v dfu/recover loop. za to bos potreboval prgram tinyumbrella, ko imas telefon prklopljen na racunalnik, ugasni itunes in przgi umbrella pa kliknes fix recovery. telefon se bo prizgal samo bo zaklenjen. sedaj moras downlovdat redsnw 14b2 se mi zdi, da downgradas BB. prizges redsnow das exstra, select ispw pa izberes tist fw 4.1 ki si ga downloadal. nato gres nazaj pa jailbreak pa sam obklukas downgrade ipad baseband. ta postopek traja nekaj minut, telefona se ne dotikaj, niti na racunalniku nic ne delaj, ce prekines postopek je telefon neuporaben ker unicis cip.
ko je postopek koncan lahko jailbrekas telefon in installiras cydio. nato zazenes tinyumbrella pa tm kliknes save shsh from cydia, pogledas kateri fw imas shranjen (5.0.1 ali 5.1.1) downloadas ta fw (iphonefirmware.com).
zopet rabis redsnow, gres exstra pa stick shsh pa izberes tm shsh ki si ga pred tem z tini umbrella downloadal(mydocuments/shsh), istocastno tam izberes ispw in pustis da program naredi nov fw s stikanim shsh jem not.
zazenes tinyumbrella pa tm kliknes start tts server, das telefon v dfu mode, zopet zazenes redsnow gres pod exstra pa klikes pwnd dfu mode ko je telefon v pwnd dfu modu odpres itunes, dobis opozorilo da je iphone v recovery modu nato drzis shift in kliknes na restore izberes un ispw ki ti ga je naredil redsno (ponavadi ima na zacetu v imenu IMEI teefona like "14341i23j4i23514z_5.1.1" in tako naprej ) in prepustis da se ti telefon upgrada, ce gre telefon v recovery loop si zopet pomagas z tinyumbrella, na koncu ga jailbreakas z abscinte ko imas enkrat nalozeno cydio, dodas source "cydia.hackulo.us" in serchas po ultrsnowu instaliras in voila telefon je odklenjen. s tem si se znebil 6.15 BB popravil gps pa lahko bos normlno naprej updatu fw. za mehanske napake kot so tipke in zvoznik pa se lahko drugace zmeniva in ti zamenjam deli niso dragi vse skupaj bi te prislo okoli 30e z delom vred
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 18.10.2012 11:42:54
kaj pa jaz ko imam 4.1 ios in pa bb 05.13.04...zadnji shsh pa imam 4.2.1r1
nimam nobene možnosti da nadgradim na 5.x.x.?

namreč sedaj ko imam 4.1 skoraj nobena aplikacija ne deluje, vse potrebujejo 5.0 ali višji ios!

se da kaj storiti? tudi installous 5 mi zmrzne in včasih sploh ne gre downloadat...

prosim pomoč, ker sem že čisto obupan Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 18.10.2012 12:18:47
hm nimas moznosti nadgraditve najbolje da pocakas na 4.1 dokler ne pride jailbreak za ios6, ce nimas tovarnisko odklenjenega telefona pa moras se pocakati da se ultrasnow updata.
za installous pa je tko nova vezija je zanic imel sem tudi sam ta problem, svetujem ti da jo izbrises. nato odpres cydio in si insatlliras ifile nato v safariju vtipkas to stran "http://cydia.hackulo.us" gres cisto dol in najdes insatllous 5.0.1 al neki takega (stara verzija), nato je odpres prek ifile in jo instaliras. nato restartas iphone in installous bi moral biti na telefou in bi ti moral delovati normalno
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 18.10.2012 12:20:55
za naslednic pa ti predlagam da si zacnes shranjevati shsh, ker trenutno brez tega ne mores. ce mislis da lahko uporabis drugega to ne gre, ker shsh je kot fingerprint in deluje samo za tisti telefon
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 18.10.2012 15:24:21
btk je napisal/a:
za naslednic pa ti predlagam da si zacnes shranjevati shsh, ker trenutno brez tega ne mores. ce mislis da lahko uporabis drugega to ne gre, ker shsh je kot fingerprint in deluje samo za tisti telefon

Kako pa juh naj shranim? Vbistvo se na telefonu ni bil vusji ios od 4.2.1...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 18.10.2012 15:31:09
aa ta je pa druga. ponavadi ko upgradas ios in ga jailbreakas ti cydia avtomatsko shrani, obstaja pa tudi program na cydiji ishshit kjer si lahko na mail posles shsh od visjega oziroma nizjega fw ce je le ta uradno podprt od appla. trenutno je to samo 3.1.3 in 4.1.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 18.10.2012 16:45:46
Hvala..zdaj ze bolj razmem to stvar Wink zanima me se kje pa lahko spremljam ce se bo pojavil jailbreak za ios6 in pa odklep?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 18.10.2012 20:20:22
sam pregledujem greenpois0n.us in http://blog.iphone-dev.org/ tukaj bos sigurno izvedel takoj za vse novosti
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 20.10.2012 12:23:11
evo uspešno nadgradil na ios6 in ga jailbreakal ter odklenil z ultrasn0w Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 21.10.2012 19:23:09
super. so ze updatal ultrasnow na nov BB ali si naredil costum fw.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 21.10.2012 19:50:12
nek ultrasnow fix sem naložil potem pa je šlo odklenit...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani