Oukej, imam ravno 10 minut viška cajta, pa se bom malce razpisal ...

... "So, please, bare with me" ...
Imam nahrbtnik Booq Boa XL -- t.j. predhodnik trenutnega modela Boa XL -- moj je tale:
http://www.youtube.com/watch?v=mI74wx8jUPE
V rokah še nisem imel Mamba nahrbtnika, tako bom v odgovor tvojemu vprašanju opisal nekatere bolj splošne značilnosti nahrbtnikov in lastne izkušnje z znamko Booq:
Njihove torbe in nahrbtniki so krojeni po Macbookih in Macbookih Pro. Sam sem Boa XL med drugim uporabljal tudi za transport 17" DELL laptopa, ki je skorajda identičnih dimenzij kot MBP 17" ... "And it Fits like a glove!"
Kar se materialov in izdelave tiče: Ne najdem besed, s katerimi bi lahko prehvalil ta nahrbtnik. Po cca. 6 letih uporabe je še vedno kot nov. Na nahrbtniku nikjer vidnih sledi uporabe. Noben raztrgan šiv. Nobene gube na tkanini, kaj šele razpoke ali raztrganine. Torba je narejena iz balističnega najlona. Spodnji del kevlar, water-proof, ... Top materiali, top izdelava.
Kupil sem ga potem, ko sem bil razočaran nad "kao kvalitetnimi" Samsoniti in drugimi "premium" znamkami. Naročil prek spleta v Nemčiji. Takrat me je s poštnino vred torba stala cca. 45.000 SIT. A ker sem laptop (katerega nabavna cena pri FMC-ju je bila cca. 700.000 SIT), vsakodnevno nosil v službo & fax, se mi je zdelo smotrno investirati v udobno in kvalitetno torbo.
Najbolj pomemben del - prostor oz. žep, kamor se pospravi laptop - je dodatno ojačan, notranjost žepa je obložena s čvrsto peno in prevlečena z debelim slojem mehke tkanine (pdb. kot mikrofibra), ki skrbi, da se laptop med transportom ne poškoduje in ne dobi nobene praske. Trdna ojačitev žepa in hrbtišča poskrbi, da med sprehajanjem oz. med vožnjo s kolesom laptop v nahrbtniku ostane ma mestu, in te med gibanjem ne treplja po hrbtu podobno, kot drugi cenejši nahrbtniki, ki imajo ohlapno hrbtišče in ohlapen žep za laptop. Celoten spodnji zunanji del torbe je ojačan s kevlarjem. Naramnice so ojačane s pasovi, identičnimi varnostmim pasom letalskih sedežev ... Skratka: izdelava, materiali, pozornost pri uporabnih detajlih (primer: Booq namesto "ježkov" uporablja magnetne net-gumbke), dizajn ... vse, ampak res vse, je TOP.
Booq izdeluje drago robo. A kvaliteta izdealve, materialov, dizajn, ergonomija, udobnost nošnje na hrbtu ... Do danes za svoje potrebe nisem našel boljšega nahrbtnika od Booqa. Ko sem kupoval ta nahrbtnik, sem se precej težko odločil zanj. Namreč v Sloveniji takrat ni bilo uvoznika ali zastopnika za to znamko. Torbe tako vnaprej nisem mogel pregledati in stestirati. Posledično sem bil negotov glede smotrnosti tako dragega nakupa. A ker so jih po vseh US forumih hvalili vsi po vrsti, sem si rekel, "okej bom poskusil, in investiral" ... Po enmu dnevu uporabe pa spoznal, da je bil to moj najboljši nakup. Ever!
Boa XL sem kupil z namenom, da ga uporabljam vsaj 10 let. Ko (oz. če) se istroši, pa kupim drugega. No, po 6 letih je še vedno kot nov. A ker trenutno nimam nobene potrebe po 17" nahrbtniku, sem razmišljal, da svoj Booq Boa XL zamenjam za manjši model. Sicer torbe aktivno ne prodajam, a če dobim kakšno smiselno ponudbo, ga prodam naprej, in vzamem manjšega Boa bratca ... Če pa ne, bom svoj XL kar obdržal ... MBP 15" se kar dobro počuti v njem.
To bi bilo to z moje strani ... Se opravičujem, ker ti ne morem biti v pomoč glede točno tistega modela, ki si ga ogleduješ .. Če imaš še kakšno splošno vprašanje glede Booq nahrbtnikov, me pa lahko komot vprašaš.