Mac vs PC (podjetja) | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Sem si malo razčistil pojme. Jaz sem moj Mini server opisal takrat, ko sem ga postavil. http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=11108 Gor laufam navaden SL. Edini problem sem imel z zunanjimi diski, ki se niso dovolj hladili. V bistvu je bil problem v ohišjih. Drugačepa delamo (poslovna uporaba - kreativa, web, ...) na tem serverju do trije uporabniki. Imam tudi vklopljen remote dostop, ki me rešuje na dopustu. Občasno dostopa do njega tudi hčera, ki ima en win7 starter na Atomu. S tem netbookom sem imel zaplet, ker sem hotel narest backup sistema na DVDje (nisem imel nobenega diska, na katerega bi lahko spravil 14gb). Winsi to omogočajo, vendar ko sem vstavil prvi DVD, je sistem rekel, da ga bo formatiral, in ko je to naredil, je rekel, da ni prostora za backup. Čeprav sem izbral, da naj backup razdeli na več DVDjev. Potem sem obupal in naredil backup na eno notranjo particijo. Zato te tudi sprašujem vse te stvari, ker vem, da bo prej al slej pri hčerinem netbooku štala z virusi, ki je ne bom znal rešit. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
![]() Sporoči kako boš rešil ![]() |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Je za vsakega uporabnika svoja mašina? Jaz bi se v small office/home office okolju odločil za Mace Za 30+ uporabnikov bi pa verjetno že razmišljal o PCjih + server (ekonomično ceneje in kot je že par ljudi povedalo, lažje za administriranje) Za službena okolja in za zelo enostavno serviseranje iz lastnih izkušenj priporočam Lenovo. ![]() |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
- 4 leta delal kot ura - 2012 dodajanje oz. menjava pomnilnika na dvojno dozo - 2013 bo menjava diska - 2016 razmišljanje o novem računalniku 8 let za jurja evrov. Seveda je res, da bodo v zadnjih letih na njem tekle preprostejše opravile. PC poznam od 80086 pa z njimi nimam takih izkušenj. Sicer je pa Macata vse povedal. _________________ Gotterdammerung |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |