Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh.
|
Jabi
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 15.06.2012 22:57:44 Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh. |
|
Zdravo!
iPad2 sem začel uporabljati na starem prenosniku Tisti je šel rakom žvižgat. Sedaj imam nov prenosnik in bi rad uredil podatke na iPadu/iTunesih/sinhronizacija z novim računalnikom.
Namestil sem iTunse, avtoriziral računalnik, priklopil iPada in prenesel aplikacije. Če želim shinhronizirati, me vpraša ali želim izbrisati vsebino iPada in nanj namestiti podatke iz tega računalnika.
Tega res ne želim, saj hočem svojo kramo iz iPada spraviti na računalnik, oziroma v iTunes.
Ker iPad uporabljam pretežno kot bralnik imam 200+ e-knjig, revij in pdfjev, ki sem jih shranil bogvekje iz interneta. Vsa ta literatura je skrbno zložena v iBooks v mapicah. Tudi nekaj glasbe, ki sem jo tja spravil iz originalnih 8mih CDjev (dolgotrajen postopek, če se mene vpraša, ki ga sicer lahko ponovim, ampak ne bi rad)
Mimogrede:
ali ste vedeli, da če narediš v iTunsih backup iPada in nato restore, ti nameče vse aplikacije na zaslone (odstrani mape). Tako mi je vse moje aplikacije in igre (136) "nasral" na osem zaslonov...  dobra šola, prej sem jih imel na treh, zložene v nekaj mapicah.
Ali obstaja način, da iz iPada2 dobim vse svoje stvari v iTunes in ohranim strukturo map v iBooks?
Cilj mi je, da bi lahko v prihodnosti na iPad2 dodajal e-knjige in e-revije v iBooks. Vsak nasvet dobrodošel, vnaprej hvala.
Lep pozdrav!
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 15.06.2012 23:08:03 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
totimato2 je napisal/a: |
Mimogrede:
ali ste vedeli, da če narediš v iTunsih backup iPada in nato restore, ti nameče vse aplikacije na zaslone (odstrani mape). Tako mi je vse moje aplikacije in igre (136) "nasral" na osem zaslonov... dobra šola, prej sem jih imel na treh, zložene v nekaj mapicah.
|
Tole sem pa dejansko že doživel in še huje VEČ kot en mesec sem potem mojih 400+ aplikacij vsak dan zlagal v mapce (prej na prejšnem kompu sem imel applikacije na 4 zaslonih ...
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 15.06.2012 23:19:21 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
@totimato2 si dal v itunesih transfer purchased??
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 16.06.2012 20:18:11 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
iDavid4 je napisal/a: | @totimato2 si dal v itunesih transfer purchased?? |
Ja, sem. In je lepo prenesel vse aplikacije v iTunes, tako kot treba. Eknjige in pdfje pa ne prenese. Saj logično, ker jih nisem kupil, ampak sem jih imel na starem prenosniku.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.06.2012 20:26:06 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
totimato2 je napisal/a: | Ja, sem. In je lepo prenesel vse aplikacije v iTunes, tako kot treba. Eknjige in pdfje pa ne prenese. Saj logično, ker jih nisem kupil, ampak sem jih imel na starem prenosniku. |
Probaj narediti backup…in ga syncat in če zbriše,pač povrneš backup.
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 16.06.2012 20:50:54 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
iDavid4 je napisal/a: | Probaj narediti backup…in ga syncat in če zbriše,pač povrneš backup. |
Backup naredi samo kupljenih zadev. To kaj sem sem nalagal pa ne 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 16.06.2012 20:52:38 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
Ja saj mi je jasno… bl štala vse skupaj  verjetno bo treba mal na novo nalagat…🙈
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.06.2012 21:47:16 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
iDavid4 je napisal/a: | Ja saj mi je jasno… bl štala vse skupaj verjetno bo treba mal na novo nalagat…🙈 |
hja, saj v tem je problem, ker je stari prenosnik adijo in tega nimam nikjer drugje, kot pa na iPadu. Kje sem si mislil, da bi to lahko bila težava. Po moji logiki sem stvari imel na dveh mestih... 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 17.06.2012 00:15:55 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
Jailbreak
iFunbox
pa si prenesi vse z ipada na računalnik
(to mislim za knjige in pdf-je)
|
 |
Jabi
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 18.06.2012 21:41:03 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
Anddrej je napisal/a: | Jailbreak
iFunbox
pa si prenesi vse z ipada na računalnik
(to mislim za knjige in pdf-je) |
Hvala!
Niti ni bilo potrebno Jailbreakat! Ok, pdfje sem dobil dol. Je pa izjemno sitno, saj nimajo svojega imena ampak nekaj v stilu: 7hjd273h7.pdf
Tako, da bo potrebno najprej vse pravilno poimenovati... potem pa vse še enkrat nalagat in kupčkat v mapice.
lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 26.09.2012 10:22:38 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
iDavid4 je napisal/a: | @totimato2 si dal v itunesih transfer purchased?? |
Na novem računalniku bi v iTunes-ih žele prenesti app-e, ki jih že imam na telefonu, še posebej bi bilo dobrodošlo, če bi se prenesle tako, da mi jih ne razmeče na miljavžnt strani telefona. Kako?
Saj je morda "piece of cake" ampak, če označim da bi jih syncal, potem jih bo zbrisalo s telefona, ker na novem računalniku v iTunes-ih nimam naloženega še nobenega app-a.
Hvala!
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 26.09.2012 10:25:16 Re: Uporaba iPada na novem rač. - prenos vsebine iPada, sinh |
|
mukl je napisal/a: | Na novem računalniku bi v iTunes-ih žele prenesti app-e, ki jih že imam na telefonu, še posebej bi bilo dobrodošlo, če bi se prenesle tako, da mi jih ne razmeče na miljavžnt strani telefona. Kako?
Saj je morda "piece of cake" ampak, če označim da bi jih syncal, potem jih bo zbrisalo s telefona, ker na novem računalniku v iTunes-ih nimam naloženega še nobenega app-a.
Hvala! |
Hja, bolj, ko prebiram temo, vidim, da bo treba najbrž narest back-up iPhona na računalnik (zdaj ga delam kar v Cloud) in narest Restore, je tako?
|
 |