Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Izlet v Švico po iphone 5
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 24.09.2012 12:46:50
Re: Izlet v Švico po iphone 5
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Pa ne das za gorivo, cestnine in to vec kot 800€. Toliko damo ponavadi, ce smo trije ali stirje in gremo za en teden na CeBIT v Hannover... skupaj s spanjem, gorivom za 3.000 km, cestninami,...)

Super... potem moram pa kaksnega od vas povprasati za hotel, kako se vozi itd. Rolling Eyes
Glede na to, da sem hudo veliko od doma po hotelih itd. so mi te stvari precej jasne. In 4 ljudje za 800eur, skupaj 3000km poti (in vsem vkljucenim) pac ne pridejo cez en teden. Tako da sopaj s temi ti koga drugega. Ampak kot sem ze napisal prej... ja tudi ta pretiravanja v stilu "jaz sem pa stvar, ki je komaj prisla ven, in je vredna 600eur, dobil za 350eur" so mi se kako dobro jasna... predvsem s strani uporabnikov tega foruma.
Ti pa vseeno priporocam, da nehas s taksnimi ker s tem ne dobis kaksne pretirane kredibilnosti, pac pa se ti ljudje zgolj smejijo.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 24.09.2012 12:52:01
Se enkrat... Stroski vsekakor so... Sicer za "izlet" cca. 700 km dalec ne potrebujes hotela ... in ce stroske razdelis na 4 ali 5 oseb... pride na osebo tam nekje okoli 50€ ... mogoce max. 80€ ... Naj tisti povedo, ki so sli v München, koliko so imeli stroskov... Zürich je sicer malo dlje... ampak spet ni to "trip na konec sveta" Smile ...

Sicer pa gres lahko tudi z vlakom... Ce se prav spomnim, je nekdo pred casom napisal, ko je sel po iPad, da je nekje okoli 30€ enosmerna karta ...

EDIT: sem nasel temo >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=290387#290387 , kjer je pa3cija napisala, da je enosmerna karta za vlak 30€ ...

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Izola, Medvode
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 24.09.2012 12:59:48
Mi smo šli lani oktobra v Zürich (čet Avstrijo in Nečijo) in stroški so bili taki:

- svicarska vinjeta 35€ (jaz sem jo že imel, tako da mi ni bilo treba kupovat)
- avstrijska vinjeta 8€
- tuneli so za obe smeri 30€
- gorivo za obe smeri (dizel, lani sem porabil okoli 80€)
- garazna hisa je kar draga (bili smo vec ur parkirani torej recimo 15 ali 20 €)

Skupaj pride vse skupaj (brez hrane in pijače seveda): okoli 180 EUR.

Če grejo 4 osebe, se to lepo porazdeli na 45 EUR na osebo, kar je relativno malo. Če vzameš še kak obrok (zajtrk ali kosilo) je še +- 5 EUR.

Torej iPhone 5 bi naj v Švici imel tak cenik:

- iPhone 5 16GB = okoli 620 EUR
- iPhone 5 32GB = okoli 710 EUR
- iPhone 5 64GB = okoli 800 EUR

Če k tej ceni dodaš še zgoraj omenjenih 50 EUR, je res najcenejši v Evropi in se ga res splača it kupit.

Vprašanj in tveganj pa je več:
- ali bodo v petek zjutraj sploh imeli (dovolj) zaloge?
- ali bom dobil "popraskanega"
- ali bom dobim čisto lepega in po 3 urah uporabe se bo zadevica začela lepo luščit..
- ...

Če jih pa gre 5, pa se 180 porazdeli na 5 in na osebo pride okoli 36 EUR...

Nazadnje urejal/a sylver Pon 24. Sep 2012 13:11; skupaj popravljeno 2 krat
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 24.09.2012 13:01:25
pj je napisal/a:
Super... potem moram pa kaksnega od vas povprasati za hotel, kako se vozi itd. Rolling Eyes
Glede na to, da sem hudo veliko od doma po hotelih itd. so mi te stvari precej jasne. In 4 ljudje za 800eur, skupaj 3000km poti (in vsem vkljucenim) pac ne pridejo cez en teden. Tako da sopaj s temi ti koga drugega. Ampak kot sem ze napisal prej... ja tudi ta pretiravanja v stilu "jaz sem pa stvar, ki je komaj prisla ven, in je vredna 600eur, dobil za 350eur" so mi se kako dobro jasna... predvsem s strani uporabnikov tega foruma.
Ti pa vseeno priporocam, da nehas s taksnimi ker s tem ne dobis kaksne pretirane kredibilnosti, pac pa se ti ljudje zgolj smejijo.

Nono... saj ni treba, da spis v hotelu s petimi zvezdicami Smile ...

Tole je recimo "stroskovnik" od letosnjega CeBITa ... pa smo sli se en dan malo tursitcno v München ... Smile ... To ej izracun za tri osebe in 5 nocitev (4 v Hannovru in ena v Münchnu)... Za cetrto osebo je bilo se 26€ za prenocisce v Münchnu zraven ... Pa je zraven tudi se nekaj hrane, kar smo pac placali iz skupne blagajne ...

Pa se lanski stroski ... sli smo pa en dan v Berlin ... torej 4 nocitve v Hannovru in ena v Berlinu)

Nazadnje urejal/a Jest Pon 24. Sep 2012 14:27; skupaj popravljeno 1 krat

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 24.09.2012 13:07:53
Bistvo vsega je kako hudo more bit nekaj narobe z osebo da se 1000km pelje po telefon, ki bo v roki 14 dni na voljo povsod =)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 24.09.2012 13:08:49
Ne vem a mam samo jaz probleme z sesuvanjem jabuk.si

No da odgovorim brihtnežem zakaj v Švico, najprej je najcenejši z gorivom vred, hotel ne potrebujem saj pridem par ur prej, ga vzamem in isti dan nazaj in vsem skupi če nas gre 5 ni huda končna cena, druga stvar je da smo vsi brez telefona in nam prau pride da ga čimprej dobim, tretje kje ga naj dobim zdej trenutno, na simobilu tud če bi ga dobil je zaklenjen 3 mesece, ne bom plačal nekomu 850 evrov za telefon. Glede nato da so zelo omejene zaloge pri nas lep cajt ga ne boš dobil po normalni ceni.Skupni imenovalec vsega tega je- raje grem z bodočimi kolegi z foruma, se zabavamo, imamo eno iskušnjo več,kupimo, imamo isti dan telefon mogoče še kakšnega vzmameo in potem prodamo tako da bo še cenejši na koncu moj aparat.

Če se še odloči kdo naj priše na zs ali 031-522-678, 2 prosta mesta so še.

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 24.09.2012 13:11:19
Dumber je napisal/a:
Bistvo vsega je kako hudo more bit nekaj narobe z osebo da se 1000km pelje po telefon, ki bo v roki 14 dni na voljo povsod =)

Mogoce zato, da zasluzi par 100€ in ima tako pokrite stroske izleta Smile ... In cez 14 dni ni nujno, da bo na voljo povsod... Lani je bilo nekje do novega leta kar tezko dobiti iPhone 4S po normalni ceni ... Smile

Sicer pa... se vedno pravim... zakaj se nekateri praskajo tam, kjer jih sploh ne srbi Very Happy Very Happy Very Happy

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Izola, Medvode
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 24.09.2012 13:13:15
Jest je napisal/a:
Mogoce zato, da zasluzi par 100€ in ima tako pokrite stroske izleta Smile ... In cez 14 dni ni nujno, da bo na voljo povsod... Lani je bilo nekje do novega leta kar tezko dobiti iPhone 4S po normalni ceni ... Smile

Sicer pa... se vedno pravim... zakaj se nekateri praskajo tam, kjer jih sploh ne srbi Very Happy Very Happy Very Happy

Poleg tega je to eno lepo doživetje v življenju Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 24.09.2012 13:19:42
Še eno zlato prosto mesto:)

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 24.09.2012 13:32:58
sylver- kako ste plačali, se plačuje z kreditno kartico ali z gotovino, ali so lahko evri al morajo biti franki?

Stevie Jabuk

Kraj: Vič
Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 24.09.2012 13:37:17
Jest je napisal/a:

+1
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vič
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 24.09.2012 13:38:52
Michael je napisal/a:
sylver- kako ste plačali, se plačuje z kreditno kartico ali z gotovino, ali so lahko evri al morajo biti franki?

Pišuka me vleče ... da bi šel ... ampak res je malo dolga... Sad
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 24.09.2012 13:43:41
Jest je napisal/a:
Tole je recimo "stroskovnik" od letosnjega CeBITa ... pa smo sli se en dan malo tursitcno v München ... Smile ... To ej izracun za tri osebe in 5 nocitev (4 v Hannovru in ena v Münchnu)... Za cetrto osebo je bilo se 126€ zraven ... Pa je zraven tudi se nekaj hrane, kar smo pac placali iz skupne blagajne ...

No samo tule je enih 25% vec kot si napisal v prvo. V prvi verziji si imel 800eur za en teden in 4 osebe. Tu imas za 3 osebe skoraj 1000eur za 5 dni. Razlika za eno osebo, 2 dodatna dneva in 150eur se meni zdi kar prijetno velika... In ne nisem govoril o spanju v hotelih s 5 zvezdicami pac pa tocno o tem kar si potem sam napisal.... da se z 800eur 4 osebe ne peljejo 3000km dalec (zares je do tja kar nekaj manj kot 1500km) in tam ostanejo 7 dni.
Ampak kot sem napisal... briga me kako kdo zapravlja denar. Mene osebno zgolj zanima zakaj bi nekdo zelel celo noc (ali pa par dni) stati v vrsti, ce lahko stvar dobi brez cakanja za priblizno isti denar drugje. Sploh ker v prvem postu ni nikjer omenjeno da bi se odpravil tja zaradi cenejsega telefona. Pa nimam nic proti temu ce je nekdo dovolj ubrisan, da bo kampiral pred trgovino, kot so pred leti delali v Rusiji. Ce nekdo zeli naj pac dela taksne stvari.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 24.09.2012 14:07:30
Dumber je napisal/a:

čez bo čez dva meseca povsod bomo lahko srečni. V roku enega meseca ga bo skoraj nemogoče dobiti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 24.09.2012 14:09:00
sussi kje maš pol problem, eno je še prosto:)

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 24.09.2012 14:09:00
Jest je napisal/a:
Sicer pa gres lahko tudi z vlakom... Ce se prav spomnim, je nekdo pred casom napisal, ko je sel po iPad, da je nekje okoli 30€ enosmerna karta ...

EDIT: sem nasel temo >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=290387#290387 , kjer je pa3cija napisala, da je enosmerna karta za vlak 30€ ...

Res je, mi2 z uporabnico pa3cija sva šla v Zurich. Fajn povezava je z vlakom. Zjutraj ob 9h prideš v Zurich (5 min do Apple stora) in zvečer ob 8h vlak odpelje nazaj v Ljubljano. Je blo pa treba rezervirat 1 mesec prej, ker imajo zaradi ugodne cene vse polno, sploh za vikend. Če greš sredi tedna je pa potrebno rezervirati približno 3dni v naprej.

Vlak vozi 12 ur v eno stran, ker so postanki dolgi, tudi po celo uro na kakšni postaji. Škoda, ker ni direktna linija samo za tak denar je to, to Smile
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 24.09.2012 14:13:10
Michael je napisal/a:
sussi kje maš pol problem, eno je še prosto:)

samo pravim kako bo. Ne želim si ga tako, da bi celo noč stal v vrsti. Mogoče naslednje leto. Jaz ga bom raje v petek naročil in upal da ga dobim v roku 3-4 tednov.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 24.09.2012 14:26:53
pj je napisal/a:
No samo tule je enih 25% vec kot si napisal v prvo. V prvi verziji si imel 800eur za en teden in 4 osebe. Tu imas za 3 osebe skoraj 1000eur za 5 dni. Razlika za eno osebo, 2 dodatna dneva in 150eur se meni zdi kar prijetno velika... In ne nisem govoril o spanju v hotelih s 5 zvezdicami pac pa tocno o tem kar si potem sam napisal.... da se z 800eur 4 osebe ne peljejo 3000km dalec (zares je do tja kar nekaj manj kot 1500km) in tam ostanejo 7 dni.
Ampak kot sem napisal... briga me kako kdo zapravlja denar. Mene osebno zgolj zanima zakaj bi nekdo zelel celo noc (ali pa par dni) stati v vrsti, ce lahko stvar dobi brez cakanja za priblizno isti denar drugje. Sploh ker v prvem postu ni nikjer omenjeno da bi se odpravil tja zaradi cenejsega telefona. Pa nimam nic proti temu ce je nekdo dovolj ubrisan, da bo kampiral pred trgovino, kot so pred leti delali v Rusiji. Ce nekdo zeli naj pac dela taksne stvari.

Sicer se je brezveze "kregat" okoli tega... Ce pogledas storskovnik, je zraven se nekaj parkirnin, mobilni internet (MiFi), nekajkrat kosilo ali vecerja ... Ce te stroske odstejemo, pridemo na okoli 800€ ali se manj ... Obakrat za stiri osebe in 5 nocitev (nedelja zjutraj smo sli gor, petek zvecer smo bili doma) in skoraj dva dni na poti... tako, da pride skoraj en teden Smile ...

In za priblizno isti denar, ga drugje pac ne dobis... ali zelo zelo tezko Smile ... Vsaj se kaksen mesec ali dva ... Pa tudi stali ne bodo vec dni... ker dosedaj ti, ki so sli lani v Milano, letos v München, so prisli tja zvecer in so tam stali pol dneva ... oz. eno noc Confused

Pa saj nima smisla nadaljevat ... Vsak naj dela, kar mu najbolj ustreza... Enim se zdi to brezveze in se raje doma vlacijo po lokalih... drugemu pa pase, da gre malo pogledat tudi cez meje nase male drzavice Smile ... Marsikdo mogoce se ni imel prilike iti v Svico...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 24.09.2012 14:56:49
Michael je napisal/a:
tretje kje ga naj dobim zdej trenutno, na simobilu tud če bi ga dobil je zaklenjen 3 mesece

če bi ga po srečnem razpletu uspel dobiti v petek, še vedno lahko plačaš polno ceno in ti ga odklenejo na licu mesta. se motim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 14.12.2012 13:37:41
Kolikor sem videl tabelo, niso vsi švicarski odklenjeni. Pa tudi če je od Orange / Sunrise.. Če je kupljen po polni ceni, mora biti kot pri nas odklenjen?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani