Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Svetovanje glede macbooka
Jablanator

Jablanator

Kraj: Piran
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.09.2012 22:44:05
Svetovanje glede macbooka
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz sem se odlocila za nakup macbooka pro 13" in me je malo strah kako se bom znasla na njem in ce mi bo sploh vsec. Do zdej sem imela acerje. Skratka prebrala sem veliko stvari o njem in tudi sem ga sprobala pri kolegici in v istore in se mi zdi vredu. Vseeno pa bi rada se vase mnenje preden ga kupim. Drugace pa kaksno je vase mnenje? Je boljsi macbook air ali
Macbook pro?

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 18.09.2012 23:16:32
Re: Svetovanje glede macbooka
odvisno za kaj ga bos potrebovala, in eden in drugi sta odlicna prenosnika sploh pro razlicica ki je tudi namenjena bolj zahtevnim uporabnikom, kar pa ne pomeni da ni tudi za nezahtevne. ce se ukvarjas z cem bolj zahtevnim - grafiko, muzko, produkcijo itd... ti je najbolje pisan na kozo pro, ce pa ga mislis imeti le za net, filme, solo, skratka za osnovne zadeve ti bo pa tud air vec kot odlicno sluzu, tko da izbira je tvoja ter glede na budget ce imas moznost zbirat,

lp Very Happy

EDIT:

malo si se preberi tole temo Very Happy

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=321739#321739
Jablanator

Jablanator

Ženska

Prispevek: #3   Objavljeno 19.09.2012 06:37:34
zgembo123 je napisal/a:
odvisno za kaj ga bos potrebovala, in eden in drugi sta odlicna prenosnika sploh pro razlicica ki je tudi namenjena bolj zahtevnim uporabnikom, kar pa ne pomeni da ni tudi za nezahtevne. ce se ukvarjas z cem bolj zahtevnim - grafiko, muzko, produkcijo itd... ti je najbolje pisan na kozo pro, ce pa ga mislis imeti le za net, filme, solo, skratka za osnovne zadeve ti bo pa tud air vec kot odlicno sluzu, tko da izbira je tvoja ter glede na budget ce imas moznost zbirat,

lp Very Happy

EDIT:

malo si se preberi tole temo Very Happy

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=321739#321739

Hvala! Ampak jaz se ne ukvarjam z grafiko,muziko... Vendar me pa pri airu moti procesor tako da verjetno grem po macbook proja no;)

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 19.09.2012 06:47:15
Ulaah7 je napisal/a:
Hvala! Ampak jaz se ne ukvarjam z grafiko,muziko... Vendar me pa pri airu moti procesor tako da verjetno grem po macbook proja no;)

Še enkrat premisli. Procesor v Airu za vsakodnevna opravila več kot dobro služi. Air ima tudi boljšo resolucijo ekrana, teže in velikosti pa itak ni treba omenjati Wink
+
SSD, ki je pri Airu že v osnovi vgrajen (pri Proju za doplačilo)

Nazadnje urejal/a iBros Sre 19. Sep 2012 07:14; skupaj popravljeno 2 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 19.09.2012 07:01:31
če ni za resnejša opravila MBA, drugače ti bo žal Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 19.09.2012 07:07:19
Mene pri MBA osebno moti to da ga ni možno nadgraditi (lahko da sem v zmoti Wink ) in pomanjkanje DVD enote. Sicer pri MBA to že preživiš, torej za normalno vsakodnevno delo je OK, predvsem pa me to moti pri novih MBP...

Jablanator

Ženska

Prispevek: #7   Objavljeno 19.09.2012 09:44:14
strittko je napisal/a:
Mene pri MBA osebno moti to da ga ni možno nadgraditi (lahko da sem v zmoti Wink ) in pomanjkanje DVD enote. Sicer pri MBA to že preživiš, torej za normalno vsakodnevno delo je OK, predvsem pa me to moti pri novih MBP...

Kaj pa glede interneta? Ima samo wifi? In glede dvd enote me malo moti.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 19.09.2012 09:46:08
Ulaah7 je napisal/a:
Kaj pa glede interneta? Ima samo wifi? In glede dvd enote me malo moti.

Ethernet kabel ponavadi tudi na MBP redko uporabljaš (drugače obstaja vmesnik USB-Ethernet). Tudi zunanjo DVD enoto je možno priklopiti (za redke primere uporabe).
Verjemi, da pretehta SSD Wink

Nazadnje urejal/a iBros Sre 19. Sep 2012 09:46; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Ženska

Prispevek: #9   Objavljeno 19.09.2012 09:46:47
iBros je napisal/a:
Še enkrat premisli. Procesor v Airu za vsakodnevna opravila več kot dobro služi. Air ima tudi boljšo resolucijo ekrana, teže in velikosti pa itak ni treba omenjati Wink
+
SSD, ki je pri Airu že v osnovi vgrajen (pri Proju za doplačilo)

Na acerju me ful moti procesor. Prej sem imela 2,2GHz zdaj pa imam 1,6 in me resnicno moti ceprav sem samo na internetu, pa par igric imam, flime gledam.. Nic posebnega. Zato ne vem. Upam da v harvey normanu v kopru mi bojo tnali svetovat. Jutri ali pojutrisnjem grem.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 19.09.2012 09:49:14
Za vsakodnevno uporabo ti priporočam aira. Zakaj ? Lažji, tanjši, bolša resolucija, aplikacije, brskalnik in podobne stvari, ki jih potrebujemo vsak dan se hitreje odpirajo pri airu. To pa zato, ker ima SSD disk, ki je veliko hitrejši od navadnega (pri PROju). Razlike glede procesorja pa mislm, da ti sploh ne boš opazila. Moj glas gre AIRu.

Lp

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 19.09.2012 09:49:30
Ulaah7 je napisal/a:
Na acerju me ful moti procesor. Prej sem imela 2,2GHz zdaj pa imam 1,6 in me resnicno moti ceprav sem samo na internetu, pa par igric imam, flime gledam.. Nic posebnega. Zato ne vem. Upam da v harvey normanu v kopru mi bojo tnali svetovat. Jutri ali pojutrisnjem grem.

Ne moreš primerjati procesorjev na ta način, ker ženeta različne operacijske sisteme. Takšen procesor (1.8 i5) kot ga ima Air 13"+SSD+MAC OS dela hitro
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 19.09.2012 09:51:08
Ulaah7 je napisal/a:

Pri računalniku ti ni treba gledat samo procesorja, so važne tut ostale komponente Wink

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 19.09.2012 09:53:26
ma kupi pro no... tut pro 13" je zelo kompakten ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 19.09.2012 09:59:48
Preveri, ce je se na voljo (dobra cena)

Prodam Apple MacBook Air 13.3" model 2012, nov zapakiran.
SLO poreklo, SLO tipkovnica.

Intel core i5 1,8Ghz
4GB ram
128GB SSD
Intel HD4000
13.3" LCD 1440x900
SLO tipkovnica

CENA: 1.000,00 EUR

info: tehnet1@gmail.com

GSM: 040 461 460
Jablanator

Jablanator

Ženska

Prispevek: #15   Objavljeno 19.09.2012 21:51:53
Ok zdaj sem se ze skoraj prepricala za MBA ampak sem pol pogledala kako malo prostora ima 128GB. Koliko pa stane prb za zunanji trdi disk? Sem pa klicala v harvey pa so mi prav zaradi prostora priporocili pro..mogoce sem ze malo tecna glede vsega vedar je to moj prvi mac racunalnik in se se ne spoznam toliko.

Nazadnje urejal/a Ulaah7 Čet 20. Sep 2012 11:02; skupaj popravljeno 1 krat

Stevie Jabuk

Kraj: London
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 19.09.2012 22:16:53
MBA je možno dobiti z 4GB ali 8GB RAM in z 128GB, 256GB ali 512GB SSD.

Poglej si možnosti nadgradnje na store.apple.com in kasneje pošlji povpraševanje trgovini, kjer imaš namen kupiti. dobavni rok za nadgradnje, ki jih imenujejo BTO (Build to Order) je do 30 dni v SLO.

Zunanji disk pa ni tako priročen, zna biti ceneje, vendar je še ena dodatna stvar, ki jo moraš nositi s seboj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 19.09.2012 22:27:34
Za Air z 256GB SSD boš moral odšteti pribl. 1500€ (redna cena). V tem primeru pa lahko tudi dokupiš zmogljivejši procesor (2GHz i5), ki stane dodatnih 100€, torej vse skupaj pribl. 1600€.
128GB sicer ni tako malo prostora, za dodaten zunanji disk pa lahko računaš okrog 100€.

Konfiguriraš lahko tule (v grobem velja $=€):
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_air/select
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 21.09.2012 16:42:16
Zaradi ssd-ja bo bil air v vsem hitrejši kot pro (vsaj ta, ki si ga omenila). Ko bojo stvari štekale, bodo štekale tako na airu kot na pro (0.7ghz hitrejši procesor ne verjamem, da bo naredil tako razliko). Ima pa air boljšo resolucijo.

V kolikor pa rabiš več prostora, potem pa ni debate in vzami proja. S časom boš lahko zamenjala disk in dodala malo rama.

Jst sem bil poleti pred isto dilemo. Na koncu sem se odločil za aira (doplačal sem za skupno 8G rama). To, da nima dvd enote mi je bolš (itak gre vse na wireless, programe pa seslam iz iTunes in Appstore), ker je še tanjši laptop. Sta pa air in vstopni pro skor enakovredni mašini in vse kar boš lahko delala na proju, boš enako dobro in hitro (zaradi ssd-ja mogoče celo hitreje kdaj) lahko delala tudi na Airu.

Mi je pa pri proju bol všeč črn okvir okrog ekrana Smile
Jablanator

Jablanator

Ženska

Prispevek: #19   Objavljeno 21.09.2012 21:18:41
Boris_Lion_SLO je napisal/a:
Zaradi ssd-ja bo bil air v vsem hitrejši kot pro (vsaj ta, ki si ga omenila). Ko bojo stvari štekale, bodo štekale tako na airu kot na pro (0.7ghz hitrejši procesor ne verjamem, da bo naredil tako razliko). Ima pa air boljšo resolucijo.

V kolikor pa rabiš več prostora, potem pa ni debate in vzami proja. S časom boš lahko zamenjala disk in dodala malo rama.

Jst sem bil poleti pred isto dilemo. Na koncu sem se odločil za aira (doplačal sem za skupno 8G rama). To, da nima dvd enote mi je bolš (itak gre vse na wireless, programe pa seslam iz iTunes in Appstore), ker je še tanjši laptop. Sta pa air in vstopni pro skor enakovredni mašini in vse kar boš lahko delala na proju, boš enako dobro in hitro (zaradi ssd-ja mogoče celo hitreje kdaj) lahko delala tudi na Airu.
Mi je pa pri proju bol všeč črn okvir okrog ekrana Smile

Hvala za vse informacije. Sem bila danes v harvey normanu in so mi svetovali MBP tako da sem kr tega vzela, Na prejsnjem racunalniku nisem imela nic posebnega gor pa sem imela 150gb zasedenih. MBA bi bil ze poln in nebi mogla na njega nic vec dat. Tukaj pa imam 500gb prostega. Res je pa da je air zelo lepsi ker je tanjsi, lazji.. Glede hitrosti pa so mi tudi svetovali proja.. tako da sem ga danes kupila in trenutno pisem iz njega. moram se pa se navadit, vendar je zelo zanimiv.
Mogoce veste kako se da narediti da ko v iphonu napises neki v koledar se ti pol avtomaticno shrani tudi v racunalnik in podobne stvari?

Jablanator

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 22.09.2012 11:43:13
Oba imata i5 procesorje, s tem da ima air ssd, pro pa hdd.....kako ti lahko reče, da je pro hitrejši pol?

Na ipHone poveži Calendar s iCloudom.... na proju se pa vpiš s istim apple ID-em (tud tle povežeš koledarje, note, maile s icloudom).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani