iMac ugasanje in priziganje
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 11.09.2012 10:27:23 iMac ugasanje in priziganje |
|
Moj iMac se kr mal ugasne kadar mu zapase in cez par dni sam uklopi jaz ga pa ne morem umes przgat.
A se komu kj sanja v cem je problem?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 11.09.2012 21:42:29 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
mleko je napisal/a: | Moj iMac se kr mal ugasne kadar mu zapase in cez par dni sam uklopi jaz ga pa ne morem umes przgat.
A se komu kj sanja v cem je problem? |
Ja, morda se nam pa le sanja. Ce imas brezzicno misko in tipkovnico zna bit pri eni izmed naprav problem v slabi bateriji. Zamenjaj baterije in porocaj.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 11.09.2012 21:57:06 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
agerg je napisal/a: | Ja, morda se nam pa le sanja. Ce imas brezzicno misko in tipkovnico zna bit pri eni izmed naprav problem v slabi bateriji. Zamenjaj baterije in porocaj. |
 nimam nicesar brezzicnega
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 12.09.2012 08:17:01 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
iMaci so zelo obcutljivi na kratkotrajne izpade elektrike.
Naprimer nahit zmanka elektrike. iMac se ugasne medtem ko televizor niti ne trzne. Po takšnem izpadu iMaca ne boš mogu prizgat nazaj. Za nekaj casa ga bos mogu izklopit iz elektrike, da se kondenzatorji spraznejo oz. nekaj v tej smeri - nisem elektro tip, nato ga ponovno priklopi in se ti bo prizgal normalno.
Smesno vem, ampak tako je. Sam sem nabavu UPS za iMaca razno zaradi takšnih problemov.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 12.09.2012 08:33:57 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
no9 je napisal/a: | iMaci so zelo obcutljivi na kratkotrajne izpade elektrike.
Naprimer nahit zmanka elektrike. iMac se ugasne medtem ko televizor niti ne trzne. Po takšnem izpadu iMaca ne boš mogu prizgat nazaj. Za nekaj casa ga bos mogu izklopit iz elektrike, da se kondenzatorji spraznejo oz. nekaj v tej smeri - nisem elektro tip, nato ga ponovno priklopi in se ti bo prizgal normalno.
Smesno vem, ampak tako je. Sam sem nabavu UPS za iMaca razno zaradi takšnih problemov. |
Res je nekaj na tem ker je res prislo do izpada elektrike.....nekajkrat.
Bom se to probal.
Hvala za nasvet.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.09.2012 10:54:50 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
Ravno odločam se za nakup UPS-a za iMac 27". imamo namreč grozne težave z izpadi elektrike....
Malce berem po forumih in nekako preferirajo APC.
Glede moči mi je jasno, veliko pa je govora o nekem "Pure Sine Output" ki pa ne razumem najbolj čemu služi oz. je potrebe za Mace.
kater UPS bi priporočali za omenjenega iMaca. Mogoče bi v prihodnje priklopil še kak zunanji disk, drugega ne.
hvala
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 16.09.2012 11:13:34 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
Nihče nič...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.09.2012 11:28:03 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
Ce potrebujes samo zaradi kratkorrajnih nihanj ali izpadov, potem je itak vseno, katerega... Le da je dovolj mocan...
Ce pa rabis Sart UPS, pa moras gledat, da ima programsko podporo za MAC OS.... ce sploh obstaja (nisem se nikoli iskal)...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 16.09.2012 11:58:57 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
Bencc je napisal/a: | Ravno odločam se za nakup UPS-a za iMac 27". imamo namreč grozne težave z izpadi elektrike....
Malce berem po forumih in nekako preferirajo APC.
Glede moči mi je jasno, veliko pa je govora o nekem "Pure Sine Output" ki pa ne razumem najbolj čemu služi oz. je potrebe za Mace.
kater UPS bi priporočali za omenjenega iMaca. Mogoče bi v prihodnje priklopil še kak zunanji disk, drugega ne.
hvala |
smart apc ups 620 podpora za apple original baterije zdržijo cca 2. leti dela pb. in ni problemov http://trgovina.sistemko.si/artikel/1937-ups-smart-ups-sc620va-230v-sc620i?cat=1850
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 16.09.2012 12:29:44 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
Ubistvu se mi gre zaradi nihanj in kratkih izpadanj elektrike (po nekaj milisekund, veckrat zaporedoma) in to ne samo v naši hiši ampak po celi vasi....
Elektro se za to ne zmeni, men pa kuri naprave....
Našel sem tale video ( http://www.youtube.com/watch?v=EJSiNakvuOM ) in me zanima če mi bo line interactive iz zgornjega posta zadostoval ali bi potreboval dražjega online...
To da mi imac dela še 20 minut ob izpadu je nerelavantno... Primarno mi je važno da mi ne crkne....
Hvala...
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 16.09.2012 12:34:20 Re: iMac ugasanje in priziganje |
|
Bencc je napisal/a: | Ubistvu se mi gre zaradi nihanj in kratkih izpadanj elektrike (po nekaj milisekund, veckrat zaporedoma) in to ne samo v naši hiši ampak po celi vasi....
Elektro se za to ne zmeni, men pa kuri naprave....
Našel sem tale video ( http://www.youtube.com/watch?v=EJSiNakvuOM ) in me zanima če mi bo line interactive iz zgornjega posta zadostoval ali bi potreboval dražjega online...
To da mi imac dela še 20 minut ob izpadu je nerelavantno... Primarno mi je važno da mi ne crkne....
Hvala... |
reže konice napetosti ter tudi padce, tako, da ti vedno da nazivne vrednosti napetosti, ki jih potrebuje tvoj imac ter druge naprave, kater eboš imel prikopljene na njemu
|
 |