Jabuk
iPad 3 za študij
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.09.2012 22:16:06
iPad 3 za študij
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav,
rad bi dobil čim več mnenj glede uporabnosti in učinkovitosti iPad-a, kot nadomestek zvezkov. Imena kakšnih uporabnik aplikacij za študij in imena aplikacij, ki ti omogočajo risanje in pisanje hkrati (npr. moram si narisat skico in pripisat opombo) in aplikacije v katerih si lahko na enostaven način zapisujem dolge in zakomplicirane račune.

Hvala! Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 06.09.2012 22:52:11
Re: iPad 3 za študij
niklfrik je napisal/a:
... in aplikacije v katerih si lahko na enostaven način zapisujem dolge in zakomplicirane račune.

Zvezek. Ta papirnat. Very Happy

Tudi mene zanima, če komu uspeva delat zapiske na iPadu in predvsem, v čem iPad prekaša navaden papir. Recimo zapiske pri matematiki na kakem tehniškem faxu.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 06.09.2012 22:54:58
Kot student na tehniskem faksu sem imel ipad le za igranje igric brskanje po spletu med fraj urami ko se mi ni splacalo hodit domov. Za pisanje zapiskov je pa prepocasen vsaj zame

Ni ga cez old school zvezek in kemik oziroma svincnik za risanje Smile
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 06.09.2012 23:11:15
Za Evernote še niste slišali ?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.09.2012 23:15:38
Seveda smo n vem ce je kira note aplikacija bolj znana
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 06.09.2012 23:31:54
silvom je napisal/a:
Za Evernote še niste slišali ?

Mene zanima (real life) izkušnja koga, ki dela zapiske na iPadu in ta način preferira pred papirjem in svinčnikom. (čist iz firbca)

Recimo kako to zares počne v Evernotu.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Koroška
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 07.09.2012 00:01:28
Evernote je definitivno super zadeva, ko ti urejaš zapiske doma, ko je časa na pretek. Ko pa ti na predavanjih pridobivaš informacije, ki letijo kot strele, te reši še samo kemik in list papirja... Wink

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 07.09.2012 01:10:04
Jah za zapiske je še vedno najbolje klasika.
Kar se pa tiče PDFjev, vedno dostopa do interneta, ter razne aplikacije, je pa super.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 07.09.2012 08:22:30
jabolcna-pita je napisal/a:
Kot student na tehniskem faksu sem imel ipad le za igranje igric brskanje po spletu med fraj urami ko se mi ni splacalo hodit domov. Za pisanje zapiskov je pa prepocasen vsaj zame

Ni ga cez old school zvezek in kemik oziroma svincnik za risanje Smile

Tocno tako, isto sem nujno rabil laptop v zacetku studija, potem pa cele ure po netu surfal, na koncu pa zapiske delal na papir.

Verjamem pa da komu gre to na iPad delat, meni pac tablice ne potegnejo Sad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 07.09.2012 08:46:56
Papir je zakon! Very Happy

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 07.09.2012 09:04:05
No bom pa jaz prvi delil svoje izkušnje, glede pisanja zapiskov na iPad...

Skratka iPad 1 mam že dobri dve leti, pa nisem nikoli pomislil da pi si lahko pomagal z njim, imel pa sem ga vedno s seboj... Potem pa sem letos sredi zadnjega semestra po naključju pozabil doma akto z listi tako da sem bil primoran uporabit iPada... Najprej sploh nisem vedel katero aplikacijo bi kupil, nato pa sem se odlocil za "Note Taker HD" in sem zelo vesel da sem se odlocil za ta app, v prvi uri sem se se malo lovil in iskal stvari, potem pa sem se hitro navadil. Seveda pa nebi slo brez "pisala", tega imam ze nekaj casa za risanje in oblikovanje spletnih strani, skratka "Adonit Jot Pro" je zakon Very Happy

Tako da ce povzamem, od marca naprej (do konca junija) sem vse zapiske delal izkljucno prek iPada, in je res super, mogoce je edino iPad 1 malo debel in se moras navadit pisat... Bi novejsi model verjetno manj matral roke Razz

Aja pa seveda, sem na Fakulteti za elektrotehniko - 3.letnik, tako da ne bo kdo mislil da se ne da pisat enacb, zeloooo dolgih enacb Wink vse se da...

Mogoce edino je blo treba doma kaksno lepotno napako odpravit in lepse napisat, ampak sem tako vsaj sproti delal in si bolj zapomnil snov Wink

Tako da priporocam, res fajn izkusnja Wink
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 07.09.2012 09:50:07
Note Taker HD izgleda OK.Je pa še cela množica drugih note taking aplikacij zelo primernih za študente.Naprimer Penultimate ki ima tudi dobro integracijo z Evernote.
Priporočam malo raziskovalne žilice spoštovani študentje... Idea
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 07.09.2012 09:57:55
Jaz sem celo prejsno studijsko leto uporabljal ipad namesto akte. Studiram na EF in dobimo pred predavanji skoraj vse v pdfjih ali pa slajdih.

Sam sem najraje uporabljal Goodreader. Vse kar sem dobil od faksa sem si pretvoril v pdf in dal dropbox. Nato sem na faksu samo delal okvircke z tekstom na pdf. Ali pa z pisalom kaj dopisal.

Uporabljaj sem ga celo pri statistiki:) res pa je da sem vedno imel v torbi par listov in pisalo, ce bi me kaj presenetilo.. Matematike pa res ne mores na ipada, po moje no. Ker gre prehitro, razen ce pises zelo hitro.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 07.09.2012 10:19:31
Z Evernotom lahko fotografiraš tablo in potem željeni tekst na fotografiji celo iščeš z vgrajenim iskalnikom.V novi verziji lahko posnameš več slik na en note , tudi celo predavanje, če imaš dovolj prostora na ipadu...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 07.09.2012 10:39:26
No tudi Note Taher HD je fajn ker lahko uvoziš pdf slajde, slike (iPad 1 nima fotoaparata) in po njih dopisuješ, na koncu pa seveda vse lepo shraniš v pdf obliki in naložiš na dropbox...

Seveda pa sem, potem tudi malo raziskoval, katere aplikacije so kaj dobre, ampak meni je bila ta nenako najbližja...
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 07.09.2012 16:15:26
Sama sem tudi uporabljala ipad 2 za zapiske, saj sem ugotovila da ne pišem dovolj hitro z roko (čitljivo). Uporabljam pa aplikacijo pages ter pišem s pomočjo brezžične apple tipkovnice. Sem se zelo hitro navadila slepo tipkat da sem lahko gledala na projektor (kaj je profesor prikazoval). Jaz osebno ne grem nazaj na papir, saj je z ipadom veliko lažje. (prav tako dobim večji del gradiv v ppt obliki)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 07.09.2012 17:34:28
macata je napisal/a:
Mene zanima (real life) izkušnja koga, ki dela zapiske na iPadu in ta način preferira pred papirjem in svinčnikom. (čist iz firbca)

Jaz uporabljam Notes+ aplikacijo, katera avtomatsko spremeni mojo pisavo v 12 TNRoman (odvisno kako si nastavim). Zapiske kasneje prenesem v Pages. iPada se edino ne poslužujem pri mikroekonomski analizi (razlog: ekonomski modeli) ter pri računalniških vajah saj je pri nas na faksu tako, da preferirajo vse kar je povezano z MSoftom in je nekako uporaba iWorka nemogoča, saj moram razne izračune striktno izdelovati v MS Excelu in ne v Numbersu, da ne omenjam ERPja.

Sicer pa ga venomer uporabim za predstavitev in zagovor raznih raziskovalnih nalog, problemskih nalog ipd.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 07.09.2012 19:56:38
iDejanP je napisal/a:
Jaz uporabljam Notes+ aplikacijo, katera avtomatsko spremeni mojo pisavo v 12 TNRoman (odvisno kako si nastavim). Zapiske kasneje prenesem v Pages. iPada se edino ne poslužujem pri mikroekonomski analizi (razlog: ekonomski modeli) ter pri računalniških vajah saj je pri nas na faksu tako, da preferirajo vse kar je povezano z MSoftom in je nekako uporaba iWorka nemogoča, saj moram razne izračune striktno izdelovati v MS Excelu in ne v Numbersu, da ne omenjam ERPja.

Sicer pa ga venomer uporabim za predstavitev in zagovor raznih raziskovalnih nalog, problemskih nalog ipd.

Glede MSofta... meni dosti pomeni kompatibilnost.
Koliko je realnih možnosti, da na iPadu naredim neko tabelo ali tekst in to potem nekdo na MS Offisu vidi približno enako kot jaz.

... ok, iWork. Kaj pa kaj drugega. Mogoče varianta v oblaku. Je to še bolj teorija?

-----
ta tema me res zanima, ker sem trenutno čist navdupen nad Adobovim Creative Cloudom, kjer vidim, da s tablico lahko že kar konkretno delaš.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani