Buffalo WHR-HP-G54-2 | |||
doma imam ta usmerjevalnik in mi ves čas "pada" povezava. Separvi, da Wireless ne dela. In pomaga le ponovni zagon. Zato sem se odločil, da bom nanj naložil tomato ali pa DDR-WRT. Vendar pa zgoraj na škatli piše whr-hp-g54-2, pri prenosu pa imš le Buffalo whr-hp-g54 (brez dvojke). In me zanima ali bo delovalo in če mi nekdo enostavno/po kmeško/laično pove, kako se to naloži gor na usmerjevalnik. Hvala za odgovore in se opravičujem, ker ta tema, ni za ta forum. Nazadnje urejal/a grizli123 Pet 07. Sep 2012 21:33; skupaj popravljeno 1 krat |
|||
![]() |
|||
Problem, pri mojem usmerjevalinku je bil, da ga nemoreš preko spletnega vmesnika nadgradit na dd-wrt, in se je treba ukvarjati z ukazno vrtiso in podobnimi "bedarijami". Pri paradajzu, pa sem samo zagnal program in povezal. Nared je bilo prej kot v 5 min .... |
|||
![]() |
|||
Jaz imam whr-hp-g54. BTW ... meni je podobno zgubljal povezavo, ker je bilo v okolici na istem kanalu več drugih routerjev. Ko sem spremenil kanal, mi normalno dela že več let. |
|||
![]() |
|||
1. Najprej si preneseš vse potrebno: iz ti http://www.polarcloud.com/tomato si preneseš Tomato_1_28 (https://sourceforge.net/projects/tomatofirmware/files/tomato/1_28/Tomato_1_28.zip/download) 2. Razširiš prenešeno datoteko. 3. Nato ponastaviš usmerjevalnik na tovarniške nastavitve (preko Web vmesnika). 4. Potem prikopiš usmerjevalnik na ražunalnik, da se poveže in naloži. Ter nastaviš IP=192.168.11.2, mask=255.255.255.0, gateway=192.168.11.1 (Ti piše vse v README datoteki, ki je zapakirana zraven) 5. Odklopiš usmerjevalnik. 6. Zaženeš program. (Slediš navodilom v programu (nekaj je še treba pritisniti)) 7. Priklopiš usmerjevalnik, počakaš 2 minuti (te dve minuti ne počneš NIČ, niti ne zapreš programa, čeprav piše, da je dokončal!!) 8. Zapreš program 9. Greš na 192.168.1.1 (Username: root; Password: admin) in nastaviš potrebne stvari (WiFi ...) 10. Restartaš usmerjevalnik 11. Ga postaviš na običajno mesto in uporabljaš ... POMEMBNO: NE zvišuj "Transmit Power" (Advanced -> Wireless), ker ima ta usmerjevalnik (Buffalo whr-hp-g54) notri ugrajen en ojačevalec, ki poskrbi, da ne oddaja več moči, kot je bilo načrtovano. (Če to zvišuješ, se lahko zgodi, da crkne) O kako sem se razpisal (Danes sem se celo popoldne ukvarjal s tem ...) ![]() P.S. NUJNO potrebuješ okolje Windows ![]() |
|||
![]() |
|||
Bom probal, ko bo kaj časa. Ima Tomato kaj več funkcij, kot so v default softwareu? |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |