Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Iphone na bolhi
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 26.07.2008 15:50:51
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nisem želel načenjati nove teme, ker mislim da je ta kar primerna. Upam le, da se kdo javi..

Prosil bi, da tisti ki moj post preberete in mislite odgovoriti, pišete le konstruktivno.

Včeraj sem se z nekom dogovoril za prevzem neke zadeve (iPhone 3G). Ker časovno nisem utegnil priti, sem se dogovoril da mi pošlje kar preko pošte. Sam sem veliko pošiljal in tudi prejemal in do sedaj nisem imel problemov. Izgleda, da sem imel srečo. Danes dopoldan sem odšel na pošto, prevzel paket in takoj ob izhodu iz pošte ugotovil da je zadeva sumljivo lahka in "ropota". Ko sem odprl ovoj, sem skoraj omedlel.. Dobil sem "podobno stvar" ampak ne prave. Človeško sem poklical prodajalca in ga povprašal za kaj gre.. On trdi da je poslal pravo zadevo, če pa je prišlo do napake bo denar vrnil.. (on pravi da naj mu pošljem paket nazaj in ga bo odkupil). Sam sem predlagal osebno ureditev a pravi da nima toliko denarja.. Pristal sem nato, da počakam nekaj dni da prejme odkupino in potem plača. 1% optimizma mi pravi, da je mogoče le "probal" in bo pravično denar vrnil..

VEM, da sem sam kriv, da sem se tako naivno lotil zadeve, ampak do sedaj s tem nisem imel problemov..

Od prodajalca imam ime, naslov (mislim da pravi), tel. številko. Imam potrdilo o vplačanem znesku na pošti.

V primeru, da se do konca naslednjega tedna moj denar ne vrne, kakšne imam možnosti z obiskom prodajalca / prijavo ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 26.07.2008 15:57:55
Prikažeš se na njegovem pragu, ter mu prisoliš nekaj krepkih.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 26.07.2008 16:07:06
DavidI je napisal/a:
Nisem želel načenjati nove teme, ker mislim da je ta kar primerna. Upam le, da se kdo javi..

Prosil bi, da tisti ki moj post preberete in mislite odgovoriti, pišete le konstruktivno.

Včeraj sem se z nekom dogovoril za prevzem neke zadeve (iPhone 3G). Ker časovno nisem utegnil priti, sem se dogovoril da mi pošlje kar preko pošte. Sam sem veliko pošiljal in tudi prejemal in do sedaj nisem imel problemov. Izgleda, da sem imel srečo. Danes dopoldan sem odšel na pošto, prevzel paket in takoj ob izhodu iz pošte ugotovil da je zadeva sumljivo lahka in "ropota". Ko sem odprl ovoj, sem skoraj omedlel.. Dobil sem "podobno stvar" ampak ne prave. Človeško sem poklical prodajalca in ga povprašal za kaj gre.. On trdi da je poslal pravo zadevo, če pa je prišlo do napake bo denar vrnil.. (on pravi da naj mu pošljem paket nazaj in ga bo odkupil). Sam sem predlagal osebno ureditev a pravi da nima toliko denarja.. Pristal sem nato, da počakam nekaj dni da prejme odkupino in potem plača. 1% optimizma mi pravi, da je mogoče le "probal" in bo pravično denar vrnil..

VEM, da sem sam kriv, da sem se tako naivno lotil zadeve, ampak do sedaj s tem nisem imel problemov..

Od prodajalca imam ime, naslov (mislim da pravi), tel. številko. Imam potrdilo o vplačanem znesku na pošti.

V primeru, da se do konca naslednjega tedna moj denar ne vrne, kakšne imam možnosti z obiskom prodajalca / prijavo ?

Gre za klasicen nateg. Tudi sam imam pomisleke glede nakupa le-tega preko eBaya. Po premisleku sem najprej hotel preko eBaya narociti iPhona in poslati kolegu v Ameriko in bi ga ta prinesel. Ampak sem se odlocil, da raje tukaj kupim mobitel in ga osebno prevzamem. Danes so taki cajti, da te bo vsak hotel "nategniti", ce te bo le lahko. Upej, da imas pravi naslov, ker po njegovem prejetju odkupnine se lahko zgodi mariskaj. Upam na najbols.

PS: po kaksni ceni si ga kupil?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 26.07.2008 16:13:00
Osebni prevzem je defenitivno najbolša opcija, sploh pri tako dragih zadevah.. Mislim da sem bil novega iPhona preveč lačen..

Oseba se na telefon javlja in do sedaj sva se dokaj razumljivo zgovarjala.. Sej ne da verjamem, da "se je zmotu",.. ampak recimo da malo upanja imam..

Ime, priimek, naslov, in številka klapajo v imeniku.. poj pa nevem.

@wehi: kaj bi se lahko zgodilo po njegovemi prejetju odkupnine?

500€ ... sej pravim lačen sem bil.. Sad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 26.07.2008 16:14:27
Raje bi šel v Trst pa tam kupil.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 26.07.2008 16:22:00
Za 500E mislim, da bi bilo bolje, ce bi novega kupil v Italiji. Nekaj bi dal za bencin, tu pa si, dal za postnino in se iskati bos moral odkupnino oz. ce ti bo poslal nazaj. Lacen si ga bil, kot si omenil. Ce se naslov, telefon in identiteta ujemajo potem je stvar uredu. Mislim pa, da bi clovek danes po tako lahkem nategu in zasluzku 500E naredil marsikaj. Poznam ze primere, ko so kupili stvari preko bolhe niso nikoli vec videli denarja in ne duha ne sluha o prodajalcu.

PS: v bodoce prej premisli o nakupu in posiljanju po posti. Za znesek do 100E se nekako gre za visje zneske pa je boljsi osebni prevzem. Ko bos stvar resil nam sporoci kako se je izslo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 26.07.2008 16:24:53
Ja, se strinjam sigurno so bile boljše opcije, ampak zdaj sem naredil kar sem.. Tudi prodajalec je omenjal nov "tovarniško zapakiran" aparat, ampak pustimo to..

Se javim med tednom..

Hvala za odgovore.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 26.07.2008 20:08:59
stojko je napisal/a:
joze brezigar ne nasedaj nategom....iphone se v Ameriki NE PRODAJA, ker že kupci ki so ga kupili po (nevem točnega datuma...nekje v maju) bodo imeli možnost brezplačne menjave za novega 3G...tko da če misliš šenkat 40€ ti in 40€ tvoj frend, jih dajta raje meni, pa dam obema za 3 pirčke (bosta saj nekaj mela od tega ) Rolling Eyes
Lp

Od kot pa ta informacija da bodo lahko kupci, ki so Iphona kupili po maju08 lahko brezplačno menjali za novega...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 26.07.2008 20:13:52
Pošiljanje preko pošte sploh ni varijanta za stvari dražje od 300 evrov. Jaz sem dobil baterijo za macbooka in je imela mehansko poškodbo in sedaj moram pisat pritožbo na pošto in to se bo zavleklo pa vprašanje če bom dobil novo.
Njemu ni treba denarja vračat saj nista podpisala nobene pogodbe in vse je bilo narejeno takorekoč na črno. Edina možnost je da greš na njegov naslov pa se poskušaš zment z njemu. Sam vprašanje če bo odpru vrata. Upaj da je tokko fer in ti bo vrnil denar.

Sem pa sam dubu en zanimiv mail:
Apple iPhone 3G cijene 350Euro.
Koliko jedinice želite?
Vratite se u nas sa svojim interet što prije.
Pozdravi

Mislite da bi bilo za verjet? xD

Lp, Jakob
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 26.07.2008 21:46:53
Kaj si dobil v škatli, kateri primerek?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 27.07.2008 08:07:09
Včeraj sm na bolhi zasledil enega uporabnika s precej oglasi. Sem mu že pisav pa brez odgovora. Če koga zanima prilagam link:
http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/marketingltd
Seveda vam je najbrš jasno da gre za nateg ampak tukaj se človek vpraša kako lahko tak uporabnik še vedni na bolhi oglašuje. Čuden sistem imajo.

LP, Jakob
Jablanator

Jablanator

Kraj: Amsterdam/Ljubljana/Komen
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 27.07.2008 08:13:48
meglic je napisal/a:
Včeraj sm na bolhi zasledil enega uporabnika s precej oglasi. Sem mu že pisav pa brez odgovora. Če koga zanima prilagam link:
http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/marketingltd
Seveda vam je najbrš jasno da gre za nateg ampak tukaj se človek vpraša kako lahko tak uporabnik še vedni na bolhi oglašuje. Čuden sistem imajo.

LP, Jakob

očiten nateg... cene smešno nizke ter tip prodaja BB Bold, ki še sploh ni izšel na tržišče in na sliki prilaga starejši model.......
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 27.07.2008 10:30:45
Da bi vsaj imela bolha tako kot ebay tisti...amm...feedback (točke, ko vidiš če je prodajalec ok)?
Bi se vsaj vedelo komu zaupat, pri manj očitnih nategih, seveda. Ta je pa sploh pretiran.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 27.07.2008 17:57:37
http://www.bolha.com/oglas3489635

še en oglas z nekam nizko ceno. Vaše mnenje nateg al ne??
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 27.07.2008 18:18:55
xpayne je napisal/a:
http://www.bolha.com/oglas3489635

še en oglas z nekam nizko ceno. Vaše mnenje nateg al ne??
men se zdi da je nateg...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 27.07.2008 20:17:28
Bolha je slovenska stran tako da je večin oglasov pisana v angleščini očiten nateg. Lahko pišeš uporabniku samo vprašanje kaj bo odgovoril.

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 01.08.2008 11:02:55
Sporočam, da sem se uspešno "od-nategnil" in sem danes svoj denar dobil nazaj, brez kakih fizičnih obračunavanj ipd.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani