Jabuk
problem z USB
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.07.2008 20:55:00
problem z USB
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo!

Problem je naslednji... pred parimi dnevi sem imel pognane WinXP v parallesih in sem priklopil zunanji disk... vse dela lepo, ... no, in "pomotoma" iztaknem USB kabel (in pojavi se tisto znano sporocilo v macu o izgubi podatkov). OK, ni panike, zopet vkljucim in ne dela vec... ne v parallelsih ne v macOS. Vedno ko pa izkljucim disk pa javi tisto opozorilo... od takrat mi tudi noce vec "prepoznati" Blackberryja... Ni pa vse "narobe". Drugi zunanji disk prepozna, pravtako USB kljucek...

Torej, grem zagnat Winse v Bootcampu... in disk lepo prepozna... isto blackberrija... torej je ocitno nekaj narobe v MacOS (mam Leoparda). Na internetu sem nasel predlog, naj pobrisem cache s programckom AppleJack... Aktiviral naj bi ga preko "single user prompta", vendar ce pritisnem na command key (sej to je jabucek?), mi noce tega pognati...

Se je mogoce komu ze kaj podobnega zgodilo? Kdo ve za kako resitev? oz. vsaj kako se gre v single user prompt... Uporabljam pa Leoparda, updejtan na 10.5.4.

Hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 26.07.2008 14:01:55
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Cacheje lahko pobrišeš s programčkom MainMenu ali Leopard Cache Cleaner brez da bi šel v Single User Mode. Pobriši vse cacheje (tudi sistemske) potem boš mogel pa reštartati Maca.

Drugače lahko prideš v single user mode tako, da med zagonom držiš tipki "cmd+S" takoj potem, ko prižgeš Maca. Če dobiš samo ukazno vrstico (ne pa navadno Aqua okolje) ti je uspelo. Srečno!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani