problem z USB | |||
Problem je naslednji... pred parimi dnevi sem imel pognane WinXP v parallesih in sem priklopil zunanji disk... vse dela lepo, ... no, in "pomotoma" iztaknem USB kabel (in pojavi se tisto znano sporocilo v macu o izgubi podatkov). OK, ni panike, zopet vkljucim in ne dela vec... ne v parallelsih ne v macOS. Vedno ko pa izkljucim disk pa javi tisto opozorilo... od takrat mi tudi noce vec "prepoznati" Blackberryja... Ni pa vse "narobe". Drugi zunanji disk prepozna, pravtako USB kljucek... Torej, grem zagnat Winse v Bootcampu... in disk lepo prepozna... isto blackberrija... torej je ocitno nekaj narobe v MacOS (mam Leoparda). Na internetu sem nasel predlog, naj pobrisem cache s programckom AppleJack... Aktiviral naj bi ga preko "single user prompta", vendar ce pritisnem na command key (sej to je jabucek?), mi noce tega pognati... Se je mogoce komu ze kaj podobnega zgodilo? Kdo ve za kako resitev? oz. vsaj kako se gre v single user prompt... Uporabljam pa Leoparda, updejtan na 10.5.4. Hvala! |
|||
![]() |
|||
Drugače lahko prideš v single user mode tako, da med zagonom držiš tipki "cmd+S" takoj potem, ko prižgeš Maca. Če dobiš samo ukazno vrstico (ne pa navadno Aqua okolje) ti je uspelo. Srečno! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |