Jenrej je napisal/a: |
+1 za Synology. Njihov OS je dalec najboljsi med NAS napravami... |
po čem to sklepaš??
QNAP NAS naprava | |||||
po čem to sklepaš?? _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Kaj naj rečem: Na njem teče OpenVPN server, Time Machine backup za jabuka v familiji, na njem je arhiv česar rabim; teče MySQL, PHP, Web server, ... ni neka napravica da bi jo ravno okrog kazal, ampak moja lepo živi v kleti, povezana z ruterjem in laufa 24 ur dnevno. Pokuri izredno malo elektrike, in ni nobenih težav z njo. Včasih rabi kak reštart; ampak ponavadi zato, ker se spravim kake nove aplikacije in firmwareje tikat. Poznam še ene par uporabnikov ki imajo QNAP; nekateri samo za Backup Apple naprav; in kolikor vem tečejo b.p. Skratka priporočam Qnap. LP |
|||||
![]() |
|||||
pomembnih podatkov in za enkrat še ni bilo kakšnih težav.
Še en glas za Qnap. Poznam nekoga, ki ima podjetje in je na Qnap-u gor BackUp vseh Ima pa 4x2 TB diske v RAID4 |
|||||
![]() |
|||||
QNAP TS-212 Synology DS212+ Thecus N2200XXX in mogoče še Synology DS712+, a slednji precej podraži zadevo :\ P.S. Zna kdo obrazložit kaj je Synology's Virtualization? |
|||||
![]() |
|||||
Pred parimi meseci sem kupoval NAS in dodobra pregledal ponudbo, prebral opise, predvsem pa konkretno preizkusil demo verzije OS-ov, ki so dostopne na internetu. Na koncu sem kupil Synology 1812+. Zelo zadovoljen. Zame so bili glavni plusi Synologya (predvsem proti QNAP-u): - ze omenjen OS - tisje naprave - hitrejse delovanje z uporabo kriptiranja podatkov - hybrid RAID - cena (v tem razredu precej cenejsi) - USB 3.0 (takrat QNAP se ni imel) |
|||||
![]() |
|||||
Ce ima backup pomembnih poslovnih podatkov na enem samem NASu, potem se na njegovo mnenje ne bi prevec zanesel... Argument "zaenkrat se ni bilo tezav" je pa kar malo paradoksalen v smislu neke zelje po zanesljivosti ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Niso veliko podjetje zato je en NAS dovolj. Pomembnie podatke sem "poležal", ker sem s tem mislil podatke ki so za podjetje verjetno pomembni, za potročnika pa ne. Ima pa še v serverju več diskov, ki se uporabljajo za BackUp. Stavek "zaenkrat še ni blio težav" sem uporabil zato, ker dela kako urca in ker za tisti namen, ki ga uporablja deluje tako kot mora. To pa vem zato, ker jim ga jaz štimam in bi takoj zvedel če bi bile težave. So pa imeli težave z licenčnim WIndows 2003 server-jem, ker je pri prenosu velikih datotek (veliko velikih datotek se vsak dan prenese) zamrzinil in začel laggati: razlog - Windows je želel skopirati cel fajl na predpomnilnik od diska, zato se je celotna stvar ZELO zapletla ... Nazadnje urejal/a grizli123 Pon 16. Jul 2012 20:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Moram reči da še nisem naletel na overo katere mi nebi server rešil. Gor imamo obešene 4 varnostne kamere. 5 joomla strani. 4 t diska. In okoli 20 uporabnikov, vsak svojo zasebno in javno mapo.... Backup... Je pa res da smo morali vzpostaviti 1gb mrežo da mašinca zmore vse skupaj. Ker prenašamo velike datoteke Zares uporabna zadeva |
|||||
![]() |
|||||
popravu 2003 je ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Prednosti teh Nasov, prav gotovo vidim v stabilnosti, saj vseh prodanih Thecusih, smo dobili v garanjcisko popravilo le 4 kose. dva napajalnik, eden ventilator ter pri zadnjem sesut rom ter backup rom (kriva stranka, ki je delala downgrade programske opreme, preko sshja). Da pa ne bom hvalil samo thecusa, imam pri parih strankah v podjetjih tudi synology, ter qnap, ki pa tudi delata pb. in služita svojemu namenu arhiviranja podatkov. Par postov nazaj sem videl da za neko resno podjetje NAS backup ni ok rešitev. Jaz pa pravi, da tudi kasete ter namenske knjižnjice ter backup storage serverji niso zanesljivi, kot bi si mislil kdo. Res pa je, da se naj pri Backupu nikoli, ampak res nikoli ne špara in se ima NAS izključno z backup. ČE podjetje poseduje strežnik, ne vem zakaj bi odlagali dokumente ter ostalo salato na nas, prav tako niso, razen v primeru če se naredi iscsi particija ter se doda iscsi particija samemu osju ter se uporablja ta particija za shranjevanje podatkov v sami domeni, ampak je point tukaj v tem, da nikakor ne shranjujte backupov iz scsi particije na taisti nas, saj ob odpovedi nasa ne boste imeli ničesar. Pač to so moji pogledi ter dolgoletne izkušnje na sistemih, ter raznoraznimi problemi z diski ter backupi, ki so bili sploh v teh vročih dneh veliki. Vsekakor pa ne boste falili nakupa z enim izmet naštetih nasov, za drugimi se pa ne ozirajte in odštejte kakšen euro več. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
si preprican da je kriva stranka? Pomisli zakaj je delala downgrade, verjetno ne zaradi prevec prostega casa? |
|||||
![]() |
|||||
stranka je kriva za downgrade, saj pri Thecusu in tudi pri ostalih, tega ne omogočajo po "naravni" poti, ampak na vsaki napravi je nameščen linux ter zelo hitro se da omogočiti ssh dostop, kjer pa lahko narediš dowgrade, ki pa seveda ni uradno podprt. Problem je bil, da je stranka to naredila zaradi modula ki je delal bp. na 3.xxx verziji firmwara, na 5.xxx pa ga niso še posodobil in seveda ni deloval. So pa odpravili problem brez plačila. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
D linkovi nasi so zelo počasni, prav tako imajo zastarelo programsko opremo, ki se ne more spopasti z omenjeno konkurenco... _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
![]() lp |
|||||
![]() |
|||||
Zdaj sem naštimal že 4 in vse dela ko puška. Tudi vroča menjava diska, iSCSI, TimeMachine. Odlično se razume z UPNP routerji in nastavi vse potrebno. Da ne omenjam LDAP,email,web, MySQL, domači cloud. Synology tudi omogoča zastonj dynDNS, če nimaš statičnega IP in svoje domene. So tudi eni redkih, ki imajo 4bay 2.5" NAS, luštna mala zver. Pa še cel kup iOS aplikacij za dostop do podatkov/upravljanje. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |