Angus je napisal/a: |
lepo si sfilozofiral tole, zdej pa prosim, srednji krompirček & tamal čizburger.
poznam polno takih kot si ti, ki jim je plonkanje izpod časti.
večina jih dela v mekiču z končano FDV/FF
poznam pa polno takih iznajdljivih, kot sem jaz. pri 30 vozijo poršeje in mercedese. |
Po desetih letih letalske kariere za katero sem zelo veliko delal in se učil cele dneve bi se povsem prilagodil tudi v meku in ti ponudil colo in figurico za otroke. Če delo opravljaš vestno v tem ni nič nečastnega.
Vidim veliko ljudi, ki vozijo drage avtomobile, delajo pa bolj malo. Možnosti sta potem dve; ali ne upa povabit domov znance, ker živi v prikolici, ali pa se ukvarja z donosnimi ilegalnimi posli. Potem so še taki, ki so izredno iznajdljivi in uspešni, našli priložnost in pridelali bogastvo, vendar je takih malo. Dopuščam še dedovanje in mamine sinke.
Je pa precej hecno, da imaš za uspeh v življenju kak avto voziš. To pove veliko o osebi.
Službe so sedaj res pereč problem, vendar neizobrazba ni izgovor. Ko se trg opomore bo tisti z višjo izobrazbo rade volje zapustil delo v meku tistemu z nižjo. Gre za potencial.
Plonkanje izpod časti... Temu nebi rekel tako, ampak z delom in prizadevnostjo se da doseči marsikaj. Plonkanje je shortcut z dolgoročnim slabim učinkom. Kot je plonkanje shortcut v začetni fazi, se tega navadiš za življenje. Vedno je uspelo, zakaj pa kaka mala ali celo nečedna zadeva tudi sedaj nebi uspela. Še en shortcut od mnogih.
Je pa še pozitivni plonkič. Ta nastane ko si pripravljaš plonkič in se med tem naučiš snov. To je bilo še v časih ko smo pisali, ne copy&paste.
Izpod časti mi plonkanje ni, vem pa da zmorem opraviti kak izpit tu in tam s tem da se naučim in za uspeh in rezultate delam. Žal v tebi vidim, da že dolgo nisi občutil zadovoljstva, ki nastane ob dobro in pošteno opravljenem delu.