Ipad wi fi kako GPS?
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 28.06.2012 07:57:51 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
sasoz ja na mobitelu so mu za hotspote svetovali ravno samsunge. A ne vem če tiste lahko posodabljaš preko Mac-a. Veš kaj več? Nokio, ki ima win7 kaj mi bo? Imam mac!!
Ta varianta pa je zelo zanimiva, pri Tušu kot praviš. Koliko pa stane vse skupaj in kako se to zrihta? A verjetno velja le v našem omrežju ne? Potem v tujini plačaš več sklepam.
Backup prelo Itunes-a sem že poskusila a mi reče, da vsebine niso compatibilne z mojim Imac-om (ima že dve leti). Preko Iclouda pa možno (kot pravi David) , saj še nisem prišla do 5 GB (za več prostora moraš zakupit).
Ja no, zdaj sem v dilemi. Sicer treba povedat, da sem tako ali tako nameravala kupit now mobi telefon in izkoristiti kakšen aneks tako, da.... sem še vedno v dilemi. Glede na to, da Hotspot na moji Nokii deluje tako počasi, res moram nabavit kaj novejšega! Kdo ve kateri mobilni je kompatibilen z Mac-om? Poleg Iphona, seveda!
By the way, ne razumem zakaj se Iphona ne da dobit pri Mobitelu!!!
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 28.06.2012 14:15:40 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Ja samsunga se sploh ne da uradno posodobit kokr jst vem.  w7 mobile je pa dost stabilna zadeva in dost boljša od symbiana zato sm ti reku in tud možno da je že podpora za maca. Glede updejtou pa ne vem kako je pri w7.
Updejtaj si maca oz. itunes pa ti bo zihr nardil backup. (klikni na start/jabolček na macu in nato software updejt, počakaj da najde updejte in nato sledi parim korakom in ti bo updejtalo komplet maca z itunsi vred na zadnjo verzijo leoparda.
Pri mobitelu lahko sam bog ve zakaj nimajo iphona  (premajhen ponudnik al pa ni znal h koritu pridt  ) sicer pa tud ce bi ga meli nebi bil v tvojemm paketu cejejši od 500€, tko da se ti ga booj splacat simobilovega uzet, novega dobiš že za 450-500€ na bolhi.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 30.06.2012 12:18:26 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Zakaj enostavno ne inštaliraš Garmina na Nokio, pa je? Deluje super, kot običajna samostojna navigacija. Če rabiš samo občasno, čisto zadostuje. Pa brez vsakršnih stroškov.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 01.07.2012 02:30:54 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
sasoz
upam, da kakorkoli se lahko naredi update tudi preko samega telefona s povezavo na wi.fi.
Glede telefonov, vsi svetujejo Samsung, kaj pa vem. Kje pa se dobi ta w7??
Pobrala sem zadno verzijo Itunesa preko Applevo strani, ker automatično ni delovalo. Nekaj časa je pobiralo in potem reklo, da je datoteka poškodovana. Ročno preko strani pa je delovalo. Bom poskusila če sedaj deluje.
Mimogrede, je sploh možno Lion namestit na Mac, ki ima Snow Leopard?
Glede simobila pa ne bi rada še tam odpirala račune in se naročala. MI je čez dovolj mobitel hehehe
Glede pa bolhe, resnično sem zbegana glede določenih oglasov. Videla sem tudi nove Iphone za smešno ceno. Se sploh da temu verjet???
PineApple slišala sem že za Garmina a samo to. Je sploh kompatibilno za mojo Nokio? Stroški so UMTS povezava in če nimaš paketa prenosa podatkov, je že tisto dovolj 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 01.07.2012 12:07:07 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
@Lunca 82
Garmin dela offline...to pomeni, da ti ne kuri nič podatkov saj ima vse karte že naložene
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 01.07.2012 13:12:15 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Andrej kako pa deluje če moj ipad nima gps signala? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 01.07.2012 13:19:52 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Hmmm...sem mislil da je bilo govora o garminu za na nokio. Sedaj sem sel skozi celi temo...in si dobila ze veliko namigov kako in kaj. Glade na to, da imas top tablico in predpotopni telefon, bi jest prvo zamenjal telefon...sej jih je malo morje, ki so odlicni. Drugace pa moje osebno mnjenje okoli navigacije na ipadu...previko je vse skupaj...
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 01.07.2012 13:26:26 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
ma ni preveliko za v avto je 🔝 meni osebno bolj uporabno kot pa iphone,ki se že tako segreje potem mora biti stalno priključen na polnjenje in potem samo čakaš obvestilo kdaj se mora spočiti(izklopiti)…ipad pa mi je do sedaj v navigacijske namene služil odlično… 
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 01.07.2012 13:31:37 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Stvar okusa...je rekla opica...ce bi bilo tako uporabno, bi vsi proizvajalci gps naprav izdelovali tudi tolk velke kot je ajped...pa jih ne:) im wandering why not?  kakorkoli ze, ...vse je stvar posameznika.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 01.07.2012 13:37:31 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
sem napisal MENI OSEBNO…🙊🙊
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 01.07.2012 13:38:48 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Lepo...jaz tudi 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 01.07.2012 14:07:43 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Jaz sicer nimam ipada, ampak ce bi imel na izbiro za navigacijo iphone in ipad, bi izbral ipad. Bi se mi bolj dopadlo.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 01.07.2012 14:37:26 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Andrej ja vem saj zato bom nabavla nov mobi telefon v kratkem in se še moram odločit za katerega.
Načeloma glede velikosti se strinjam a če imaš v avtu držalo za ipad fiksirano ali če si v družbi, je super, ker osebno imam raje velike zaslone.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 01.07.2012 21:18:02 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Lunca 82
Ja windows mobile 7 majo nove nokie(nokia Lumia ene par modelov) ostali mislm da se nimajo, ampak to so novi telefoni višjega cenovnega razreda, tko da se ti pol bolj splaca nabavit iphone. Se jih pa kar nekaj novih prodaja na tem forumu. tisti oglasi za 250€ na bolhi so pa fake...
Ce misliš ipada se da updejtat preko wifi-ja, samsungov(android) pa ne vem tocno kako to gre vem da so bli neki updejti na voljo(htc), sam da bi pa prav sistem nadgradil na novo verzijo pa kork vem po uradni poti ne gre.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 01.07.2012 21:21:33 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
PineApple je napisal/a: | Zakaj enostavno ne inštaliraš Garmina na Nokio, pa je? Deluje super, kot običajna samostojna navigacija. Če rabiš samo občasno, čisto zadostuje. Pa brez vsakršnih stroškov. |
Brez vsakrsnih stroskov? Ce program ukrades ja... drugace pa ne...
Na Nokie (sicer na kaksne prastare ne) lahko das Nokiino navigacijo, ki je brezplacna ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 02.07.2012 01:14:18 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Sazos windows telefone sem razmišljala, da bi bolje ne vzela, ker jih na Mac-u ne morem posodabljat, ker se ne naloži Nokia Suite programček.
Glede pa Iphone sem malo šla v raziskovanje in mnogo ljudi ima težave z zadnjim modelom Iphona, ker pravijo, da ne deluje dobro s kompletom Tom tom navigacije. Medtem pa, ko s starejšimi verzijami deluje BP. Sklepam, da gre zgolj za lažko nekompatibilnost med novejšim modelom in starejšim paketom?
250 eurov? Sem vidla tudi za 50 eurov in osebno sploh ne zaupam takim oglasom.
Ne nisem mislila Ipada, ampak samo mobilni telefon.
Jest moja Nokia N95 je zagotovo prestara 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 02.07.2012 05:21:40 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Citiram: | windows telefone sem razmišljala, da bi bolje ne vzela, ker jih na Mac-u ne morem posodabljat, ker se ne naloži Nokia Suite programček. |
Za Windows Phone ni problema z delovanjem na Macu, ker imas Windows Phone 7 Connector prav za MAC OS, ki je menimosebno boljsi kot Zune na Windowsih... To velja recimo za Lumio...
Citiram: | Glede pa Iphone sem malo šla v raziskovanje in mnogo ljudi ima težave z zadnjim modelom Iphona, ker pravijo, da ne deluje dobro s kompletom Tom tom navigacije. Medtem pa, ko s starejšimi verzijami deluje BP. Sklepam, da gre zgolj za lažko nekompatibilnost med novejšim modelom in starejšim paketom? |
TomTom ni edina navigacija... Je pa meni osebno najslabsa resitev na iPhone...
Citiram: | 250 eurov? Sem vidla tudi za 50 eurov in osebno sploh ne zaupam takim oglasom. |
izogibaj se prepoceni nakjpom ...
Citiram: | Jest moja Nokia N95 je zagotovo prestara  |
Mislim, da ni prestara... Nokia Maps 3.0 se menda se kje najde...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 02.07.2012 11:44:35 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Jest fajn,da si mi povedal, sploh nisem vedla tega. Sicer sem vedno imela Nokio in osebno bi težila prav v tisto smer...
Ja vem, da Tom Tom ni edina. Je pa najbolj znana. Pobrala sem sicer tudi druge variante a jih seveda še nisem sprobala.
Ni prestata? Hmmm moram pogledat, če je kje ta Nokia Maps.... 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 02.07.2012 13:24:57 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Sem sedaj malo pobrskal in vprasal stricka Google-a... In Nokia N95 ocitno ni med tistimi, ki so dobili brezplacno Nokia Maps navigacijo... tako, da bo verjetno najbolj smiselno kupiti kaksen novejsi mobilnik  ... Recimo Nokia Lumia 800 je ravno zaradi brezplacne navigacije OK... Tudi drugace je telefoncek v redu... pa se dokaj poceni se jo da dobiti (v primerjavi z recimo iPhone-om)... Jaz imam Lumio 800 in bo verjetno kmalu naprodaj... za nekje 300€ ...
Je pa programska oprema za Windows Phone na MAC OS zelo podobna iTunes-u  ...
Takole nekko pa izgleda Microsoft Zune na Windows-ih:
Preberi si test tukaj > http://www.mobile.si/gsm/nokia-lumia-800.html
Glede TomTom. Najbolj znana je predvsem iz Windows Mobile in Symbian napravic... Pri PNA (namenske navigacijske naprave) je pri nas najbolj znan Garmin ... Na iPhone-u pa je TomTom bolj pri koncu lestvice... tako kot tudi Garmin (zaenkrat) ... Meni osebno je najbolj vsec Navigon, potem so tu se iGo, Sygic, Copilot, ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 03.07.2012 08:00:23 Re: Ipad wi fi kako GPS? |
|
Jest hvala ti!! Si se res potrudil!!
Problem je edino cena, ker če moram dat 300 eurov, potem dodam zraven in vzamem Iphone.
Osebno sem gledala Sansunga Galaxy Ace, ker je cenovno sprejemljiv in omogoča vse kar potrebujem. Kaj si mislite?
|
 |