Ipad wi fi kako GPS? | |||||||||||||
spet me nekaj matra in sicer ukvarjam se z mojim Ipad 3 16 GB wi fi in rada bi nekako, da bi lahko imela tudi GPS. Namreč našla sem GPS napravo, ki naj bi bila kompatibilna z Applom a seveda nekatere aplikacije potrebujejo tudi prenos podatkov in ne samo GPS signala. Poskušala sem narediti Hotspot na moji Nokii N95 in se Ipad poveže, ampak GPS ne deluje. Potem sem preverila pri Mobitelu in so mi rekli, da he Mobi prestar, da bi se lahko Ipad na tisto povezal. Pač povezal se je, ampak ni deloval GPS. Potem sem pomislila, da mogoče zaradi tega, ker nimam zakupljenega prenosa podatkov, a na internet lahko vseeno grem. Skratka na mobitelu so mi predlagali nakup Samsunga za tisto kar bi rada naredila. Kaj mi svetujete? Se strinjam, da bi lahko prej pomislila in kupila Cellular varianto, ki stano 100 eurov več a resnično si nisem mislila, da bom tako oboževala moj Ipad, saj je ta zame prvi. Videla sem kar nekaj imetnikov Iphona, ki so tudi kupili tisto GPS napravco in resnično ne razumem zakaj. Za izboljšanje signala? A potem GPS v Iphonu ni dovolj dober? Namreč Iphona nimam in si ga sedaj tudi ne nameravam kupiti. Osebno zelo malo rabim mobi (sms in klici) in se mi zdi potrata denarja, da bi ga kupila samo zato, da bi moj Ipad imel GPS. Kar nekaj časa že lutam a nočem opraviti Jailbreaka in iščem drugačno pot. Za katerikoli nasvet Vam bom zelo hvaležna!! p.s. sem napisala podoben post prej par dnevi a očitno je izginil in sem sedaj zadevo ponovila. Hvala v naprej |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() _________________ |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() Zadevco, ki stane 90 eurov bi sicer kupila a kaj ko mi ne reši celotnega problema. Baje, da tudi Androif telefoni omogočajo Hotspot a sem lahko gotova, da bo deloval z Ipad-om in da bo pravi prenos podatkov?? Pomoč!!! |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Ravno zdaj sem naredila poskus ustvariti Hotspot s pomočjo Jaikuspot programčkom in deluje, ampak rabi ogromno časa, da najde lokacijo!! Tu bi prav prišla GPS zadevca! Se pa sprašujem, bi sploh lahko pobrala Tom tom preko Apple Stora? Nekje sem prebrala da Ipadom samo Wi fi, sploh sistem tega ne dopusti. Baje, da se to reši z Jailbreakom a nisem za to varianto. Zdej se sprašujem: torej tistikrat, ko bom rabila GPS pač uporabim Hotspot na Mobiju, ker plačevat vsaki mesec prenos podatkov, ko pa mogoče ne rabim vsakim dan, je malce potratno. Kaj mislite? |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
_________________ |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Sprašujem se, ali je moj Nokia N95 res prestar za te stvari, kot so mi rekli na Mobitelu. To dvomim, saj se Ipad le poveže na njega. Pač povezava je res počasna in kako jo povečat? Nova Nokia (katera??) in polna različica Joikuspot pogramčka bo dovolj? Sicer o samem prenosu podatkov nisem toliko vešča, tako, da.... Mi-fi sem že gledala in res je mikavno. Kaj jo stane dobrih 160 eurov.... ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Glede MiFi... Tega se da dobiti tudi ceneje... Enega recimo prodaja kolega ... Za 65€ >> http://www.bolha.com/dostopne-tocke/p-mifi-dostopna-tocka-huawei-e585-oglas1280857259 Ali pa novega pri Mobitelu ali Si.mobilu Si.mobil 95€ >> http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=B274AF46-B2ED-4BD0-BFA3-12EE1E11B49F&linkid=miContent Mobitel 89€ >> http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/naprave.aspx?nid=1&nidx=1600 Samo za pravo navigiranje to ne bo dobro... Se vedno potrebujes za pravo navigiranje v realnem casu model iPad 4G, ki ima GPS cip ze vgrajen... Pri variantah preko tehteringa se polozaj prikazuje le priblizno... In tudi ne stalno ampak le na vsakih nekaj sekund... |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Hja no če imaš Mifi pa tisto GPS napravco, zagotovo je dovolj, saj sem vidla, da ogromno tistih, ki ima Iphone tisto kupuje ker hoče boljši GPS signal in seveda natančnejši. To je tale: [urlhttp://www.gns-gmbh.com/index.php?id=194&L=1[/url] Seveda tukaj nastane kar znesek in na koncu za kaj? Hja, seveda tudi preko thetheringa drugega mobilnega telefona nastane problem, saj veliko nalaganja (primer Nokia Suite) je preko zgolj Win, ki pa ga jaz nimam, saj imam Imac. Sploh ne vem kateri mobilni so kompatibilni z Macom. Povem vam, že mesec poskušam najti kakšno rešitev in imam kar vse dosti. Na koncu bom mogla počakat Ipad 4 in takrat vzeti Cell varianto a veste, problem bi bil tudi takrat, saj sama cel čas prehajam is Slovenije v Italijo in takoj, ko bi prišla v Italijo bi cena paketa prenosa podatkov, kar poskočila in ga nisem vzela (Ipad Cell) med drugim tudi zaradi tega. Zato pa sem iskala drugo rešitev, ki bi ne imela veze z mobilnim telefonom in ne bi prinašala dodatnih stroškov s premikanjem med obema državama. Naprava na tistem linku, se mi je zdela ok. Potem pa se mi je pojavil dvom glede prenosa podatkov pač. Tisti MiFi potrebuje v notranjosti kartico. Na povezavi mobitela, ki si jo priložil v opisu piše, da nima vgrajene GPS. Je pri tem sploh pomembno? Oglas tvojega kolega, napravco, ki prodaja pa ne poznam znamke. Sprašujem se: ja res je potem povezava izredno hitra a koliko za to plačam?? Pač, zavedam se, da sem naredila napako, ko nisem vzela Cell (kljub ostalim dobrim razlogom, ki so me do tega vodili) in ne bi rada naredila še večje napake. Sej me razumete ne? ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() _________________ |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Tale GPS sprejemnik je izgleda OK... samo cenovno pa pride kar drazje, da pridobis podobno fukcionalnost kot pri moedlu iPad 4G, ki ima to ze vgrajeno ... Je pa problem trenutnega iPada prodat za dobro ceno in kupit model 4G ... ![]()
Pri tetheringu je pa tako, da kolikor vem, pridobis omjeno GPS funkcionalnost samo, ce uporabis tethering v navezi z iPhone 4 ali 4S ... Pri ostalih (Android, Joiku HotSpot na Symbianu,...) pa pridobis samo mobilno povezljivost ... in lociranje preko GSM omrezja... Pri uproabi tetheringa preko iPhone 4/4S pa iPad pridobi lokacijo od v iPhone vgrajenega GPS sprejemnika... le podatek o lokaciji se ne prenasa v realnem casu ampak samo na vsakih nekaj sekund...
Glede stroskov pri modelu iPad 4G. Ce imas izkljucen podatkovni roaming, potem se v tujini ne prenese prav nic podatkov... in tako tudi ni dodatnih stroskov. Mobilni prenos podatkov se da tudi izkljuciti... tako, da tudi v domacem omrezju ne prenese nic, dokler tega ne vkljucis ![]() ![]()
Huawei je vodilni pri MiFi-jih... in tudi Si.mobil ima v ponudbi Huawei... le da novejsi model od tistega, ki ga prodaja kolega ...
Tele resitve z dodatnim GPS sprejemnikom in MiFi ali tethering preko telefona so sicer teoreticno zadovoljive... v praksi pa je to bolj storasto, ker imas cel kup dodatnih skatlic, pri katerih moras posrkbeti, da so baterije napolnjene, zna se zgoditi, da tudi delovalo ne bo vedno tako, kot bi pricakoval... poleg tega pa se niso poceni... Na to, da bi iPad uproabljala tudi kot navigacijski pripomocek, bi bilo treba misliti ze prej... pred nakupom... Ampak sedaj to "lajnat" je itak prepozno... bo pa verjetno dobra "sola" za v bodoce ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Najbrž pa ne razumeš da za nekatere navigacije ne potrebuješ prenosa podatkov in fudi če greš v tujino ti ne bo požrlo 0 podatkov. Za vsak slučaj si daš še data roaming na off. Lahko pa ga uporabljaš brez micro sim kartice in ti bo navigacija laufala, fora je sam v tem da ma 4g verzija še dodatno vgrajen gps wifi ga pa nima. Navigacije ki ne potrebujejo prenos podatkov za navigiranje pa so: Navigon, sygic, igo, pase bi se jih naslo... |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() David hja veš sem tudi na to že pomislila a kaj ko sem ga že registrirala na moj Apple ID. Ne bi bli potem problemi? Če res ni nujen prenos podatkov, bi bila dovolj GPS napravca, ki sem prej omenila. Jest Tisti Gps sprejemnik sem vidla na Ebayu za 90 eurov in seveda ni poceni. Vem pa, da deluje odlično (sem preverila pri ebayovcih, ki so to kupli - sem jim lomila šlatle skratka ahahahah) tako, da ne vem... Res, problem je trenutni Ipad prodat, saj če razlika ni velika, vsak si ga bo raje šel kupit novega. Hja vem, da je Iphone najboljša varianta. Tisti, ki ga imajo sploh ne kupujejo Cell Ipada. Jim je dovolj Iphone. Vem, da lahko imam izključen roaming a če podatkovni prenos potrebujem prav kadar sem v Italiji? Moram ga vključiti in teoretično tudi temu primerno plačati, ne? Tega pa, da v Cell Ipadu ni potrebno imeti SIM kartice pa nisem vedla in to spremeni praktično vse ![]() MiFi-ji zahtevajo kar veliko naročnino sem videla, ki prinese prevelike dodatne stroške na žalost. Strinjam se, da hoditi okrog z desetimi napravcami izniči samo magičnost Ipada. V primeru pa samo enega (tiste GPS sprejemnika je pa situacija zadovoljiva). Na žalost nisem mislila, da bi ga uporabljala zgolj kot navigacijo (obstaja tudi CoPilotGPS aplikacija popolnoma Free, ki deluje tudi brez prenosa podatkov. Pobereš mapo ene države ali sklopa držav. Dodatne so na plačilo in ljudje so zelo zadovoljni sodeč ne mnenja v Apple storu), ampak tudi kot aplikacijo kjer vidiš cenejše cene goriva, glede na to kje si, pa vidiš restavracije v bližini itd. in tukaj so pomembni prenosi podatkov, vključno z vremenskimi aplikacijami. To, da prenos podatkov pri aplikacijah, ni nujen, res ne drži. Zato pač sem zdaj v tej zmedi! : ![]() ![]() sasoz [b] mogoče za navigacijo ne, a za mnogo drugih aplikacij pa ja. Glede prodaje, sem v dilemi glede Apple ID in registracije, ki sem jo že naredila in tudi morebitne zgube. Zdaj pač vem, da je Cell varianta lahko tudi brez Sim. Vem ja, da navigon tega ne potrebuje. Pač glede navigacije sem nekako rešila, a pri ostalih aplikacijah problem ostaja. Če bi s tistim GPS sprejemnikom rešila oba problema, bi ga že kupila. Tako pa ..... sem še vedno tukaj in vam skačem po živcih ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Sem imel to v kombinaciji iPad1wifi+HTC android in je zadeva delovala BP |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Prodala ga pa boš ker je danes folku pomemben vsak evro in se bo ziher kdo našel ki ga bo kupil:) Če si ga pa registrirala s svojim id nima veze, s svojim idjem se lahko prijaviš na kolikor naprav hočeš, in še narediš ai backup, na novi ipad pa narediš samo restore from backup , pa boš mela vse tko k maš zdej na tem ipadu. ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() _________________ |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
sasoz s hotspotom sem poskusila ja preko moje Nokie N95 s programčkom Joikuspot a je zadeva precej počasna. Ne vem ali je kriva telefon, ki je malce star ali kaj drugega. Ko sem vklopila samo UMTS način ni deloval programček. Potem pa pri dvojnem načinu ja, kar mi pove, da UMTS ne dela pravilno?! Zato sem razmišljala, da bi v akciji kupila kaj drugega glede na to, da sem naročnica Mobitela in imam Itak paket. Gledala sem Nokio 500 a glej za vraga, posodablja se preko Windows PC-ja in jaz imam MAC (ha ha ha) Joikuspot ma deluje samo na Nokiji praktično.
Tisto od Tuša nič ne vem. Mi razložiš malo bolje? Glede prodaje hja, mogoče imaš prav. Zdaj pa, kje naj bi naredila backup ko pa se z mojim Imacom ne more povezati preko Iclouda (imam Snow Leopard in je za to prestar)?? ![]() David hvala a nekam bi mogla naredit backup ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Predplačniški tuš paket za prenos podatkov mas tko da si recimo naložiš 5€, in ko bi šla rada na net ti odbije 1€ in i velja 24ur. ko potece 24 ur in ce gres spet na net ti ponovno odbije 1€ in velja naslednjih 24ur. Backup lahko narediš tusi preko itunsov, tako da priklopiš telefon na maca, odpreš itunse in tam kjer imas napravo(ipada) daš desni klik ter backup in ti bo naredilo backup. Mogoče boš mogla še posodobit itunes, oz. najbolš da to nardiš najprej če ga nimaš že. Drugače za backup preko iclouda ne poteebuješ priklajat ipada na rač. ampak morš bit sam na wifiju in ti naredi backup, sam ce mas dost poln ipad bo 5gb premalo za backup in bi morala dokupit prostor. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
_________________ |
|||||||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone/iPad omrežja - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |