Googlov search bar v Safariju
|
Stevie Jabuk
Kraj: Shitopia |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.04.2012 01:00:11 Googlov search bar v Safariju |
|
Okej, se da kakorkoli tale Googlov search engine iz privzetega google.com prestaviti na google.si? Predvidevam, da bi znala obstajati kaksna ukazna vrstica za terminal..
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.04.2012 01:28:56 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
Mogoce bi lahko ze prej pogooglal, ampak to omogoca Safari extension Glims, ki omogoci se kup drugih uporabnih piskotkov, kot je npr. fullscreen browsing.
Ce pa kdo ve za terminal komando, se pa se vedno priporocam.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.04.2012 04:53:37 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
Ok zanimivo, ampak, meni odpre google.si.
Pojdi na google.com pa spodaj klikni go to google slovenia in pol seenkrat searchi.
Jst sm naredu glih obratno, ker imam raje da mi išče po ameriškem googlu. (google.com in English).
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 04.04.2012 05:20:41 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
Se da nastavit google.si tudi na iPadu?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 04.04.2012 05:29:47 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
origin je napisal/a: |
Ce pa kdo ve za terminal komando, se pa se vedno priporocam. |
Google.com  najde tole >> http://hints.macworld.com/article.php?story=20030514035516436
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 04.04.2012 05:43:07 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
pa3cija je napisal/a: | Se da nastavit google.si tudi na iPadu? |
+1, pa na iphoneu tut.
Men gre ze posteno na zivce to. Res je to big problem narest za apple!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 04.04.2012 05:50:28 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
Sicer mogoče mal offtopic ampak google.si najde po svetovnem spletu veliko slabše rezultate od google.com in veliko slabše rezultate po slovenskem spletu kot najdi.si. Tako da ne vidim uporabne funcije tega iskalnika. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 04.04.2012 06:12:09 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
Zna bit, ampak z google.si nisem imela nikdar problema najti potrebne stvari. Enostavno uporabljam google.si in .com. Zaenkrat še nisem pomislila na kak drug iskalnik 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 04.04.2012 09:48:30 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
imatic je napisal/a: | Sicer mogoče mal offtopic ampak google.si najde po svetovnem spletu veliko slabše rezultate od google.com in veliko slabše rezultate po slovenskem spletu kot najdi.si. Tako da ne vidim uporabne funcije tega iskalnika.  |
Saj se vedno lahko izberes iskanje po google.com, al pa najdi.si, s pomocjo dropdown menija na levi. Najbolj na zivce mi je slo k isces po google.com in na levi nimas hitrega izbora -> iskanje po slovenskih straneh. Homepage imam sicer nastavljen na google.si, ampak vedno avtomatsko vpisujem v search bar..

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 04.04.2012 10:59:53 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
imatic je napisal/a: | Ok zanimivo, ampak, meni odpre google.si.
Pojdi na google.com pa spodaj klikni go to google slovenia in pol seenkrat searchi.
Jst sm naredu glih obratno, ker imam raje da mi išče po ameriškem googlu. (google.com in English). |
Ce isces z google.si ali pa google.com, dobis iste rezultate, le da je pri .si v ospredje porinjeneno nekaj najbolj relevantnih slovenskih.
Ce pri .si na levi kliknes "strani iz drzave Slovenija", dobis pa izkljucno slo. strani, kar sem pravzaprav tudi iskal.
Za kar je Glims super, pac vneses se par dodatnih parametrov in je zadeva resena.
Also, zdaj sem malo primerjal in ne bi rekel, da je najdi.si kaj boljsi od google.si.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 04.04.2012 17:55:50 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
No js sm končno rešu problem kateri me je motil pri safariju (da ni url in search skupaj) pa tudi slo google iskalnik je čist simpel za nastavit, če bi morda še koga utegnilo zanimati.. http://hackemist.com/SafariOmnibar/ tukaj inštaliraš dodatek.. potem pa samo desni klik v vrstici ter "edit omnibar search providers"
lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 04.04.2012 23:23:01 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
linux je napisal/a: | No js sm končno rešu problem kateri me je motil pri safariju (da ni url in search skupaj) pa tudi slo google iskalnik je čist simpel za nastavit, če bi morda še koga utegnilo zanimati.. http://hackemist.com/SafariOmnibar/ tukaj inštaliraš dodatek.. potem pa samo desni klik v vrstici ter "edit omnibar search providers"
lp |
no fajn, še kaj za iOS? (iPad in iPhone)?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 05.04.2012 01:12:10 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
linux je napisal/a: | No js sm končno rešu problem kateri me je motil pri safariju (da ni url in search skupaj) pa tudi slo google iskalnik je čist simpel za nastavit, če bi morda še koga utegnilo zanimati.. http://hackemist.com/SafariOmnibar/ tukaj inštaliraš dodatek.. potem pa samo desni klik v vrstici ter "edit omnibar search providers"
lp |
F*ck yeah, pimp my Safari
Carski add-on.
EDIT: Samo tole ti onemogoci search suggestions :/
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 05.04.2012 05:24:55 Re: Googlov search bar v Safariju |
|
origin je napisal/a: | Ce isces z google.si ali pa google.com, dobis iste rezultate, le da je pri .si v ospredje porinjeneno nekaj najbolj relevantnih slovenskih.
Also, zdaj sem malo primerjal in ne bi rekel, da je najdi.si kaj boljsi od google.si. |
Ja, res je. Večino zadetkov sploh za splošne stvari je podobnih oz istih.
Se mi je pa zgodilo ko sem delal seminarsko da sem nekaj v neki dokumentaciji ene od .gov strani iskal in mi je samo najdi.si našel. Ko se mi je to ene 2x zgodilo še za en drug primer sem obupal nad google.si (se pa žal ne spomniv več točne tematike, sicer bi pokazal z praktričnim primerom)
Glede ameriških rezultatov je pa spet isto kar se tiče večino primerov, edino (to pa vem iz službe) ko iščeš kakšno rešitev na error code, ali kakšen drug bug v programih spet google.si odbluzi nekam... in sem že parkrat ugotovil da ima google.com bolše rezultate.
|
 |