Praske na novem iPadu 3?
|
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 31.03.2012 20:25:03 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Moje mnenje je še vedno da, če je kupljeno v katerikoli APR trgovini potem najbrž ni treba zganjat panike. Stvarno napako sicer lahko uveljavlja (2 leti od nakupa) vendar, to ni ravno stvarna napaka, niso vsi ipadi poškodovani, samo njegov... torej ipad je fizično poškodovan, kako dokazati da je bil poškodovan s strani proizvajalca ali stranke? najbrž težko, vsekakor pa to ni stvar menjave artikla v trgovini takoj v tistem trenutku ko stranka vrne artikel. Stvarna napaka se lahko rešuje doooooolgo časa, prodajalec vas je dolžan samo v 8. dneh obvestiti da se je stvar vzela v roke in da se rešuje kakor hitro je to mogoče... Zatorej je bistvenega pomena da človek pride v trgovino nazaj čimprej ker po enem tednu/mesecu/karkoli mu nihče ne bo vrjel da ga ni sam opraskal v tem času - in edino v takem primeru kaj drugega kot stvarna napaka ne pride v poštev. Možnosti za uspeh v tem primeru pa so... odgovorite si sami.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 31.03.2012 20:32:47 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
in vsekakor sem sam mnenja da če daš toliko denarja za nekaj potem pričakuješ da bo vse tako kot je treba. Če bi se meni to zgodilo bi bil prekleto jezen, zato še nikomur nisem/smo dan dva po nakupu zavrnil takšne reklamacije.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 31.03.2012 21:02:06 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
miha99 je napisal/a: | Moje mnenje je še vedno da, če je kupljeno v katerikoli APR trgovini potem najbrž ni treba zganjat panike. Stvarno napako sicer lahko uveljavlja (2 leti od nakupa) vendar, to ni ravno stvarna napaka, niso vsi ipadi poškodovani, samo njegov... torej ipad je fizično poškodovan, kako dokazati da je bil poškodovan s strani proizvajalca ali stranke? najbrž težko, vsekakor pa to ni stvar menjave artikla v trgovini takoj v tistem trenutku ko stranka vrne artikel. Stvarna napaka se lahko rešuje doooooolgo časa, prodajalec vas je dolžan samo v 8. dneh obvestiti da se je stvar vzela v roke in da se rešuje kakor hitro je to mogoče... Zatorej je bistvenega pomena da človek pride v trgovino nazaj čimprej ker po enem tednu/mesecu/karkoli mu nihče ne bo vrjel da ga ni sam opraskal v tem času - in edino v takem primeru kaj drugega kot stvarna napaka ne pride v poštev. Možnosti za uspeh v tem primeru pa so... odgovorite si sami. |
Prvega pol leta mora prodajalec dokazat, da ga je kupec opraskal. Po preteku 6 mesecev od nakupa pa kupec dokazuje, da ga ni opraskal.
_________________ 2013 15" MBP, 2010 MBA 11", 2007 MB 2.0, TC, iPhone SE, iPad Mini Retina, iPad2.
Jebemti, bere se, kot da sem fanboy ...
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 31.03.2012 21:19:25 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Jaz sem v mStore kupil MBPro in je imel na spodnji strani prasko dolgo 1 cm in majhno komaj vidno udrtinico. Zamenjali so mi ga brez vprašanj. Je pa res, da nisem poškodoval zaščitne nalepke na zaščitni foliji, ampak sem prenosnik v celoti pregledal še zavitega v folijo in takega tudi vrnil.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 01.04.2012 08:58:38 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
jakaracman je napisal/a: | Prvega pol leta mora prodajalec dokazat, da ga je kupec opraskal. Po preteku 6 mesecev od nakupa pa kupec dokazuje, da ga ni opraskal. |
ok, moj point je bil da če uveljavljaš stvarno napako se to nikoli ne reši takoj v trgovini in ti postopki se lahko vlečejo v nedogled... tako da te mine da bi kdajkoli še karkoli kupoval. Druga stvar je tale ena mala praskica, naj spomnim samo še da se neznatna stvarna napaka ne upošteva. (458.člen/3)
Saj ne pravim da ne sme uveljavljat stvarne napake, ampak glede na to da se s takimi zadevami srečujem dnevno lahko mirno predvidevam da bo čez neka dva meseca nazaj dobil svoj isti ipad še s kako prasko več ko se bo vlekel po servisu... pa brez zamere.
Me pa res zanima kako se bo zgodba razpletla...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 01.04.2012 09:19:29 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Mislim, da smo se malo preveč angažirali, ker jzvelc, ki je kupil "opraskan" ipad ni v zadnjih dveh dneh nič napisal, niti nas ni informiral kaj je že napravil... 
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 04.04.2012 17:37:29 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Evo, zgodba je taka ... V trgovino sm takoj naslednji dan vrnil iPad zaradi tovarniske napake in so rekli, da ga bodo zamenjali (napako so priznali) v roku 3-5 dni in da ga verjetno dobim ze v sredo. Danes sem ze zjutraj poklical v trgovino, kjer so me preusmerili na servis, da sem povprašal kako in kaj. Serviser je arogantno povedal v smislu, da nej ne težim in da naj bi bila to njihova dobra volja da ga zamenjajo. Cez nekaj ur dobim obvestilo, da me nov iPad ze čaka v trgovini, zato sem se tam tudi takoj oglasil. Zaradi previdnosti sem ga na mestu pri prodajalki pregledal, vendar je imel nov iPad enako napako, le na drugih mestih (vdrtine, zaslon malce zamaknjen, oddrgnjina na tisti gumici zraven zaslona). iPada nisem prevzel in sem zahteval ponovno menjavo. Prodajalka se brezpogojno strinja, vendar se oglasi tisti serviser "z dobro voljo" in zagrozi, da bo to zadnja menjava in me nekako želel prepričati, naj vzamem ta iPad (ker naj bi ga tako ali tako cez nekaj dni sam oddrgnil in naj nebi bilo razlike). Torej, cakam na 2. menjavo in upam, da bo iPad vredu, ceprav sem malo skepticen in mislim, da gre za serijsko napako (iPade posiljajo iz Amsterdama). Kaj naj storim, če bo z novim iPadom ponovno enak problem in mi ne bodo hoteli več zamenjati? Zadeva je res zelo moteca, za iPad sem plačal 680eur in pricakujem tak iPad kot ga imajo ostali (videl sem ze 2 iPada iz iste trgovine brez podobnih problemov).
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 04.04.2012 17:40:28 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Na kateri servis pa si nesel?? 
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 04.04.2012 17:49:12 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Poleg vsega se opravicujem, ker nisem nic pisal, saj sem pricakoval, da bom prejel obvestila na e-mail in se zahvaljujem vsem za pomoč ...
Trgovine ne želim izrecno omenjati, da ne bo kakšnih težav ...
Torej, da še malo nadaljujem. Zadevo takoj naslednji dan, ko je bilo možno vrnil na prodajno mesto. Ker sam ne poznam dovolj zakonodaje, so verjetno sami od sebe uveljavljali zadevo kot garancijo. Saj ne rečem, da ne bo pomote, prodajalka je zelo prijazna in se tudi njej zdi nedopustna napaka, skrbi pa me oseba iz servisa, ki pravi, da ne bo možne tretje menjave. Poleg vsega je rekel, da ima vsak iPad kakšno napako, jaz sem ga povabil k iPadom v izložbi in nima niti en podobnega problema. Na koncu se je zgovarjal, da jim Apple verjetno ne bo hotel opraviti 3. menjave, ampak mene to ne zanima. Želim iPad brez prask oz. tovarniških poškodb, takega kot ga imajo ostali, ne vem zakaj bi moral biti prikrajšan ...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 04.04.2012 21:27:31 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Če ti ne bo v tretje ratalo, zahtevaj nazaj denar in kupi drugje...
Je pa zadeva malce čudna, vsaj glede robe... Od kje nabavljajo drugorazredno robo? Po moje Apple takih izdelkov ne daje ven. Lahko, da gre prav za take, ki so bili mogoče že vrnjeni in jih "nekdo" prepakira, potem pa "gre, ne gre" varijanta.
_________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey
iPhone 4, 32Gb
iMac 27", i5 mid 2011
Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 04.04.2012 21:36:08 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Samo zakaj ti niso priznali kot stvarno napako??? To mi ni jasno,zakaj so predali naprej na servis…?? Pa newem zakaj bi bila tudi omejitev koliko,rat so ti dolžni dat novega oz. refurbished.dost žalostno da se kaj takega dogaja…sploh pa da ti je kaj takega rekel serviser mi je čudno kaj pa ima on s tem kolikokrat ti bodo menjali z novim.
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 04.04.2012 21:59:02 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Tudi meni se zdi zadeva čudna, je pa res da zaenkrat še ni komplikacij z menjavo, pac bomo se enkrat menjali, ce pa ne bo vredu pa bom zahteval denar nazaj pa grem drugam kupit. Roba naj bi bila iz Amsterdama (apple store predvidevam).
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 04.04.2012 22:22:43 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Če se nebo dalo urediti je najbolje da pokličeš na Apple support inpač opišeš svojo težavo, primer in najdete neko skupno rešitev… 
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 04.04.2012 23:08:48 Re: Praske na novem iPadu 3? |
|
Nasplosno se nebi rad mesal z distributerjem oz. applom, po zakonu mora trgovina urediti zadeve oz. na zeljo stranke (ni moja dolznost in skrb, da komuniciram z njihovimi dobavitelji). Bomo videlo kako bo, pocakajmo na 2. menjavo in ce ne bo ok, bom verjetno zahteval kupnino nazaj. Zaenkrat je vse vredu, problem bo nastal, ce bo imel 3. iPad enako napako, ker ne bodo zeleli menjati ... Drugace pa sem se še sam pogljabljal in sploh ne vidim problema, v osnovni applovi garanciji pise da se menja za vsak material / design defact, kar pa tudi je =)
|
 |