Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhoto oz. Photos
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 30.03.2012 00:11:51
iPhoto oz. Photos
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kupil sem nov iPad in šele sedaj seveda začel razvrščati slike v iPhoto aplikaciji na Mac-u in jih nato tudi prenesel na iPad. iPhoto kar obvladam in tudi vse je šlo lepo gladko, nekaj pa ne znam.

Imam ogromno eventov in bi jih resnično želel združiti v kakšne mape (Home photos, Holidays,...) Poskušal sem vse mogoče in nikjer našel rešitve. Če naredim album se mi eventi združijo in so slike razmetane po albumu. Jaz pa bi zelo rad imel album, v katerem so še pod-albumi oz. eventi. Ali je to možno?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 30.03.2012 06:50:48
Re: iPhoto oz. Photos
Kolikor vem je tako oz. jaz vem za to rešitev: na disku namiznega računalnika si kreiraš v mapi s slikami, ki jo sinhroniziraš z iTunes, podmap kolikor hočeš in potem noter namečeš slike kakor ti paše. Ko boš sinhroniziral, se ti bo to pokazalo tudi med fotografiami na iPadu, res pa je, da je na trenutke iPhoto nekoliko konfuzen in mi v bistvu ni tako všeč, kot sem mislil na začetku. Spet dober marketing Appla. Pravzaprav bi skoraj raje kupil samo Photoshop Touch, bi bilo čisto dovolj.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Nova Gorica
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 30.03.2012 10:54:52
A mogoce kdo ve ce obstaja kaka podobna aplikacija kot Lightroom za ipad?

lp

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 30.03.2012 11:19:44
Aperture - uporabljam samo tega, prej sem bil na lightroomu...je pa res da z RAW nisem delal še nikol...ti delaš v RAW?

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 30.03.2012 12:06:25
strittko je napisal/a:
Aperture - uporabljam samo tega, prej sem bil na lightroomu...je pa res da z RAW nisem delal še nikol...ti delaš v RAW?

Samo v RAW prav to je "problem"....ker sem nabavil iPAD (novi) in bi se rad "znebil" MPB-ja...sicer fotkam samo ljubiteljsko in se to bolj poredno zadnje case a pride prav....imam pa stacinarca HTCP (gaming Core i5 2500k + SSD + 560ti OC) za gaming in filme gledat a je prikljucen na plazmo v dnevni tako da sem malo omejen pri obdelovanju fotk. Bom se videl ali bom obdrzal MPB ali bom izkjucno na iPadu in HTCP-ju...

Lp

p.s. Sicer neki ima Adobe za na ipad ampak ima monthly fee ce se ne motim....Adobe carousel (napovedan)a se je preimenoval to bo to...Adobe Revel

p.p.s. Nasel nekaj boljsega...vsaj tako izgleda....Photosmith (za Ipad) bom precekiral se kak reviw ce bo ok bom nabavil...

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 04.04.2012 08:46:41
Se opravicujem kar sem zgoraj napisal je napacno, ker je program Photosmith namenjen samo oznacevanju fotk iz Lightrooma in ne obdelavi...tako da ostaja edina opcija Adobe Revel...

Lp Primoz

Jablanator

Kraj: Koper
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 04.04.2012 08:54:22
Primoz78...poglej si Filterstorm PRO
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 04.04.2012 08:58:34
Primoz78 niti približno ne obstaja, ker Lightroom je zelo močna zadeva. Lp
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 04.04.2012 09:04:47
najmoD je napisal/a:
Primoz78 niti približno ne obstaja, ker Lightroom je zelo močna zadeva. Lp

Se strinjam a "oklescena" verzija PS-ja, ki je tudi mocna zadeva pa obstaja....

@tomy77 hvala bom pocekiral.

Lp

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 05.04.2012 06:45:11
Ker je ta tema pod "iPad" root-om, imam eno opazko pri novi aplikaciji za iPad in iPhone -->iPhoto.
Na iPadu opažam čudno obnašanje ko želim sliko zoomirati. Med zoomiranjem kar nekajkrat skoči nazaj na originalno velikost On no
Se še komu to dogaja?

Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 05.04.2012 07:40:30
Mustang je napisal/a:
Ker je ta tema pod "iPad" root-om, imam eno opazko pri novi aplikaciji za iPad in iPhone -->iPhoto.
Na iPadu opažam čudno obnašanje ko želim sliko zoomirati. Med zoomiranjem kar nekajkrat skoči nazaj na originalno velikost On no
Se še komu to dogaja?

Tudi sam sem to opazil... Opazil pa sem tudi, da tale iPhoto ni ne vem kaj zadeva. Mislil sem, da bom lahko resnično vse v zvezi s tofografiranjem urejal z Apple napravami, pa kaže, da temu ne bo tako: še vedno bo tu moral vmes poseči dobri stari Photoshop... Če ne drugega, v iPhoto ne moreš spreminjati velikosti slike, recimo na 1000x700 pixlov, pa še polno je enih pomanjkljivosti... Tudi tisto spreminjanje nastavitev s prsti, ko pravzaprav nič ne vidiš, kaj se dogaja, ni po mojem občutku narejeno ravno najbolje. Recimo, da želiš izostriti sliko... Je skorajda ne moreš tako kot to narediš z enim samim ukazom v Photoshop (tudi za iPad) in določiš odstotek sharpness, da ti izostri celo sliko... Celo še več: malo mi je žal, da sem kupil ta iPhoto, ker tole vsaj zame ni še to, kar bi moralo ali lahko bilo. Photoshop na iPadu pa je tudi precej okoren, tako, da zaenkrat pri začetni obdelavi fotk uporabljam kar Camera+ na iPhone, na iPadu pa jih niti več ne obdelujem, ampak kar na PC-ju v Photoshopu potem, ko jih enkrat izvozim nazaj na PC za arhiv.

In ko smo ravno pri fotkah, je ta tema kot nalašč, da se malo razpišemo še o tej temi: iPhone 4S res da dela veeeliko boljše fotke kot predhodniki, vendar ŽAL še vedno to ni to. Še najbolj se njegova slabost kaže v slabši svetlobi ali pod lučjo zvečer v prostoru, ko slika postane hitro zelo zrnata. OK, zavedam se, da še vedno govorimo o telefonu, ne o namenskem fotoaparatu, vendar pa je ravno Apple govoričil, da lahko sedaj z iPhone 4S suvereno nadomestiš vsak "ziher trotel" fotoaparat, kar pa žal ne drži. Vsak "mini" fotoaparat za v žep bo vsaj v slabših pogojih naredil precej boljše fotke, kot pa jih lahko z iPhone 4S kljub vgrajeni bliskavici... Tukaj pričakujem, da bo Apple še kaj naredil, kar se pač da v obstoječi infrastrukturi narediti, ker s povečevanjem števila pixlov ne bo veliko pridobil, ne vem pa koliko je še prostora za hardware kamere Confused Povečajo jo verjetno lahko in s tem omogočijo večji zajem svetlobe... Saj tu je vsa poanta: ne more takšna majčkena leča kljub petim elementom, s katerimi so sicer bistveno izboljšali situacijo, "parirati" običajnim "rorom" fotoaparatov, in posledično je tudi kvaliteta slike slabša. Tudi na uradni spletni strani so tiste originalne fotke narejene bolj na prostem kot pa noter, nekaj pa se jih že tam jasno vidi, da so slabše kvalitete. Recimo tista črnka je precej slaba slika, na soncu oz. vsaj na prostem, pa so slike seveda že precej "top"... Wink

Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 10.04.2012 07:08:25
Laminar je v akciji cez praznike (se danes verjetno) in sicer za 0,79€....sem ze nabavil...

Lp Primoz

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 10.04.2012 07:37:44
Primoz78 je napisal/a:
Laminar je v akciji cez praznike (se danes verjetno) in sicer za 0,79€....sem ze nabavil...

Lp Primoz

Kako pa izgleda ta Laminar? Mislim v smislu kvalitete obdelanih fotk. Bral sem, da je to neke vrste Lightroom za iPad, pa me znima, kako dober je v primerjavi z iPhoto, s katerim nisem preveč zadovoljen? Imam tudi Photoshop Touch naložen pa me zanima tvoje mnenje glede še dodatnega nakupa Laminarja: da ali ne? Confused

Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 10.04.2012 07:48:51
iPaddy je napisal/a:
Kako pa izgleda ta Laminar? Mislim v smislu kvalitete obdelanih fotk. Bral sem, da je to neke vrste Lightroom za iPad, pa me znima, kako dober je v primerjavi z iPhoto, s katerim nisem preveč zadovoljen? Imam tudi Photoshop Touch naložen pa me zanima tvoje mnenje glede še dodatnega nakupa Laminarja: da ali ne? Confused

Po pravici povedano nisem se niti sprobal in sem za tako "smesno" ceno zadevo kar nabavil. Bom poskusil isto sliko obdelat z iphoto in pa z Laminar pa bom sporocil. Pri Photoshop Touch me moti to, da ima omejitev 1600x1600 pix....in za Canon 7D no go...

Lp

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 10.04.2012 07:54:00
Bom kr tuki vprašu: iščem en program za urejanje slik na Macu kot je slikar, photoshop..kje bi to downloadal?@

iPad 3 16GB WiFi
iPhone 5 16GB
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 10.04.2012 08:04:30
Ce mislis na legalno verzijo jo lahko kupis v Appstore direkt na Macu ali preko Adobe strani....drugo verzijo pa skoraj na vsakem "pasniku" na spletu....

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 10.04.2012 09:34:38
No iscem bolj enostaven program kot je slikar na windowsih i. Da je zastonj ali piratski...photoshop mi je malce prezahteven, ker se ne okvarjam s slikami....

iPad 3 16GB WiFi
iPhone 5 16GB
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 10.04.2012 09:47:01
FE|Flash je napisal/a:
No iscem bolj enostaven program kot je slikar na windowsih i. Da je zastonj ali piratski...photoshop mi je malce prezahteven, ker se ne okvarjam s slikami....

Poskusi iPhoto saj ga mas po defalutu na MAC-u ce se ne motim....sicer ga nisem nikol uporabljal ker vecino uporabljam Lightroom...

Lp

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 10.04.2012 09:50:01
iPhoto zadostuje Razz

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 10.04.2012 12:31:49
Hvala, bom pogledu Wink

iPad 3 16GB WiFi
iPhone 5 16GB
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani