Prispevek: #1 Objavljeno 25.03.2012 17:38:41 Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
Pozdravljeni!
Danes me je iphone presenetil ob vključitvi me je iphone presenetil z tistim connect to itunes zaslonom. Poskusal sem restorat na 4.1, 4.3 in seveda ker nimam SHSH nikjer sranjenega sem posteno v riti. Telefon je iphone 4, zaklenjen na avstrijsko sim z bb 02.10.14 če me spomin ne vara. Polovico časa preživim v avstriji, tako da nebo totalna katastrofa, če bom moral it na ios 5.1,dokler ne poteče pogodba, bi pa rad obdržal gevey in slo sim not.... Kakršnekoli ideje oz predlogi?
Vem da sem bedak da nimam srenjenega shsh, ampak res nisem mel namena karkoli spreminjat.
Prispevek: #3 Objavljeno 25.03.2012 18:17:37 Re: Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
SSH? da se prek tega povežem na iphone? Je v restore mode cel čas.....
Torej vsi drugi restori na 4.X odpadejo?
Brez nadgradnje bb na 5.1, čeprav je tethered. Jailbrake ni nujen, samo da spet laufa. Bo prej ali slej unthetered.
Gevey ultra bo ob obdržanem bb delal?
Uh, kako pogrešam čas ko je šlo brez te povezave s serverjem. Obstaja kakšnakoli druga možnost da se to preverjanje firmware-a zaobide?
Prispevek: #5 Objavljeno 25.03.2012 19:08:49 Re: Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
Da... mislil sem SHSH...
Restore na stare verzije brez SHSH-ja je nemogoč.
Včasih je bilo možno narediti custom firmware (s pwnage toolom), ki je preprečil nadgradnjo basebanda in tako še vedno omogočal odklep. Mislim, da to še vedno velja (naj me kdo popravi, če se motim... že dolgo nimam več opravka z zaklenjenimi telefoni).
Prispevek: #10 Objavljeno 25.03.2012 21:52:26 Re: Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
Puck0 je napisal/a:
Jap, lahko narediš custom IPSW, ki NE posodobi basebanda..
Pravzaprav imamo na forumu objavljene custom IPSW za iOS 5.0.1, ki NE posodobijo basebandov ---> Custom firmware
Jst osebno bi se posluževal tega v tem primeru, pa še novejši iOS je
Torej->
MAC
-Prenesi redsn0w klik
-Klikni extras, pwned DFU, next
-Telefon moraš spravit v DFU in dokončati postopek (glej youtube če neznaš)
-Odpri iTunes klikni alt+restore in izberi firmware, ki si ga prenesel spodaj.
To je to? Moram na kaj posebaj pazit?
Še enkrat hvala vsem:-)
Prispevek: #14 Objavljeno 25.03.2012 23:08:59 Re: Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
Sem pogledal. Sumim nekako da mi ga ne uspe v DFU mode spravit. Bom še enkrat poskusil ga v dfu spravit, če ne grem po navodilih na letskis.
Presneto sovrazim ta recovery mode...
Mali update1: Ne gre, še vedno 1600 Error. Poskušam naprej, noč je še mlada
Update2:Tako, sedaj grem probat naredit svoj ipsw z pwnage toolom, seveda brez kljukice pri BB update.
Update 3: Kaj apple še sploh dovoli restorat na 5.0.1?
Neglede na to kaj naredim, vedno pride error 1600 ven....
Update 3: 1600 rešen. Od prej in igranja z tinyumbrella sem imel gs.apple.com nastavljeno na neko cydia stran. Zdaj je rešeno oz povrnjeno v staro stanje. Sledeč problem: The iphone is not available for the selected build. Grem spat, nove bitke jutri popoldan....
Prispevek: #15 Objavljeno 26.03.2012 07:22:50 Re: Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
Še par nasvetov bi prosil:
Naj poskušam restore delat z orginalno sim not, gevey sim ali brez?
Bom še na windowsih psokusil kompletni postopek. Snowbreeze....
Potem pride na 5.1 brez updajte BB, potem pa, ko bom čist brez idej, update na orginal 5.1 in bom pač trpel....
Prispevek: #17 Objavljeno 26.03.2012 12:40:55 Re: Nenadna težava z iphone 4 - restore na 4.1 BREZ SHSH
Eh presneto, kak sem ven padel iz jbkanja....
Bom probal 5.1 brez BB.
Katero opcijo predlagate? Z ifaith na isto verzijo-torej 4.1, kar je bilo prej gor, potem sem vmes poskusil restorat na 4.3...? Kako bi to šlo, ne najdem kakšenga tutoriala. Plus nevem če bo ifaitu uspelo zagrabit shsh, če je telefon v restore mode nosnstop.