iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev
|
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #61 Objavljeno 22.03.2012 09:24:11 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
clip-box v1 je napisal/a: |  |
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trbovlje |
|
 |
|
Prispevek: #62 Objavljeno 22.03.2012 16:24:50 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
clip-box v1 je napisal/a: | moraš se zavedati, da v današnjem času nikogar ne brigajo tvoji problemi...
*ali boš prevedel ti..prav, če ne boš, bo nekdo drug (nobody cares).
*ravnotako, če jst rabim slo. prevod, ga bom potegnil dol ne glede nato če boš ti imel čustveni izliv in me prav nič ne briga če sem pobral dol "ukradeno in popravljeno" verzijo.
nihče te ni silil v ta "projekt" in ne razumem zakaj iščeš neko potrditev oz. kaj si želel doseči (da bodo ljudje bojkotirali "ukradeno" verzijo)? ali da se boš zasmilil ljudem, ker si toliko truda vložil? še enkrat, sam si se odločil in sam naredil napako...  |
Pa ti nisi normalen. Ti sploh ne veš kaj govoriš. Jaz sem samo napisal obrazložitev. Naslov teme je obrazložitev. Pa mislim da sem dovolj zrel in pameten da se ne bom spuščal na ta nivo, vseeno pa mi ni jasno kako ste nekateri sedaj mene prikazali za krivca.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #63 Objavljeno 22.03.2012 18:32:16 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Mah gre se za to, da si daleč od tega, da bi bil edini, ki so mu kaj takega dogaja... Tudi ko downloadaš kak film/serijo/glasbo in jo deliš s kolegom ti počneš enako, kot trdiš, da ti je bosko... Krivica oh in sploh (pa sej ne, da je prav, daleč od tega).
v bistvu sem kar prepričan, da stvar le ni tako jasna, kot jo ti prikazuješ... je človek lepo pojasnil za kake mučke se tukaj gre vse... Hotel si pomagati oderuhom (goblin), zdaj pa jokaš v nedogled po forumu, kako ti je bilo nekaj ukradeno (če ti je sploh dejansko bilo)...Kaj se pa spuščaš v neke mutne zadeve.
PS:
bosko je napisal/a: |
Ko sem objavil svoj repozitorij s slovenskim vmesnikom, so me hitro preko emaila kontaktirali, če lahko svoj repozitorij odstranim. Če se bom držal dogovora mi po enem mesecu ponudijo telefon. Ker so bili zelo skrivnostni in vse se mi je zdelo sumljivo, sem seveda ponudbo zavrnil. Nato so začeli prihajat kar nadležni emaili, na koncu tudi grožnje o avtorskih pravicah in da me bo Apple tožil, tako da sem na koncu izbrisal svoj email račun.
V začetku mi itak ni bilo jasno zakaj bi kdo sploh rad, da se slovenski vmesnik odstrani, potem pa mi je bilo jasno za kaj je šlo.
http://www.bolha.com/telefoni-iphone/iphone-odklep-slovenski-vmesnik-iphone-jailbreak-ipad-2-ipod-touch-ios-5-0-1-ljcemb-oglas1278773915
Ne vem če je šlo za ta oglas ker so bili zelo skrivnostni.
Eni bi radi imeli ekskluzivo, služili bi radi na račun jailbreak in slovenskega vmesnika.
Čudno da niso kontaktirali Dev-Team da se odstrani jailbreak da bi imeli ekskluzivo.
No dobival sem tudi takšne maile da naj poskrbim da bo strežnik brezhibno deloval, ker jim stranke čakajo, ker ne morejo naložit slovenskega vmesnika…
Ko sem pregledoval po logih Apache strežnika sem ugotovil, da je v času jailbreak-a za A5 naprave, dnevno bilo na mojem repozitoriju tudi do 500 unikatnih IPjev.
To pomeni da bi nekdo lepo služil….
To da gospod Užaljeni ni dobil telefona si ne prepisujem nobenih zaslug, so ga pač nasankali.
To je pač njegova stvar kako se je dogovoril, očitno jim je šlo samo za zaslužek in ne da bi komu poplačali trud.
Sem zdaj še malo preveril od kot mu tako prepričanje da sem njegov paket skopiral.
Moj paket je velik 900k 350 datotek njegov 1.3Mb in 449 datotek.
PS. Imam že paket za 5.1 ker imam 4S in še ni jailbreak ga še nimam kje testirat, če koga zanima ZS. |
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #64 Objavljeno 22.03.2012 19:10:18 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
lakai je napisal/a: | Mah gre se za to, da si daleč od tega, da bi bil edini, ki so mu kaj takega dogaja... Tudi ko downloadaš kak film/serijo/glasbo in jo deliš s kolegom ti počneš enako, kot trdiš, da ti je bosko... Krivica oh in sploh (pa sej ne, da je prav, daleč od tega).
v bistvu sem kar prepričan, da stvar le ni tako jasna, kot jo ti prikazuješ... je človek lepo pojasnil za kake mučke se tukaj gre vse... Hotel si pomagati oderuhom (goblin), zdaj pa jokaš v nedogled po forumu, kako ti je bilo nekaj ukradeno (če ti je sploh dejansko bilo)...Kaj se pa spuščaš v neke mutne zadeve. |
Moj namen ni "jokanje" ampak sem samo obrazložil zakaj paketov ni bilo.
Mene ni nihče kontaktiral iz Goblin-a in nihče me ni prosil da naj pakete odstranim, ker oseba sploh ni vedela da že obstajajo paketi za iOs5.
Uglavnem ne bom se več spuščal na vaš nivo in se opravičeval za nekaj kar nisem kriv. Kriv sem edino tega da sem vam 3 leta zastonj omogočil pakete, sedaj sem pa jaz izpadel baraba.
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #65 Objavljeno 22.03.2012 19:39:19 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
.. in mislim, da se lahko tema tukaj konča? 
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #66 Objavljeno 22.03.2012 19:42:32 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Najbolje, da se zaklene, da
Samo še replika @hasko23 Vsekakor te nimam za barabo (niti te nočem predstaviti kot takšnega) in si valda več kot dobrodošel na SLO iPhone sceni! Se posipam s pepelom, sem sklepal, da si imel opravka s temi iz Goblina, sem najbrž res prehitro obsodil.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Izola, Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #67 Objavljeno 22.03.2012 22:02:10 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
A ni tako, da bi Apple moral v svoj iOS sistem vstaviti uradni SLO jezik glede na to, da se iPhoni ze vec kot leto dni prodajajo v SLO uradno pri Simobilu?
Recimo Nemcija, Hrvaska, Italija, Spanija, Japonska...imajo svoj jezik, saj se pri njih uradno prodajajo.
|
 |
Zaklenjeno: Čet 22. Mar 2012 22:47. |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #68 Objavljeno 22.03.2012 22:47:27 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Moral?  Tako kot OS X?
|
 |
Odklenjeno: Čet 22. Mar 2012 22:48. |
Stevie Wozniak
Kraj: Izola, Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #69 Objavljeno 23.03.2012 07:09:21 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Naj vsaj naredijo za iOS - že to bo velik korak 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Mengeš |
|
 |
|
Prispevek: #70 Objavljeno 23.03.2012 08:53:29 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Naj tudi jaz pohvalim delo prevajalcev, nenazadnje obeh, saj sem uporabljal oba prevoda, ko je Alešov izginil sem pač naložil Boškotovega.
glede enakih napak: a ni možno da sta oba "pozabila" prevesti neke stringe, ker so preveč skriti? Npr. že od začetka je napaka v koledarju, ko javi rojstni dan neke osebe, ravno to sem boškotu javil že parkrat pa napaka ostaja...torej je mogoče beseda nekje, kjer jo je težko najti? To bi potem vodilo do enakih napak...
v vsakem primeru bi bilo za vaju dva in vse uporabnike najbolje da se dobita na pivu, podasta roki in delata skupaj, saj oba jamrata da imata bolj malo časa.
Pa še to: res bi zadevo lahko računala. vsaj eno malenkost. evro, dva bi VSAK plačal. Po moje še tisti v tej razpravi, ki sicer pravijo da paketa ne uporabljajo.
Tisti, ki ti je hotel "šenkati" iPhone pa verjemi da ni imel namena tega delati zaradi dobrosrčnosti. Ali je bil to brumefekt in aparata nikoli ne bi dobil ali pa bi tip začel računati paket, tebi pa prepovedal objavo, saj bi s tem, ko bi ti dal telefon pridobil avtorske pravice. Mislim da se je tako, kot se je, najbolje izteklo. denar je sveta vladar, žal.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #71 Objavljeno 23.03.2012 09:31:19 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
protoncek je napisal/a: | Pa še to: res bi zadevo lahko računala. vsaj eno malenkost. evro, dva bi VSAK plačal. Po moje še tisti v tej razpravi, ki sicer pravijo da paketa ne uporabljajo. |
eni še kar ne razumete SAJ JE ŽELEL ZARAČUNATI!, sicer ne euro ali dva po prenosu, pač pa 629€ ali več (odvisno od verzije iphona 4S) in ko je posel propadel, je prišel jokat na forum..in ker smo nekateri "prebrali" njegovo namero in se obrnili proti njemu je sedaj še večji jok in stok... 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #72 Objavljeno 23.03.2012 09:36:45 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Prav imaš: eni pa res ne razumete.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #73 Objavljeno 23.03.2012 09:39:04 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
sej vem, da je povdaril da pa on ni želel nagrade v vrednosti 629€ in da bi z zelo težkim srcem vzel iphona 4S gratis za svoje delo..
protoncek je napisal/a: | Prav imaš: eni pa res ne razumete. |
tebi pa ko si tako pameten, kje pa piše da mu ne moreš nakazati euro ali dva na njegov trr za trud... zakaj si pobral dol zastonj in nisi "doniral"?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #74 Objavljeno 23.03.2012 10:41:50 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Če bi tebi nekdo ponudil zastonj telefon ga sigurno ne bi vzel, kajne? Za dobrobit uporabnikov bi hvalezno odklonil...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #75 Objavljeno 23.03.2012 10:46:08 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
protoncek je napisal/a: | Če bi tebi nekdo ponudil zastonj telefon ga sigurno ne bi vzel, kajne? Za dobrobit uporabnikov bi hvalezno odklonil... |
vidiš.. ko boš enkrat končal vrtec in se naučil brati oz. boš razumel celotno zgodbo boš videl, da njemu ni nihče ponudil aparat iz nič, pač pa kot plačilo za njegovo uslugo!, katerega bi on prevzel definitivno, če ga nebi nekdo prehitel in mu "ukradel" zamisel...
hasko23 je napisal/a: | Res je da sem hotel za 14 dni odstraniti pakete z namenom, ker bi lahko za ves trud, ki sem ga vložil v slovenske pakete prejel brezplačen iPhone4s, vendar sem se zaradi takšnih kot je Bosko, lahko obrisal pod nosom. |
to je zame ustni dogovor, da se nekaj naredi proti plačilu (v tem primeru aparat)..in ga je nekdo prehitel..in sedaj buuuhuhuhuuhhh 
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #76 Objavljeno 23.03.2012 14:41:40 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Jaz sem zadevo razumel tako da je hasko23 prevajal pakete zaradi svoje volje in zanimanja, ko pa je prišla zadeva to tega da se lahko dobi telefon brezplačno ja zakaj pa ne? kdo pa danes ne bi hotel nekaj brezplačno. Prvi bi jaz vzel, ampak ne zato da bi sluzil ampak zato če je nekaj ponujenega in imam opcijo to izkoristit zakaj pa ne. In hasko23 je začel prevajati pakete še preden je sploh bila opcija brezplačnega telefona.
Lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #77 Objavljeno 24.03.2012 23:47:08 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
clip-box v1 je napisal/a: | eni še kar ne razumete SAJ JE ŽELEL ZARAČUNATI!, sicer ne euro ali dva po prenosu, pač pa 629€ ali več (odvisno od verzije iphona 4S) in ko je posel propadel, je prišel jokat na forum..in ker smo nekateri "prebrali" njegovo namero in se obrnili proti njemu je sedaj še večji jok in stok...  |
Clip-box v1: Mislim da si ravno ti tisi ki par stvari ne razume. Še 10 letni otrok bi razumel da mi ni do zaslužka, ker če bi mi bilo potem bi pakete zaračunaval po 10€ tako kot je to počel MitjaP in bi v teh 3-4 letih zaslužil za iPhone,iPad pa še iMac bi si lahko nabavil, ampak jaz tega nisem hotel. In zdej si se najdu ti, ki že čez celo temo obtožuješ mene.
Jaz imam po vseh teh letih čisto vest. Pa ti povej kaj si dobrega naredu za slovenske uporabnike Apple naprav???
Še enkrat hvala tistim ki me podpirate, ti Clip-box v1 pa raje premisli predno izjavljaš nesmiselne objave.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #78 Objavljeno 25.03.2012 09:33:59 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Aleš...če si pripravljen prevod še naprej posodabljati bi bilo dobro odpreti temo s predlogi o napakah...? Ker zdaj je ob odklepanju SIM spet "odstrani" namesto odkleni...
Tole temo bi bilo pa po moje dobro zakleniti, saj je samo še kreganje...
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #79 Objavljeno 25.03.2012 16:48:57 Re: iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev |
|
Na željo avtorja teme, zaklepam!
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Zaklenjeno: Ned 25. Mar 2012 16:49. |