Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Kupil ukraden iPhone - kaj sedaj?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 14.03.2012 08:10:30
Re: Kupil ukraden iPhone - kaj sedaj?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Moznosti za najti lastnika je veliko... Ce imas SIM kartico, je na njej odtisnjena serijska stevilka... Glede na to, da se po dizajnu SIM kartice da razbrati, kateremu operaterju pripada, je zelo enostavno kontaktirati doticnega operaterja in mu sporociti serijsko stevilko SIM kartice, na podlagi te pa lahko operater kontaktira uporabnika ... Majhna moznost sicer je, da je SIM kartica predplacniska in ni znanih podatkov o lastniku... Ce se je telefon dal prizgati in ni bil zasciten s kaksno kodo, potem se da tudi videti imenik in se mi zdi, da tudi seznam zadnjih klicanih stevilk ... torej se da tudi na podlagi tega skoraj gotovo najti lastnika ...

Gre pa gotovo za kaksne "mutne posle" ... saj si najprej trdil, da sprasujes hipoteticno... sedaj pa pises, da je telefon pri tebi... se vedno samo hipoteticno? Rolling Eyes Wink

Kakorkoli... tudi, ce si ga ti dobil v roke kot neka tretja oseba, se vedno lahko svetujes kolegu, ta pa naprej svojemu kolegu... ali kakorkoli ze pravis da je... naj raje poskusi najti lastnika... kot da se obremenjuje s tem, kako se da prikriti sledi in telefon uporabljati ...

Postavi se v kozo lastnika izgubljenega ali ukradenega mobilnika.... Verjetno bi tudi sam upal, da bo telefon nasel pot nazaj do tebe. Ce je tukaj tvoj odgovor nikalen, potem nekaj ni v cisto OK Confused Sad

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 14.03.2012 08:31:37
ne moralizirajte preveč in hitro "hipotetično" potegnite dol kakšno piratsko aplikacijo za vaše ipade/iphone...kakšen film, mp3 z vašega najljubšega trackerja, ipd... "hipotetično" seveda..

kaj bo storil je stvar vsakega posameznika.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 14.03.2012 08:39:38
clipy, a ni boljse vrnit zadevo, kot pa zivet v strahu a te bodo najdli al ne ?,... Ko srecas policaje okrog hise, bloka,... in se sprasujes a prihajajo zarad tebe,... ?!?! Kupit taksen telefon, te policaji najdejo, zasezejo,... Sodnik te pa se oglobi ? ....

Jst priznam, da nisem cist,... Ampak tega pa nebi naredil,... Najdel sem ze pozabljene denarnice,.. Izgubljene denarnice,... Mobitele,...

Pri mobitelih sem poklical zadnje cifre,...

Pri izgubljenih denarnicah sem poiskal osebne dokumente,... Poizkusil najt kontaktne stevilke pri telekomu,... V enem primeru nisem nasel kontaktne cifre, in sem se odpeljal na naslov iz dokumentov, da bi vrnil denarnico,... In verjamem da me nebi nikoli noben nasel, ce je nebi vrnil,... Denarnica ni imela ne GPS modula ne IMEI stevilke,...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 14.03.2012 09:04:38
kot sem napisal..vsak posameznik zase ve kaj dela in ve kaj bo naredil.

v končni fazi to ni vaš problem, ali odgovoriš na njegovo vprašanje ali pač ne, ni pa nobene potrebe po moraliziranju medtem ko v 99% v ozadju laufa utorrent. (najpogostejši primer)..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 14.03.2012 09:13:37
Prav imas,... Popolnoma enak primer,... Silly me, what was i thinking about,... :-\
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #46   Objavljeno 14.03.2012 10:01:35
scoop je napisal/a:
Prav imas,... Popolnoma enak primer,... Silly me, what was i thinking about,... :-\

kraja je kraja, pa naj gre za fizično stvar za 600€ ali aplikacijo za 0,79€...saj veš kako ste občutljivi na tem forumu, ko nekdo samo omeni appsync.. Confused

in zato pravim, da taki, ki si rečete "bom potegnil dol samo en komad", nimate pravice moralizirat v tem primeru...

Nazadnje urejal/a clip-box v1 Sre 14. Mar 2012 10:04; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #47   Objavljeno 14.03.2012 10:04:08
Sej pravim,... Silly me,... Very Happy Je popolnoma enako,...

Ali vstrelis ptico,... Ali pa cloveka,... Very Happy Zivljenje si odvzel tako enemu kot drugemu,... Very Happy In je treba popolnoma enako odgovarjat,... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #48   Objavljeno 14.03.2012 10:06:10
scoop je napisal/a:
Ali vstrelis ptico,... Ali pa cloveka,... Very Happy Zivljenje si odvzel tako enemu kot drugemu,... Very Happy In je treba popolnoma enako odgovarjat,... Very Happy

ja dobr je no Laughing odgovarjaj oblastem naslednjič ko boš jedu svinjsko ribco Cool

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #49   Objavljeno 14.03.2012 10:11:28
za konec..vsi "kradete/mo" kakorkoli obrneš, tako da če ne verjameš v karmo, obdrži telefon, pa ko ga j*be! Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #50   Objavljeno 14.03.2012 10:19:29
ajCloud je napisal/a:
ja dobr je no Laughing odgovarjaj oblastem naslednjič ko boš jedu svinjsko ribco Cool

Sicer smo malo zasli, ampak vseeno,... Tega posta nisem nikakor razumel,... Sem ga parkrat prebral,... Pokazal zeni, ocetu, bratu, mami ter dvem sosedom,... Pa ga noben ni razumel,... Very Happy Mi/nam razlozis ? ... Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 14.03.2012 10:20:34
clip-box v1 je napisal/a:
za konec..vsi "kradete/mo" kakorkoli obrneš, tako da če ne verjameš v karmo, obdrži telefon, pa ko ga j*be! Very Happy

Policaji ga bodo namazali z vazelinom,... Je*al ga bo sodnik, ce ga dobijo,...
Jablanator

Jablanator

Kraj: Sezana
Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 14.03.2012 10:38:15
Pred kratkim je kolega iz policije dobil vrnjen ukraden telefon in so mu na policiji rekli, da so vsi, ki so telefon kupili in potem prodali naprej ( takšni so bili baje trije ) ovadeni in kaznovani, ker so preprodajali robo, katera je bila ukradena in se pred nakupom niso prepričali o njenem izvoru oziroma stanju..

Če te bodo dobili policaji, da imaš ukraden aparat, ti bodo gladko zaračunali globo v višini nekaj 100€..

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #53   Objavljeno 14.03.2012 11:01:08
scoop je napisal/a:
Sicer smo malo zasli, ampak vseeno,... Tega posta nisem nikakor razumel,... Sem ga parkrat prebral,... Pokazal zeni, ocetu, bratu, mami ter dvem sosedom,... Pa ga noben ni razumel,... Very Happy Mi/nam razlozis ? ... Very Happy

haha Very Happy ja no smešno je bilo slišat da si enako kriv če fentaš človeka ali pa ptico. In če to drži, si enako kriv tudi če fentaš prašiča, čeprav so čevapi dobri,... Very Happy svinjska ribca je pa zlo dobr kos mesa od prašiča,.... eh, saj vseeno, verjetno je še prezgodaj danes, zame seveda Smile držimo se teme Smile

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 14.03.2012 11:50:25
clip-box v1 je napisal/a:

Ne sodi drugih po sebi Angry Angry
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #55   Objavljeno 14.03.2012 11:56:52
v jok pa na drevo, pa ne dol... pa ne pozabi iphona/ipada. Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #56   Objavljeno 14.03.2012 11:59:06
To bo tebe cakal k bos sou na povsetovo. Haha
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #57   Objavljeno 14.03.2012 12:08:30
Clip-box V1 , jebelacesta, jemljem besedo, napisano v bogvekaterem postu, nazaj.
Zdaj pa izjavljam: si persona s precej visokim IQ, moram priznat. To še ne opraviči dejstva, da ga marsikdaj vnovčiš za dokazovanje nečesa, kar se itak ne bo "razumelo", ampak v osnovi: Svaka čast.. Wink
Jablanator

Jablanator

Kraj: Koroška
Moški

Prispevek: #58   Objavljeno 14.03.2012 13:58:54
Imel sem spisan obsežen post, polen jeze...a sem ga raje zbrisal in se bom raje zadržal kot scoop... Angry

Kar pa morem dopisat, mi neda miru...MCblue in tebi podobnim...ne samo da upam, temveč vam želim, da boste za tovrstne pizd***je nekoč odgovarjali in upam, da se naša pota kdaj ne križajo...ker imam navado, da takšne nepridiprave obiščem pred roko pravice! Wink

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #59   Objavljeno 14.03.2012 14:13:03
MyinT je napisal/a:
Imel sem spisan obsežen post, polen jeze...a sem ga raje zbrisal in se bom raje zadržal kot scoop... Angry

Kar pa morem dopisat, mi neda miru...MCblue in tebi podobnim...ne samo da upam, temveč vam želim, da boste za tovrstne pizd***je nekoč odgovarjali in upam, da se naša pota kdaj ne križajo...ker imam navado, da takšne nepridiprave obiščem pred roko pravice! Wink

chuck norris has spoken!
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #60   Objavljeno 14.03.2012 14:22:52
MyinT je napisal/a:

Hahaha! Vredu je! Very Happy

Ne bi nč reku, če bi me poznou, tko pa ... V lajfu še nikol nism nč ukradu, niti sodelovau pri raznih goljufijah. Mam krivo vest že, če kšnmu kolegu pošljem stavni listek, ki gre potem mimo, tko da ...

Kokr sm reku, v tem primeru nimam kej nardit. Če bi meu možnost, bi telefon vrnil lastniku (oz. vsaj poizkušal glede na to, da je lastnik iz srbije), tko ga bom pa vrnil kolegu pa naj on potem dela z njim kar mu paše ... Bo pa telefon končal nekje razstavljen ali pa pri nekomu drugemu, tako ali drugače ... Misliš, da nism reku kolegu naj izgubljen telefon prijavi na policijo ... Dol mi visi za en iPhone. Mam že enga doma. 1250€ mesečno plače dobim. Dol mi visi za tistih 20,30,40€, ki bi jih lohk obrnu s preprodajo ipd.

Lahko se pa vseeno dobiva na kavici, če si me tako zelo želiš spoznati. Embarassed
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani