Problem z odklopom zunanjega kriptiranega diska | |||||
TimeMachine oz. backup možnost uporabljam že precej dolgo. Pred kakšnim mesecem pa sem izkoristil še novo možnost Lion-a - kriptiranje backup diska. Vse v redu in prav, če ne bi imel težave pri odklopu (eject) diska. Slednji se ne ugasne, ko naredim "eject", temveč še vedno laufa. Pred tem se je po ejectu izklopil samodejno, sedaj se ne več. A je to general problem? Če ja, mislim da ni ok, ker za disk tale force shut down pomoje ni najboljš... _________________ MacBook Pro iPad iPhone |
|||||
![]() |
|||||
Se pa lahko tudi kak drug program obesi na tvoj disk in ga ne pusti odmountat. Meni je to pogosto naredil Illustrator, pa tudi sistemski Preview. Obesita se na zadnji odprt file in ga ne moreš niti zbrisat, niti odmountat diska. Ko odpreš en drug file, se vse uredi. |
|||||
![]() |
|||||
Ne, ni to problem. Še vedno se ne ugasne. Vklopim disk, naredim TM backup in izklopim - disk se ne ugasne. Enako je če vklopim disk in ga takoj izklopim. Če sem pozabil omeniti, je disk kriptiran in vsakič ko ga vklopim zahteva geslo za dekripcijo. ?? _________________ MacBook Pro iPad iPhone |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |