Windows 7+ OSx Lion | |||||
v kratkem prejmem novi SSD disk, na katerega bo sla sveza instalacija Liona. SSD bo nadomestil superdrive. Zanima me sledece: Ali lahko instaliram Windows 7 na obstojeci HDD (na katerem je ze Lion) in nato particijo z Lionom zbrisem ko bootam novo instalacijo Liona iz SSDja?? Zasledil sem namrec, da je precej komplicirano namestiti bootcamp brez superdriva in se temu poskusam izognit... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
ne bo šlo ker boš imel problem pri boot loaderju. NAredi raje z bootcampom in si ne zakompliciraj zadeve... A imaš to imaca ali macbook pro ? _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
Mislim, da se nisva razumela..torej na HDD je trenutno Lion. Z bootcamp bi rad nalozil Windows 7. Nato namestim na ssd se enkrat svezo kopijo Liona in zbootam z ssd. Torej 2 particiji na HDD in Lion na SSD. Ali je potem mozno zbrisat samo staro particijo z Lion? Recimo preko disk utility? Koncno stanje bi bilo: Lion na SSD, win7+data partition na HDD... |
|||||
![]() |
|||||
Ja, je možno... /malo off topic, ampak relevantno Jaz sem tako naredil "clean" install na 10.7., da sem naredil ločeno particijo in gor dal svežega Liona... Nato pa zbrisal SL particjo in namestil tja novega 10.7. ter potem zbrisal prvotnega leva... Ja, vem 3x okol riti v žep :p Tako je bilo najlažje brez zunanjega medija in ostalega zaJ*** naredit tako, da imam cel HDD prepuščen clean nameščenemu 10.7.... (ker ne bom nikoli ponovil napake in upgradal OSa... 10.6. me je zaJ do 10.6.7 zaradi tega...). |
|||||
![]() |
|||||
aha ok, sam boš kr švical zraven. Jaz bi na tvojem mestu naredil tako, dal liona na ssd, formatiral drugi disk, priklopil zunanjo dvd enoto na uzb (z adapterjem, ki to omogoča), dal bootcamp dvd notri in namestil, lahko bi isto naredil z usbjem ali zunanjim diskom.... Hitrejše bi bilo pa lažje... _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |