DzaroG je napisal/a: |
Ja pa potem pa ne moremo več primerjat potem primerjaš Laguno za Dachio ki imata enako oprema nikakor pa nista enakega izgleda še manj pa kvalitete... Plus tega čez par tednov se bo še kdo najdu pa bo reku niso takšne cene... Itak Pc-je bi vsi sestavljali čim ceneje v plastična ohišja z tipkovnicami za 10€ itd potem pa ga mi primerjal z MAc projem... Bodite malo realni...
Se strinjam da offica ne rabiš lahko vzameš open varianto vendar jo ne vsi rajši z neta snamejo piratsko Microsoftovo in to uporabljalo ko pa delajo primerjavo pa pravijo da jo ne rabijo ker je boljše open office ker je zastonj. Skratka dajmo enkrat realno primerjat. Je pa res da sem za Iwork zmotil vendar se cena poveča za zelo malo sploh zdaj ko je stanje z dolarjem zelo slabo itd.
Sicer pa vsakemu svoje vendar jaz imam ogromno izkušenj z PC-ji še iz časov (cca 18-20 let nazaj) ko sem kupil prvi XT z 8mhz procesorjem z monokromatckim monitorjem za 3500 mark. Pa takšne težave ko so danes jih ni bilo nikoli in za vse skupaj ni kriva samo oprema temveč v večini operacisjki.
Z vseh teh izkušenj je Apple veliko boljša izbira in po mojem prepričanju tudi cenejša ker moj čas stane ki ga zgubljam z PC-jem ko kaj ne dela.
p.s. Zip se dodal kot mišljeno podobne male programe... Seveda vse lahko dobiš zastonj vendar 90% Slovencev še emaila ne znajo napisat.  |
Komponente, ki sem jih napisal v nobeni meri ne pomenijo nižje kvalitete od prej navedenih PC komponent (edino na kar lahko pristanem je to da je ohišje grše - ne pa manj funkcionalno) - a osnovno ploščo bi prej rekel da je kvalitetnješa, da o miški sploh ne govorimo ipd, ipd...
Moje mnenje je naslednje - zato sem pa tudi doma in v službi prešel na Mac-a - HW je zelo dober, predvsem mi je všeč oblika in ekskluzivnost kar pa je potrebno plačati (še posebej v Evropi)- vsaj 20%.
No tudi mi smo za našega 386/33 z NEC monitorjem 20" dali okoli 10.000DM (mislim, da je bilo to kaj pred letom 90). Disk Micropolis 170MB je stal okoli 2000DM - zasedel pa je 2x5,25 prostor....
LP