Zanimiva oddaja:
Priporočam ogled
| Pogled v Foxconn | |||||
Zanimiva oddaja:
Priporočam ogled _________________ Macbook Pro 13" (early 2010) iPhone 4 16GB iPod Shuffle iPod Nano |
|||||
Tole sem jaz včeraj gledal prek neta (kar sem zasledil čisto po slučaju, ko sem brskal kako intenzivno Kitajci širijo svoje produkte iz nizko cenovnega razreda v srednjega oz. če do tega sploh že prihaja), ko je bila premiera. |
|||||
Mene pa zanima če te iPhone delajo ljudje potem zagotovo Apple naredi zalogo telefonov še preden jih predstavi. In kak je možno da noben izmed delavev (ki jih je na tisoče) ne izda kak bo zgledal naslednji iPhone 5?
|
|||||
Ja sej po moje ne smejo imeti pri sebi nobenih mobitelov ali pa karkoli, da bi lahko kaj slikali. Po ustnem izrocilu pa tudi ne bo stvar prisla dalec.
Drugace pa je precej verejtna tudi moznosta, da jih zacnejo delati natanko na tisti dan ko naredi apple predstavitev. In ponavadi pride izdeleg v prodajo sele kak mesec kasneje, tako da ta cas jih pa nastancajo. |
|||||
Ne verjamem, saj vidiš koliko skoraj 100% slikc je od iPada 3. Pa tudi a misliš da bi v 14 dneh uspeli narediti par milijonov telefonov? |
|||||
Mas kar prav, ker se v enemu mesecu verjetno res ne da naredit milijone iphonov.
Verjetno ne bomo mi nikoli izvedeli. |
|||||
pa sej majo zaposlenih cca 1200000.
_________________ "Good artist copy great artist steal" - Steve Jobs |
|||||
Verjetno jih že prej delajo glede na informacije procesa iz macrumors...
_________________ The two most common elements in the universe are hydrogen and stupidity. |
|||||
pomojem da pač s proizvodnjo ne začnejo do predstavitve v tem času pa si nabirajo samo posamezne dele telefonov/tablic, ki jih pol dejansko vidimo po spletu. Prototipe pa imajo verjetno sam v Kaliforniji do predstavitve. K dejansko ti rabiš imet predvsem zagotovljene sestavne dele. Testiranje pa to lahko vse opraviš v Kaliforniji. Pol ko maš vse predstavljen pa sam zalavfaš proizvodnjo.
|
|||||
Ampak tale ga zmaga:
_________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
Cak ta pride clip-box,...
|
|||||
Zdej manjka pa samo še kakšna skrita kamera od kakšnega delavca. Da vidimo prispevek še z druge plati.
![]() |
|||||
Zdajle je se mir, je se v soli .. |
|||||
V režimu kot je na Kitajskem si nobeden ne upa izdati informacij o proizvodnji; po drugi strani pa so resnično lahko veseli in ponosni, da imajo delo v takšnem koncernu kot je Foxconn in tudi iz tega vidika ščitijo informacije in s tem tudi svoje delovno mesto.
_________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey iPhone 4, 32Gb iMac 27", i5 mid 2011 Macbook Air 13, late 2008 New iPad , 32Gb WiFi iPod nano, 8Gb Apple TV 2013 Ipad Pro 64 Iphone X |
|||||
kok velik ljudi notr dela fak
_________________ Apple Watch S10 iPhone 16 Pro Max Mac Mini M2 Pro Apple Airpods Pro |
|||||
Je kdo razmislo na to da če bi samo en delavec ki dela v Foxconnu izdal kak zgelda telefon (brez slika nja ipd). S spominom ter kake komponente ima in ga podrobno opisal, šel h konkurenci ter vse podrobnosti izdal zaslužil več kot pa v celi svoji delavski karieri v Foxconnu? Pa lepo prosim ne mi govorit o neki zvestobi, ker ta pojem je dvosmeren, dvomim da je Foxconn zvestem delavcem.
|
|||||
Jim je končno ratal spucat krvne madeže od delavcev, ki so storili samomor.. Ampak važen je nauk, lahko so veseli, da delajo v 12 urnem delavniku in zaslužijo 1.78 dolarja in spijo v kvadratkih po osem skupaj. Sanje vsakega kitajskega delavca!
|
|||||
Rootz... Ce bi mene kdo vprasal, kaj si mislim,... Bi rekel da ne verjamem da je tako samo v Foxconnu, ampak po vseh teh vecjih firmah,... Od Samsunga, Sonya,... Ter do Foxconna,.. Ampak Apple so vzeli na zob,... Pac taksen je rezim, taksne so place, taksen je nacin zivljenja,... Zalostno,... Ampak midva nic ne moreva tle,...
|
|||||
saj je povsod tko ne samo u Foxconnu
je pa tko veliko jih je prišlo od daleč s trebuhom za kruhom da preživijo svoje domače in so hvaležni za delo žalostno toda resnično |
|||||
Je tako. Kej velik se pa to ne bo dalo spremenit. Drugace pa mislim da mediji s to novico ne bodo applu prevec skodovali, ker čim bodo na trgo poslali ipad 3, se bo narod zapodil v apple store in niti eden ne bo takrat pomislil, da bi dal tistih 600€ kakemu delavcu v foxconnu.
Vglavnem ko je treba jambrat bomo jambrali, ko se je treba grebst za stvari, se bomo pa grebli. Sem pa se vedno proti temu da se vse vse skriva za zaveso. Je vseeno prav, da pred nakupom vemo, ali je izdelek iz pod rok stroja ali pa revnega kitajca. |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |