Problem Mac: Spreminjanje imena datotek
|
Jablanator
Kraj: Ivančna Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 22.02.2012 14:08:56 Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
Imam en problem pri spreminjanju imena datotek. Če želim spremeniti ime bilo katere datoteke mi napiše naslednje " Finder wants to make changes. Type your password to allow this.", na kar moram vpisati geslo da se spremeni ime datoteke.
Kje je problem?
Ko recimo želim s programom Acdsee spremeniti ime datotke slike ali več slik naenkrat "batchrename" mi jih sploh ne spremeni, enostavno mi niti možnosti ne da da bi vpisal geslo. Prav tako preko mreže ne morem spremninjati nobenih imen datotek, včasih je tudi prepisati ne morem  .
Mogoče kdo ve v čem je problem?
_________________ 2014
MacBook Pro 13.3" Retina i5, 2.4 GHz, 8GB, 256GB
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 22.02.2012 14:27:44 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
Permission sem pravilno naredil le da je pri vsaki datoteki sam od sebe dodan dvakrat permission "everyone". En permision "everyone=Read & Write" sem dodal sam. Drugi permission everyone=Custom se je dodal sam od sebe k vsaki datoteki. Če dam še pri tem permission Read & Write potem dela normalno in lahko spreminjam imena brez problema. Ne morem pa vsako datoteko posebej spreminjat saj jih je sigurno 50.000
Mogoče kdo ve kako se da izbrisati duplicirani permission everyone=Custom?
_________________ 2014
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
|
 |
Premaknjeno: Sre 22. Feb 2012 17:45. |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 24.02.2012 08:29:16 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
Spodaj prvo klikneš ključavnico in se pač prijaviš not oz te vpraša za geslo
potem klikneš na tisto vrstico katero hočeš zbrisat
pa odspodaj klikneš tisti minus zraven plusa 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 24.02.2012 08:46:25 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
WBC je napisal/a: | Imam en problem pri spreminjanju imena datotek. Če želim spremeniti ime bilo katere datoteke mi napiše naslednje "Finder wants to make changes. Type your password to allow this.", na kar moram vpisati geslo da se spremeni ime datoteke.
Kje je problem?
Ko recimo želim s programom Acdsee spremeniti ime datotke slike ali več slik naenkrat "batchrename" mi jih sploh ne spremeni, enostavno mi niti možnosti ne da da bi vpisal geslo. Prav tako preko mreže ne morem spremninjati nobenih imen datotek, včasih je tudi prepisati ne morem .
Mogoče kdo ve v čem je problem? |
Problem je verjetno v tem, da imas te datoteke na delu filesistema, ki zahteva admin pravice... ali pa imas zmedo s pravicami tudi v svojem home folderju 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 27.02.2012 12:24:08 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
Evo probal vse... Sedaj sem vse podatke posnel na drug disk in še enkrat nazaj (hmmm... in sedaj zankrat dela). Čudno 
_________________ 2014
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 27.02.2012 21:59:21 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
WBC je napisal/a: | Evo probal vse... Sedaj sem vse podatke posnel na drug disk in še enkrat nazaj (hmmm... in sedaj zankrat dela). Čudno  |
dobro bi bilo na tvojem disku narediti repair permision, ker mislim da imaš tukaj problem
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 27.02.2012 22:32:42 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
Meni se to dogaja, če file naredim z enim userjem, potem jih pa hočem spreminjat z drugim userjem. (recimo dva uporbnika na eni mašini)
Če si file skopiral od nekod drugod, so lahko pravice prinesli že s sabo. Seveda je disk/medij na katerem si jih imel, moral omogočati prenos pravic. Ko pa tak file skopiraš na nek disk, ki ne upošteva pravic, se pa zbrišejo, in nimaš več zapletov.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 28.02.2012 00:08:38 Re: Problem Mac: Spreminjanje imena datotek |
|
Ja mislim da sem tudi jaz naredil isto napako... po vsej verjetnosti sem posnel fajle iz drugega računalnika.
Repair permision pa sem tudi naredil ampak je bilo nekaj povsem drugih fajlov, te mi pa nikakor mi hotelo popraviti... mi pa sedaj zankrat dela ko sem tako kot sem popravil, upam da bo delalo še naprej  .
_________________ 2014
iPhone 5
iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
|
 |