Novi Mac mini
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 15.02.2012 17:58:29 Novi Mac mini |
|
Ali se komu sanja kdaj pride ven novi mini?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 15.02.2012 18:04:13 Re: Nov mini |
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 15.02.2012 18:10:59 Re: Nov mini |
|
torej predvidevam da bo nov junija zunaj.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 15.02.2012 22:29:31 Re: Nov mini |
|
Lahko pa da se kasneje.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.02.2012 09:33:59 Re: Novi Mac mini |
|
Apple bi lahko vsaj malo namigno, da bi folk vedo ali kupit zdaj ali še počakat. =)
samo to bi potem blo malo skregano s tem kako stare zaloge prodat =)
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 16.02.2012 11:28:54 Re: Novi Mac mini |
|
Mal off-topic: se še kdo spomni, da bi bile že kdaj prej vse pike rdeče in rumene, pa nobene zelene? HW development je očitno malo opešal. 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 16.02.2012 11:39:19 Re: Novi Mac mini |
|
Ja saj nobena firma ne pove pol leta vnaprej, kdaj bo prisel update. Mislim reklamo si recimo naredis kak mesec prej, za kar pri applu ponavadi poskrbijo z predstavitvijo oz. keynote-om.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.02.2012 14:53:04 Re: Novi Mac mini |
|
Glede na napoved Mountain Lion-a za poletje, se res zna zgodit tudi kakšna HW osvežitev.
http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 17.04.2012 15:03:43 Nakup MAC MINI-ja |
|
Lep pozdrav,
zanima me, kako če ima kdo kaj izkušen glede Mac Mini-ja?
Kako se kaj obnese za nekatera dela, kot so npr. Office, AutoCAD, photoshop, in razni takšni program ter za splet - nikakor ga pa nebom uporabljal za igranje iger.
Se ga sploh splača kupiti? Kje je najcenejši pri-nas?
A ima najnovejšo različico OS ? oz. kako je kaj z tem?
Razlog zakaj bi si kupil Mac minija je seveda v tem, da imam iPhona, iPod-a in sem nad njima ZELO ZELO navdušen, res.
Ampak se mi zdi ne smiselno dat 1k€ in še več za računalnik, saj ga kot že prej omenjeno, ne bom uporabljal za igranje iger. Razni pisarniši in ostali programi, ter surfanje po internetu.
Mislim, da je to najcenejša varianta, da dobim Applov operacijski sistem, Macbook-i so tako ali tako zelo dragi (in niti ne rabim tistega ekrama na prenosniku, tako da prenosniki odpadejo), ostali namizni rač. pa so cene v nebu. PREDRAGI za moj namen uporabe.
Upam, da ima kdo kakšne izkušnje, glede MAC MINIja ali pa vsaj ve nekaj od njih. Vsakršno mnenje pride v poštev.
Še enkrat, se ga sploh splača kupiti?
Lep pozdrav 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 17.04.2012 18:01:33 Re: Novi Mac mini |
|
samo naj te opomnim, da igranje iger ni tisto, ki zahteva najmočnejše mašine  drugače pa kakšen autocad in photoshop bi mac mini še mogel prebaviti. Sicer ne vem kako bi se obnesel, če bi recimo imel naenkrat odprte velike fajle v photoshopu ali lightroomu, ampak po moje bi to še moglo normalno delat.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 17.04.2012 18:38:57 Re: Novi Mac mini |
|
sussi je napisal/a: | samo naj te opomnim, da igranje iger ni tisto, ki zahteva najmočnejše mašine drugače pa kakšen autocad in photoshop bi mac mini še mogel prebaviti. Sicer ne vem kako bi se obnesel, če bi recimo imel naenkrat odprte velike fajle v photoshopu ali lightroomu, ampak po moje bi to še moglo normalno delat. |
aha.
Ja autocad in office zbirko rabim praktično dnevno, ker sem v takšni stroki.
Photoshop pa morda za kakšno sliko (bolj za hec, kot za res) predelam itd. In to nekaj krat na leto.
Zanima me bolj ali se sploh splača kupiti minija? ali je kaj ''boljšega'' za skoraj enako ceno od Appla?
A tipkovnica in miška namenjeni za windowse (oboje od logitecha), bi delovali na mac-u?
Kakršno koli mnenje je dobrodošlo.
Hvala, za hiter odgovor.
LP
EDIT: pa govorim seveda o najcenejšem miniju (cca. 620€)
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 17.04.2012 18:41:19 Re: Novi Mac mini |
|
Sam nimam appla(na žalost) ampak ti lahko ZAGOTOVIM, da če si bil s Windowsi zadovoljen bos tu ostal brez besed.
Sistem je zasnovan tako, da uporabniku čimbolj olajša in pohitri vsakodnevna opravila...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 17.04.2012 18:42:47 Re: Novi Mac mini |
|
Na tole ti lahko odgovorim:
kercmar je napisal/a: |
A tipkovnica in miška namenjeni za windowse (oboje od logitecha), bi delovali na mac-u?
|
Ja.
Pomoje, če boš že kupoval MAC MiNi-ja ga vsaj malo nadgradi, saj je osnovni model prov švoh ...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 17.04.2012 19:12:54 Re: Novi Mac mini |
|
grizli123 je napisal/a: | Na tole ti lahko odgovorim:
Ja.
Pomoje, če boš že kupoval MAC MiNi-ja ga vsaj malo nadgradi, saj je osnovni model prov švoh ... |
Čez čas bi vsekakor nadgradil predvsem RAM.
Ampak ali obstaja kakšna preizkusna varianta, da bi lahko stestiro kako je sploh z njim delati? -sem iz okolice Murske Sobote.
In v Comshopu ga menda nimajo, oz. ga nisem videl če bi ga imeli, prav tako tudi v Bigbangu nimajo. hmm, ker recimo ubuntu se mi nikakor ne dopade.
Spet drugi razlog je, a se sploh, da kje dobiti FREE verzijo (ne mislim demo verzij) npr. microsoft office-ja? iwork-a? in raznih takšnih programov?
O piratiziranju na forumu ne pišemo!
Puck0
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 17.04.2012 19:34:15 Re: Novi Mac mini |
|
Sedaj še, ker je prej bilo eno mnenje, da če bi kupil, da ga naj nadgradim. Kako pa naj vem kateri rami sploh spadajo not v minija? je to isto kot pri ostalih računalnik? npr DDR3, 1333mhz, samo to gledam? ali so v njih kakšne posebne vrste RAMi?
lp 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 17.04.2012 21:33:49 Re: Novi Mac mini |
|
Upam, da vesta, da se na jabuk forumu ne pogovarjamo o piratskih zadevah...
Druga stvar je, da ti bodo na servisu povedali kateri ram je pravi, oziroma, če v ebay vpišeš mac mini in 1333ddr3 ti tudi vrže prave zadetke, tako, da nimaš kaj zgrešit. Paziti moraš mogoče na lego izdelave tvojega minija in to je to...
_________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey
iPhone 4, 32Gb
iMac 27", i5 mid 2011
Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 17.04.2012 23:21:11 Re: Novi Mac mini |
|
Sam uporabljam Mac mini že vrsto let, imam celo takega, ki še nima Intelovega procesorja, malce sem ga nadgradil z dodatnim spominom in za moje potrebe je več kot dovolj. Sem namreč že malce stareša generacija tako, da ne igram igric ipd., uporabljam predvsem za surfanje po netu, snamem kakšen film, ipd.. No, vsekakor pa poleg Mac mini-ja sodi mala Apple-va wireless tipkovnica in Magic mouse. Naj pa še opozorim, da novi mini nima CD drive-a, kar zna morda na momente biti malce moteče, sicer pa lahko zaključim, da ima vse, kar imajo veliki in je zakon.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 18.04.2012 00:00:04 Re: Novi Mac mini |
|
mukl je napisal/a: | Sam uporabljam Mac mini že vrsto let, imam celo takega, ki še nima Intelovega procesorja, malce sem ga nadgradil z dodatnim spominom in za moje potrebe je več kot dovolj. Sem namreč že malce stareša generacija tako, da ne igram igric ipd., uporabljam predvsem za surfanje po netu, snamem kakšen film, ipd.. No, vsekakor pa poleg Mac mini-ja sodi mala Apple-va wireless tipkovnica in Magic mouse. Naj pa še opozorim, da novi mini nima CD drive-a, kar zna morda na momente biti malce moteče, sicer pa lahko zaključim, da ima vse, kar imajo veliki in je zakon. |
+1
Jaz imam tudi enega 1. generacija z motorolo priključenega na TV.
Kljub temu, da je že hudo v letih, še vedno ni toliko podhranjen, da se ne bi z njim dalo brskat po netu in gledat filme (seveda ne full HD).
Drugega novejšega z intelom pa imam za server.
Oba sem kupil rabljena, in mi ni prav nič žal.
Tipkovnico in miško pa le dobi od Appla. Jaz sem se navadil na majhno BT tipkovnico in zdaj vidim samo prednosti v njej. Eno uporabljam v službi na MBPju, eno pa imam pred TVjem za Minija. Zelo priporočam.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 10.05.2012 07:08:29 Re: Novi Mac mini |
|
macata je napisal/a: | +1
Jaz imam tudi enega 1. generacija z motorolo priključenega na TV.
Kljub temu, da je že hudo v letih, še vedno ni toliko podhranjen, da se ne bi z njim dalo brskat po netu in gledat filme (seveda ne full HD).
Drugega novejšega z intelom pa imam za server.
Oba sem kupil rabljena, in mi ni prav nič žal.
Tipkovnico in miško pa le dobi od Appla. Jaz sem se navadil na majhno BT tipkovnico in zdaj vidim samo prednosti v njej. Eno uporabljam v službi na MBPju, eno pa imam pred TVjem za Minija. Zelo priporočam. |
popravek 1 generacija nima motorola procesorja, ampak IBMjev G4 proc
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 10.05.2012 07:30:39 Re: Novi Mac mini |
|
Ne, G4 je motorola procesor. G5 je IBM procesor.
|
 |