Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Novi iMac in že vprašanja
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 19.06.2008 08:18:19
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Citiram:
Hja.. glede OSa, sam nisem nikol do sedaj odkar imam maca nisem imel original OS, zakaj bi le imel, saj vse kar sem kdar potreboval sem "prek strica v Ameriki dobil" Razz

Mislim da je že čas, da tudi pri nas začnemo razmišljati v smeri, da se za programe tudi plača. Ne vem, nekaterim ni težko dat za avto 50k eur, mu je pa težko dat za os ali ostalo programsko opremo 100 eur?!?. Poznam par takih ja... Very Happy

Ne vem kaj ti uporabljaš, ampak tisto kar pride zraven je zame čisto ok in sem zadovoljen, ter pokrije 90% mojih potreb po programih. Po vsej verjetnosti pa tudi za večino "casual" uporabnikov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 19.06.2008 08:35:55
Archi je napisal/a:
Citiram:
Hja.. glede OSa, sam nisem nikol do sedaj odkar imam maca nisem imel original OS, zakaj bi le imel, saj vse kar sem kdar potreboval sem "prek strica v Ameriki dobil" Razz

Mislim da je že čas, da tudi pri nas začnemo razmišljati v smeri, da se za programe tudi plača. Ne vem, nekaterim ni težko dat za avto 50k eur, mu je pa težko dat za os ali ostalo programsko opremo 100 eur?!?. Poznam par takih ja... Very Happy

Ne vem kaj ti uporabljaš, ampak tisto kar pride zraven je zame čisto ok in sem zadovoljen, ter pokrije 90% mojih potreb po programih. Po vsej verjetnosti pa tudi za večino "casual" uporabnikov.

To je pravo razmišljanje...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 19.06.2008 09:43:11
jah folk je navajen (vključno z mano) da ima na windowsih 99% piratsko programsko opremo ker je pač na netu dostopna vsakemu, ki pa je za osx nažalost ni kaj veliko
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 19.06.2008 09:47:10
Tudi za OSX se jo da dobiti in to vse kar potrebuješ. Vendar ne rabiš ker za 90% ljudi dobiš zraven kar potrebuješ. Ostali ki pa se ukvarjamo z designom pa ponavadi kupujemo programsko opremo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 19.06.2008 22:37:40
Nočem biti osoren, vendar je tista tabela malo subjektivna.

No, skratka, jaz sem danes dobil iMaca in vtisi so zaenkrat fenomenalni. Dizajn je super, glossy ni moteč, tih je. Pa še petkrat manj kablov je na/pod/okoli mize. Res je, da zadeva ni poceni.

Aja, tipkovnica je tudi enkratna. Edino moram še naštimat afno pa te zadeve.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #46   Objavljeno 19.06.2008 22:47:10
TheZeroX je napisal/a:

No, skratka, jaz sem danes dobil iMaca in vtisi so zaenkrat fenomenalni. Dizajn je super, glossy ni moteč, tih je. Pa še petkrat manj kablov je na/pod/okoli mize. Res je, da zadeva ni poceni.

afna je alt + v Smile

lp
Jabček

Jabček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 20.06.2008 12:05:33
jetforce je napisal/a:
TheZeroX je napisal/a:

afna je alt + v Smile

lp

ja je ja....na winsih, mac ma "alt+shift+2"
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 20.06.2008 12:09:27
Melted je napisal/a:
jetforce je napisal/a:
TheZeroX je napisal/a:

afna je alt + v Smile

lp

ja je ja....na winsih, mac ma "alt+shift+2"

ne ni Smile Na macu je @ na alt + v
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 20.06.2008 12:17:43
Če imaš naloženo PC tipkovnico ja..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 20.06.2008 12:31:10
Roni je napisal/a:
Če imaš naloženo PC tipkovnico ja..

Jonas QWERTZ tipkovnico Wink
Jabuček

Jabuček

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #51   Objavljeno 20.06.2008 22:58:14
http://jonas.blog.siol.net/2006/08/15/mac-os-x-slo-tipkovnica-drugic/

Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 21.06.2008 09:07:38
Hvala za link.

Ko bom imel čas, bom na blogu napisal nekaj malega, kakšen benchmark dal zraven, pa kako slikco.

Če koga kaj posebej zanima (hardverski deli, npr. zaslon), naj napiše, pa bom to tudi potem objavil.
Jabček

Jabček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #53   Objavljeno 22.06.2008 19:29:48
glej glej... nisem vedel, da se da to naštimat, vseeno sem že navajen na to novo zadevo, da bom kr na njej ostal.

hvala za info in link

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 24.06.2008 12:12:05
DzaroG je napisal/a:
BigZZ tole odgovor koliko so dragi:

Kar se pa tiče da jih poznaš ko presedlali tudi sam jih veliko poznam ki uporabljajo Maca predvsem iz mojega "faha" in je samo eden šel na PC. Vsi ostali ostajajo. Sam ti lahko povem da sem delal na obeh račulnkih in na vse Microsoftovih sistem od DOS-a naprej in je OSX za moje pojme deleč pred Windowsi. Windowsi so za mene slaba kopija OSX ali drugače radi bi bili OSX.

p.s.In pri zgornji primerjavi nisem vštel inštalacije ki ti jo zaračunajo v trgovini. Cene sem uporabljal iz Internetne trgovine SOLO(tako da cene so lahko samo še višje če ne upoštevamo posebnih popustov ki pa jih pri nobenem od navedenih nisem upošteval) ki jo vsi tolikokrat predlagate. Ceno maca pa sem vzel iz M-Stora ker sem ga tam tudi kupil.

Mac ponuja zelo veliko kar navadni ljudje ne vidijo in ker vsi dobesedno kradejo programsko opremo in na ta račun znižujejo ceno. Ko pa dodaš operacijski in pisarno pa prideš takoj na macovo ceno. In res je lahko bi dal še slabše komponente (ohišje tipkovnico ipd) vendar potem ne bi bila realna primerjava.

Pri tejle tabeli je par stvari narobe:
Iz pcjeve strani bi zaradi večje verodostojnosti bilo treba odštet sledeče:
Office
Antivirus
Zip

Za office in antivirus so na PC zadovoljive rešitve zastonj. Nasploh je programskih rešitev za PC v izobilju.
Res je, da je več nevarnosti v svetu winsow ampak proti trapastem obnašanju tudi najboljši antivirus ne more pomagati in kak avast ali avg deluje pri osveščenem uporabniku čisto OK.
Zip je z winsi toliko vključen kolikor je z os X, tako da ta strošek upoštevati ni upravičeno.

Iz macove strani tabele bi bilo treba odvzeti iWork ker ni zastonj. Dobiš testno različico. Je pa res da obstaja odprtokodna varianta pisarne tako da naj ti bo.

Ampak razlika med obema tako naraste na dobrih 300 Eur. Je pa res da se najde tudi dražja matična plošča kar razliko zmanjša pa tudi za boljše (in primerljivo applovem) ohišje za PC se da odšteti skoraj 200EUR kar razliko zmanjša na kot sem že omenil okrog 200 eur.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #55   Objavljeno 24.06.2008 12:22:58
Ekola, podpis pod Matjažev post! Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #56   Objavljeno 24.06.2008 17:28:48
No cena za PC-ja se mi zdi precej navita.
Recimo Tipk+Miška Logitech wireless laser je nekaj € čez 100. Ohišje recimo Enlight (kar kvalitetno) je 50€ ceneje. Pri rami-h tudi lahko odštejemo 20€ pa ne bo nič narobe zaradi tega. Ploščo tudi ni potrebno dat tako močno ker lahko za min. 50€ manj dobiš vse kar rabiš (proizvajalec Intel). Ventilatorjev pri taki konfiguraciji (z enim diskom ne rabiš). Mislim pa da nima smisla primerjat (če smo seveda objektivni) MS Offica z iWorkom (kvečjemo kakšem MS Works). Osebno smatram da tudi MAC rabi AV (poznam pa ljudi ki delajo z free AV na Windows platformi in ni nič narobe zaradi tega).
Pri manjših programih - saj je ZIP v Winsih tudi že integriran v sistem...
No vse skupaj znese 455€...

LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #57   Objavljeno 24.06.2008 19:00:33
Ja pa potem pa ne moremo več primerjat potem primerjaš Laguno za Dachio ki imata enako oprema nikakor pa nista enakega izgleda še manj pa kvalitete... Plus tega čez par tednov se bo še kdo najdu pa bo reku niso takšne cene... Itak Pc-je bi vsi sestavljali čim ceneje v plastična ohišja z tipkovnicami za 10€ itd potem pa ga mi primerjal z MAc projem... Bodite malo realni...

Se strinjam da offica ne rabiš lahko vzameš open varianto vendar jo ne vsi rajši z neta snamejo piratsko Microsoftovo in to uporabljalo ko pa delajo primerjavo pa pravijo da jo ne rabijo ker je boljše open office ker je zastonj. Skratka dajmo enkrat realno primerjat. Je pa res da sem za Iwork zmotil vendar se cena poveča za zelo malo sploh zdaj ko je stanje z dolarjem zelo slabo itd.

Sicer pa vsakemu svoje vendar jaz imam ogromno izkušenj z PC-ji še iz časov (cca 18-20 let nazaj) ko sem kupil prvi XT z 8mhz procesorjem z monokromatckim monitorjem za 3500 mark. Pa takšne težave ko so danes jih ni bilo nikoli in za vse skupaj ni kriva samo oprema temveč v večini operacisjki.

Z vseh teh izkušenj je Apple veliko boljša izbira in po mojem prepričanju tudi cenejša ker moj čas stane ki ga zgubljam z PC-jem ko kaj ne dela.

p.s. Zip se dodal kot mišljeno podobne male programe... Seveda vse lahko dobiš zastonj vendar 90% Slovencev še emaila ne znajo napisat. Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #58   Objavljeno 24.06.2008 19:27:39
DzaroG je napisal/a:
Je pa res da sem za Iwork zmotil vendar se cena poveča za zelo malo sploh zdaj ko je stanje z dolarjem zelo slabo itd.

Hmm... pri Applu nimajo inflacije. Cene so še vedno 1 $ = 1 €.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #59   Objavljeno 24.06.2008 20:05:26
Dzarog mene bi zanimal tvoj PC XT, če ga maš še kje? Very Happy Drugač pa vsekakor v software-u je prihodnost in Apple je zelo na dobri poti, sicer pa vsakemu svoje ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Mirna - Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #60   Objavljeno 24.06.2008 21:15:04
Ha, macuser si bo še obogatil zbirko Smile. Svaka čast.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani