Jabuk
iPhone 4S - fotoaparat ne izostri slike
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.01.2012 21:38:39
iPhone 4S - fotoaparat ne izostri slike
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na 1 mesec starem 4S se je pojavil čuden problem. iPhone nikakor noče izostriti slike. To se še posebej opazi, ko želiš slikati nekaj od blizu. Še najbolj nazorna bo slika za primer:

- poskus slikanja s problematično 4S-ko:

- slika z mojo 4S-ko (ob identičnih svetlobnih pogojih in razdalji):

Pri mojem telefonu prav slišiš ko pride v funkcijo auto fokus, saj se v telefonu sliši, kot da za trenutek premakne "objektiv", pri problematičnem telefonu je popolna tišina, čeprav kljub temu software dela auto fokus (vidim po spreminjanju velikosti kvadratka). Tudi če pritisnem na del slike, ki jo želim izostriti, fokusa ne zna popravit. Sedaj sem nekoliko bolj pozoren na to in gledam fotke za nazaj in opažam, da le-te sploh niso ostre.

Je že imel kdo podoben problem? Bo potrebno praktično nov iPhone nesti na servis?

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 25.01.2012 21:47:11
Re: iPhone 4S - fotoaparat ne izostri slike
Tole ni fajn Surprised

Restore? Pa da vidiš če ga zeza iOS? Če ne bo kul, pa absolutno servis. Si kam udaril z iPhone-om in je šla leča?

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 25.01.2012 22:06:26
Ne, telefon je kot iz škatlice, nikamor udarjen, saj ga lastnica pridno pazi. Sem pa tudi sam posumil na to, vendar sem šel gledati slike za nazaj in so že od samega začetka neostre (tudi tiste na daleč, le da se tam pač ne opazi tako zelo, kot če slikaš na blizu).

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 25.01.2012 22:36:22
Nič čakat, kar na servis!

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 25.01.2012 22:46:47
mogoče imaš zaklenjen autofokus, probaj držati dlje prst za fokusirat Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 25.01.2012 22:47:38
Tudi pomoje je tole zrelo za servis.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 01.02.2012 16:18:09
Da napišem še zaključek zgodbe... restore ni pomagal, zato sem kontaktiral Pro Servis in se po e-mailu kar tekom vikenda dogovoril, da se telefon v ponedeljek zjutraj dostavi k njim. V torek jo je na servisu že čakal nov telefon (zamenjava). Restore from backup pa je back on track Smile

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 09.02.2012 13:41:52
Ker je verjetno nepomembna zadeva ne bom odpiral nove teme ampak kar tukaj napisal kaj sem slučajno odkril,.. pa ne pravim da je kaj narobe oz. da bi to predstavljalo težavo Very Happy

Torej vedno ko na kakšnih TV daljincih in podobnih zadevah nevem ali je prazna baterija (ker očitno nekaj ne štima), vzamem kakšno kamero ali pa fotoaparat ki je pr roki, in vanj usmerim daljinca in pritisnem kakšen gump, tako da na zaslonu vidiš če je "daljinec" živ, saj se vidi tisto IR ledico kako utripa. Tokrat sem imel podobno težavo ker nisem vedel če je problem v daljincu ali v TV-ju, in sem poizkusil z iPhone 4s, in očitno je bilo videti da je težava z daljincem in ne z TVjem, saj ni bilo videti da IR sveti.. zamenjal baterije in ga preoperiral na vse možne načine, vendar nič ni dal od sebe. Nakar sem slučajno poizkusil še z sprednjo kamero iPhona in ugotovoil, da daljinec pravzaprav dela! Se pravi da zadnja kamera ubistvu ne zaznava IR svetlobe??? No to se mi je zdelo pač zanimivo, saj sem preizkusil vse možne laptope, kamere in digitalne fotoaprate v hiši, in povsod se vidi IR da sveti, le na iPhone 4s ne Very Happy No, dvomim da bi bilo z kamero kaj narobe oz. da kaj ne dela prav,... ali pač? Mad
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 09.02.2012 16:53:40
ajCloud je napisal/a:
Ker je verjetno nepomembna zadeva ne bom odpiral nove teme ampak kar tukaj napisal kaj sem slučajno odkril,.. pa ne pravim da je kaj narobe oz. da bi to predstavljalo težavo Very Happy

Torej vedno ko na kakšnih TV daljincih in podobnih zadevah nevem ali je prazna baterija (ker očitno nekaj ne štima), vzamem kakšno kamero ali pa fotoaparat ki je pr roki, in vanj usmerim daljinca in pritisnem kakšen gump, tako da na zaslonu vidiš če je "daljinec" živ, saj se vidi tisto IR ledico kako utripa. Tokrat sem imel podobno težavo ker nisem vedel če je problem v daljincu ali v TV-ju, in sem poizkusil z iPhone 4s, in očitno je bilo videti da je težava z daljincem in ne z TVjem, saj ni bilo videti da IR sveti.. zamenjal baterije in ga preoperiral na vse možne načine, vendar nič ni dal od sebe. Nakar sem slučajno poizkusil še z sprednjo kamero iPhona in ugotovoil, da daljinec pravzaprav dela! Se pravi da zadnja kamera ubistvu ne zaznava IR svetlobe??? No to se mi je zdelo pač zanimivo, saj sem preizkusil vse možne laptope, kamere in digitalne fotoaprate v hiši, in povsod se vidi IR da sveti, le na iPhone 4s ne Very Happy No, dvomim da bi bilo z kamero kaj narobe oz. da kaj ne dela prav,... ali pač? Mad

Vsaka kamera zazna IR svetlobo!! Samo nekateri boljši fotoaparati imajo IR filter, da ga IR svetloba ne ovira ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Tuki
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 09.02.2012 22:33:17
Jst sem tudi probal z iphone 4s z zadnjo kamero in IR signala se NE VIDI...vidi se pri sprednji kameri, pri zadnji pa NE!!!
Zgleda, da ima IR filter Wink...sej so ful hvalili kamero...lahko je to ena iz izboljšav Very Happy

Na iPad 2 pa se vidi spredaj in zadaj...IR signal...Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 09.02.2012 22:46:45
Ampak a to pomeni, da če bi v temi svetil z IR svetlobo nebi i4s "videl" ničesar? Kot to počnejo nekatere IR kamere, ki osvetljujejo z IR svetlobo in kamera zaradi odbijanja svetlobe lahko snema tudi ponoči. Res da ni isto kot če snemaš podnevi, vendar se tam vsaj vidi. Hm... Mad
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 09.02.2012 22:49:25
Meni osebno je bolje, če je IR filter, ker te ne motijo razna IR svetila.
Zagotovo pa je to še kako pomembno kakšnemiu nočnemu čuvaju/vlomilcu ...

Ampak, to je že poglavje zase ...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani