Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Novi iMac in že vprašanja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 10.06.2008 08:43:02
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MAC je zakon! Boste vidl...k bodo cene pri nas znižal, če jih kdaj sploh bodo, bo več ljudi kupilo MAC-a. Jst ga zdj mam in ga več ne dam stran! K bo crknu, grem isti dan kupt novga!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 10.06.2008 08:45:02
Itak sam ljudje nimajo jajc poskusit ali pa se izgovarjajo na ceno nikoli pa ne pogledajo kaj dobijo za to ceno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 10.06.2008 08:45:45
Podpis!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 10.06.2008 08:47:28
Sam ga mam dober mesec dni in ne grem vec nazaj.
Cist drug svet!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 10.06.2008 08:49:53
Za nekatere je cena res ovira, saj je nesprejemljivo da so pri nas cene v evrih v ameriki pa v dolarjih. Marsi kdo rece, da za tak denar kot je MacBook recimo dobijo ze zelo dober prenosnik. In to je najvecji vzrok po mojem mnenju. Ne gre se za strah pred poizkusom ampak je se vedno cena ovira, ki marsikoga odvrne od nakupa.
Jabi

Jabi

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 11.06.2008 16:55:07
Melted je napisal/a:
dzarog je napisal/a:
Za ljubčka imej rajši kaj drugega... Welcome...

kaj ali koga...?

Razz

Mac me uboga, 'kdo' me pa ne bi. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 14.06.2008 16:15:46
Tudi po mojem je cena ena izmed dejavnikov, ki vplivajo na to, da se malo ljudi odloča za mac. Delno se s tem tudi strinjam.

Se strinjam tudi, da si ljudlje ne upajo se spustiti v "nove vode". Problem je mogoče v tem, da ljudje nimajo možnosti, da bi preizkusil mac-a. Mogoče če bi jim kdo razložil, kako vse deluje in da je tudi možno poganjati programe, narejene izključno za windows, s pomočjo virtualizacije, potem bi dobili drugo plat zgodbe.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 14.06.2008 17:44:27
Nekateri nimajo možnosti, nekateri se pa pač bojijo, ker je to nekaj novega. Res pa je, da je tudi cena taka da ga ''malo za hec'' ne moreš kupiti.

Preden sem si kupila svojega prvega mac-a sem o tem razmišljala več kot pol leta, sedaj pa ga z veseljem že nekje 7 mesecov tudi uporabljam, mi ni žal in mi nikoli ne bo. Denar dobro vložen, ni drugega za rečt. Smile
Jabček

Jabček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 15.06.2008 00:56:16
Pa sej danes v času relativno ugodnih plačilnih pogojev, tudi cena ni več tak problem. Seveda obstajajo posamezniki, ki si tega pač iz finančnih razlogov ne morejo privoščiti. Tisti ki pa si lahko in ga še nimate...naj vam bo raje žal, ker ste ga kupili (resno dvomim)...kot pa, da vam bo žal, da niste nikoli probali Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 15.06.2008 07:20:06
Melted, všeč mi je zadnja poved. Sam že eno leto čakam na maca, in najvrjetneje se mi bo to v kratkem času uresniličo. Embarassed
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 15.06.2008 18:37:07
Treba je pogledat, kaj vse dobiš poleg in to se ponavadi spregleda! Ko kupiš PC ponavadi op. sistem in ostale stvari, ki so sestavni del apple računalnikov niso vključene v ceno. Pa se sploh nisem še dotaknil varnosti in zanesljivosti. Very Happy

Se mi zdi, če bi naši trgovci bolj poudarili kaj vse dobiš poleg, bi verjetno prodali tudi kak kos več.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 15.06.2008 19:22:22
Verjetno bi res morali bolj obrazložiti kaj vse dejansko dobiš v paketu.

Mislim, da ljudje o Apple-u in macih enostavno premalo vedo in se tudi zato ne odločijo za nakup. Sošolki sem npr. več kot pol leta razlagala o tem kako vse deluje in da lahko na macu delaš iste stvari kot na PC-ju, pa je bila in je še vedno precej skeptična. Najbolj jo je recimo skrbelo, če so na macih programi kot sta Word in Excel, pa sem ji razložila da ima vse lahko gor, če seveda hoče. Počasi je postajala bolj zaupljiva in se je navdušila nad vsem skupaj...

Skratka, treba je ljudi malo bolj izobraziti, kar se macov tiče.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 18.06.2008 13:01:13
wehi je napisal/a:
Za nekatere je cena res ovira, saj je nesprejemljivo da so pri nas cene v evrih v ameriki pa v dolarjih. Marsi kdo rece, da za tak denar kot je MacBook recimo dobijo ze zelo dober prenosnik. In to je najvecji vzrok po mojem mnenju. Ne gre se za strah pred poizkusom ampak je se vedno cena ovira, ki marsikoga odvrne od nakupa.

V bistvu cene odstopajo od primerljivih izdelkov za največ 200€. Ne moreš primerjat recimo dellovega consumer laptopa z Macbook projem. Ogromne razlike v ceni so že znotraj med Dellovimi izdelki ki imajo na hiter pogled podobno drobovje.

Maci niso preveč dražji od ostalih primerljivih mašin. Tista razlika ki pa obstaja (in ni ogromna9 je pa tudi na račun dizajna, pravgotovo.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 18.06.2008 13:06:31
Melted je napisal/a:
Pa sej danes v času relativno ugodnih plačilnih pogojev, tudi cena ni več tak problem. Seveda obstajajo posamezniki, ki si tega pač iz finančnih razlogov ne morejo privoščiti. Tisti ki pa si lahko in ga še nimate...naj vam bo raje žal, ker ste ga kupili (resno dvomim)...kot pa, da vam bo žal, da niste nikoli probali Cool

No - tu je vprašanje ali hočeš odplačevati nek mesečni znesek, vsak mesec. Ali ti tolko pomeni računalnik da si na to pripravljen pristat, da imaš vsak mesec eno obremenitev računa. Al pa raje sestaviš sam en računalnik (po temeljiti raziskavi na netu za ključne komponente) ali pa kupiš en consumer laptop.

Če si stalno za računalnikom, če je to tvoje delo in večina prostega časa, potem dat tako ali drugače denar za to ni tako vprašanje. Če je pa računalnik malo dela malo razvedrila bi pa s težkim srcem metal denar vanj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 18.06.2008 13:13:43
Archi je napisal/a:
Treba je pogledat, kaj vse dobiš poleg in to se ponavadi spregleda! Ko kupiš PC ponavadi op. sistem in ostale stvari, ki so sestavni del apple računalnikov niso vključene v ceno. Pa se sploh nisem še dotaknil varnosti in zanesljivosti. Very Happy

Se mi zdi, če bi naši trgovci bolj poudarili kaj vse dobiš poleg, bi verjetno prodali tudi kak kos več.

Hja.. glede OSa, sam nisem nikol do sedaj odkar imam maca nisem imel original OS, zakaj bi le imel, saj vse kar sem kdar potreboval sem "prek strica v Ameriki dobil" Razz

Če že govorimo o tem kaj dobiš? Kaj v resnici dobiš extra? Apple Remote pa se to od predkratkim ne več. Polnilec? Frontrow?

Sam morm rect, da priloženih programov ki so prišli z OSom ne uporabljam, mogoče sem jih sprobal, vendar.... "Edina" stvar ki je kul in vsaj zame uporabna je Remote.

Zato apple racunalniki ne bodo, vsaj v bližnji prihodosti imeli vecji tržni delež, ker so roko na srce dragi. Od macbookov, do Mac-projev....

Varni so res, vsaj tak videz dajejo. O zanesljivosti pa rajsi nebi.
Res pa je, da poznavalec Winsov bo imel veliko manj tezav z sesuvanjem itd. kot novopečen, n00b Mac OS user, and vice versa...

Mislim pa da stavek Once you go Mac, you never go back ne velja. Poznam par ljudi ki so prodali svoje mace in nazaj presedlali na Winse in obratno seveda tudi.

Takes one to know one....
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 18.06.2008 14:59:47
BigZZ, apple ve da njih OS ni tok stabilen, kot je bil recimo tiger na PPC platformi. Intelova platforma je nekaj dokaj novega za njih in z naslednjim izidom OS X bojo predvsem delali na stabilnosti in kompatibilnosti z intelovi sistemi.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 18.06.2008 15:24:18
BigZZ tole odgovor koliko so dragi:

Kar se pa tiče da jih poznaš ko presedlali tudi sam jih veliko poznam ki uporabljajo Maca predvsem iz mojega "faha" in je samo eden šel na PC. Vsi ostali ostajajo. Sam ti lahko povem da sem delal na obeh račulnkih in na vse Microsoftovih sistem od DOS-a naprej in je OSX za moje pojme deleč pred Windowsi. Windowsi so za mene slaba kopija OSX ali drugače radi bi bili OSX.

p.s.In pri zgornji primerjavi nisem vštel inštalacije ki ti jo zaračunajo v trgovini. Cene sem uporabljal iz Internetne trgovine SOLO(tako da cene so lahko samo še višje če ne upoštevamo posebnih popustov ki pa jih pri nobenem od navedenih nisem upošteval) ki jo vsi tolikokrat predlagate. Ceno maca pa sem vzel iz M-Stora ker sem ga tam tudi kupil.

Mac ponuja zelo veliko kar navadni ljudje ne vidijo in ker vsi dobesedno kradejo programsko opremo in na ta račun znižujejo ceno. Ko pa dodaš operacijski in pisarno pa prideš takoj na macovo ceno. In res je lahko bi dal še slabše komponente (ohišje tipkovnico ipd) vendar potem ne bi bila realna primerjava.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 18.06.2008 15:55:29
Ja tale tabela je spet tako....

Samo ne upoštevate, da veliko ljudi ne zamenja celega racunalnika ampak samo posamezne komponente... vsaj jaz. Seveda je za firme drugače, ker more bit use legit.

In če primerjamo s tabelo... 800eu gre samo za monitor in programsko opremo...

+ 250 še za ohišje in miško in tipkovnico in prideš na 600+ evrov. Potem pa sedaj primerjaj. Meni je jasno da ni tako drago, samo če gledaš po kmečki logiki, je to zelo drag špas. Bi blo treba ljudstvo mau izobrazit glede tega.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 18.06.2008 18:16:31
Lej če sem ti primerjal imaca z 24" monitorjem ne morem pol jemat slabši monitor oz manjši pav tako neki krap ohišje in tako dalje zato pa je potem mac drag ko se primerja z poceni robo. Enako bi bilo ko bi Dacio primerjal z Renojem oba imata enako opremo nikakor pa nista za primerjat.

O legalnem softwaru pa se morama pogovarjat drugače se tuki nimaš kaj več pogovarjat. Ko boš nekaj avtorskem oddal od sebe boš razumel zakaj je pomembno imeti legalne stvari oz ko ti bo prvič inšpektor potrkal na vrata. Kar se pa tiče stabilnosti je pa za moje pojme še vedno mac boljši od pc-ja čeprav imata skoraj identične komponente. Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 18.06.2008 18:37:41
Sej te razumem, spoštujem intelektualno lastnino, mislim, da kar si napisal vse velja. Samo da večina ljudi tega ne razume, in zato je posledično mac na "slabšem" glasu (kar se cene tiče).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani