Baterija
|
Stevie Wozniak
Kraj: Ig |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 17.06.2008 10:23:31 |
|
Na ipodu je fora, da ga čim manj drajsaš, to pomeni če glasbo poslušaš, glasbo poslušaj pa nič druzga ne delaš. Potem ti bo baterija zdržala tistih skoraj 24 ur. Če boš pa vmes komade iskal pa igrice igral pa gre baterija pa backlight je prižgan pa gre tudi energija itd. Vsak faktor se pozna.
Moj ipod nano(star dve leti) prve generacije od prvotnih 12 tih ur poslušanja glasbe zdrži še recimo ene slabih 7, 8ur glasbe. Kar je čisto v redu.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 17.06.2008 10:35:21 |
|
mah, men se pa jebe glede porabe na mojem nanu. vsak večer ga pred spanjem ruknem v posteljico na JBL on stage II in zašpila eno domačo, vmes pa se polni. zjutraj me zbuti poln elektrike in ga vzamem ter hop po novih dogodivščinah
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 17.06.2008 10:45:55 |
|
Angus je napisal/a: | mah, men se pa jebe glede porabe na mojem nanu. vsak večer ga pred spanjem ruknem v posteljico na JBL on stage II in zašpila eno domačo, vmes pa se polni. zjutraj me zbuti poln elektrike in ga vzamem ter hop po novih dogodivščinah |
Potem se pa ne sekiraj. Uživaj dokler mu še traja baterija!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trbovlje |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 17.06.2008 11:32:19 |
|
Ni čudno, da pol meni ne zdrži tistih "30 ur" kokr piše na Applu... Poslušam musko, skos šaltam komade, iščem z iskalnikom, mal videotov, menjanje komadov, igranje Klondika, backlight skos deluje... Sicer pa še kr dobro drži... 1 črtico mi kaj kmalu požre ko delam zgornje stvari...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Horjul |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 17.06.2008 12:08:47 |
|
Desty je napisal/a: | Svetlost imam naštimano na 70% tam nekje, je kar svetlo oz. backlight imam za 30 sec, prej sem imel skos prižgano... Glasnost pa večinoma skor dokonca skos, tam nekje... Pa verjetno bo baterija začela orenk funkcjonirat po parih polnjenjhi, ane? |
Kolikor je meni znano ti podatki držijo za shuffle mode neprekinjenega predvajanja. To pomeni, da stisneš Play on ugasne zaslon in predvaja. Zaslon se nikoli več ne prižge...
|
 |
Jabužiček helper
Kraj: iMB |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 17.06.2008 12:39:28 |
|
Detsy, povedal sem ti, da naj baterijo polnis veckrat po malem, kot pa od manjkrat od 0 do 100%, zadevo sem podkrepil z linkom in se vedno ne verjames?
Za NiCd in NiMH baterije je veljalo, da jih moras prazniti do nule in napolniti do polnega, pravtako jih je bilo potrebno prvic polnit 19 ur. Za litijionske to pac ne velja, preberi si na battery university o tem. Litijska baterija se unici, ce se povsem sprazni (to ni takrat, ko ti iPod rece, da je prazen, ampak bi bilo, ce ga ne bi po tistem, ko ti je rekel, da je prazen naplolnil se ne vem kako dolgo).
|
 |
Jabužiček helper
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 17.06.2008 12:41:26 |
|
luka je napisal/a: |
Polniš lahko kadar hočeš. Vsake par mesecev, jo je treba pa spraznit do nule in do konca nafilat, da se baterija"spomni" koliko je njena polna kapacitivnost oz. jo skalibrerat. |
Vendar, ce je ne skalibriras, ti drzi cisto isto, samo kaze ti, da je ze na rdecem. Se pa strinjam, jaz tudi svojo kalibriram na vsakih XY mescev.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 17.06.2008 13:49:05 |
|
MaTiCeK je napisal/a: | luka je napisal/a: |
Polniš lahko kadar hočeš. Vsake par mesecev, jo je treba pa spraznit do nule in do konca nafilat, da se baterija"spomni" koliko je njena polna kapacitivnost oz. jo skalibrerat. |
Vendar, ce je ne skalibriras, ti drzi cisto isto, samo kaze ti, da je ze na rdecem. Se pa strinjam, jaz tudi svojo kalibriram na vsakih XY mescev. |
Aja, da ti kaže na rdečem polju, to pa nisem vedel, se mi je zdelo čudno kaj toliko na rdečem območju zdrži.
|
 |
Jabužiček helper
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 18.06.2008 10:07:41 |
|
Vidis zato so fajn forumi, ker en drugega marsikaj naucimo. 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 02.07.2008 10:58:07 |
|
Z baterijami je po moje tko, da je najbolj pomemben prag, ko te nehajo zajebavat. Nad njim je že bolj vseeno, a delajo 17 al 23 ur. Vsak ma svoj način uporabe, torej svoj prag. Mene iPod ni nikoli matral s tem, 1x, mogoče 2x mi je crknu.
Pred leti sem preizkušal, če je res, da olympusov m:robe dela 8 ur. Res je delal, ko sem ga vklopil, na srednjo, OK jakost in popolnma izklopil LCD. 1x, samo takrat. Sicer mnogo manj, da sem postajal že mal preveč obremenjen s preverjanjem in polnenjem. Muka.
LCDji potrošijo ogromno, povsod, tud na fotoaparatih.
Ja, si pa želim/o baterije, ki bi zmogle 100+ ur.
boodo
|
 |