Jabuk
Iphone 4s slike v vogalih neostre
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.01.2012 11:36:25
Iphone 4s slike v vogalih neostre
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanima me, če je kdo že opazil podobno težavo.. Opažam namreč da so fotografije posnete z iphonom 4s vedno neostre v istem vogalu. Ok lahko da malo preveč kompliciram. Res je da sem navajen Dslr kvalitete fotografij in ostrine kot se šika, vendar mi je vseeno malo čudno da z 8 mpix in kamero ki jo vsi hvalijo marsikdaj ne morem fotografirat A3 ali A2 plakata s tekstom tako da bi bil čel plakat oster in tekst čitljiv (ok. primer plakata je res ekstrem ker je fotografiran v malo slabsih pogojih-zato je problem še malo bolj očiten..). prilagam link do par testnih fotografij:
https://www.dropbox.com/gallery/11798822/1/iphone?h=3050d4
Na vseh fotografijah je vidna občutno manj ostra slika na spodnji polovici, še posebej spodaj desno.. Če nastavim da mi ostri na spodnji stranici fotografije pa postane neostra zgornja stran fotografije..
Kaj pravite?
lp,t
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 21.01.2012 11:54:52
Re: Iphone 4s slike v vogalih neostre
js bi kr s tem slikam vred ga nesu na servis in pokazal kaj je narobe..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 21.01.2012 12:24:14
Optosti ampak slike so čisto ok. To da je kje res čisto mičkeno spacana slika, ni nič neobičajnega. Probaj pa še slike naredit v res res svetlih pogojih pa boš videl bistveno razliko. Najboljše je slikat pri kakem oknu, kjer je naravna svetloba.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 21.01.2012 13:14:32
MA glej..meni je fizika fotografiranja čisto jasna.. Jasno da tako mala kamera ne more delati čudežev. Zato me zanima me samo če je pri toliko prehvaljeni kameri od iphona to normalen rezultat. glede na to da jo marsikateri test primerja z resnimi Dsl kamerami in so jo zelo pohvalili se mi zdi cudno da nihce tega do sedaj ni opazil oz omenil. Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 21.01.2012 13:18:11
To da je problem v boljsi svetlobi majn izrazit je tudi normalno.. saj kamera zapre zaslonko in s tem pridobi na globinski ostrini.. Tukaj pa deluje kot da je neka leča v objektivu zamaknjena in posledično ravnina fokusa ni vsporedna s senzorjem- zato je vedno del slike neoster. Če pa se zradi bol zaprte zaslonke poveča globinska ostrina je posledično več senzorja v fokusu- manj slike neostre..
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.01.2012 09:28:25
Naj prosim se kdo ki si lasti 4s pogleda fotografije in pove če se mu to zdi normalno. Nisem iz lj in mi je odhod na servis malo logistični problem.. Pa raje prej tu razcistim ce je sploh kaj narobe.
hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.01.2012 13:04:54
Evo sem ti naredil eno fotko od uvoda v iPriročnik za iPad pa primerjaj. Upam, da Matjaž ne bo jezen.

http://cl.ly/0v080B0b1g0s33142B1T

Focus je bolj na spodnji sredini, dopuščam možnost, da leča ni bila ravno vzporedna s ploskvijo lista.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 24.01.2012 09:32:02
Ok hvala za tole.. tako na prvi pogled se mi zdi da je dosti bol ostra fotografija...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani