ProKlik na Macu
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 07.01.2012 00:32:48 Re: ProKlik na Macu |
|
ProKlik Web verzija dela na Mac OS X Lion in Snow Leopard v Safariju in Firefoxu. Poleg Nexus Personal je treba imeti tudi ustrezen SmartCard Reader in se z NLB dogovoriti, da vklopijo Web opcijo!
Če koga zanima bolj podrobno me lahko kontaktira.
www.pro23.si
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: blizu |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 07.01.2012 00:45:29 Re: ProKlik na Macu |
|
Hamster: ampak, ali ni ta web zadeva samo dodatek osnovni - nameščeni različici? V njem ne moreš kreirati plačilnega naloga, lahko jih le podpisuješ in pregleduješ stanje. Je tako?
lp,
M
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 07.01.2012 09:22:02 Re: ProKlik na Macu |
|
Ja web verzija naj bi bila kot dodatek...
To ne pride v poštev. Sploh pa ne pri vsakodnevnih plačilih v tujino in tako dalje
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: blizu |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 07.01.2012 09:53:08 Re: ProKlik na Macu |
|
Tako ja ...
|
 |
Jabi
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 14.01.2012 22:01:34 Re: ProKlik na Macu |
|
Živjo,
sicer sem nova na forumu, tako da nisem ravno dolgo brskala za podobnim vprašanjem, ampak vseeno - kako pa je z uporabo Klika na macu za fizične osebe? Je potrebno namestiti še kak program ali deluje v Safariju?
hvala za odgovor! =)
lp...
_________________ "It's fun to do the impossible" (Walt Disney)
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 14.01.2012 22:04:33 Re: ProKlik na Macu |
|
Simona350cc je napisal/a: | Živjo,
sicer sem nova na forumu, tako da nisem ravno dolgo brskala za podobnim vprašanjem, ampak vseeno - kako pa je z uporabo Klika na macu za fizične osebe? Je potrebno namestiti še kak program ali deluje v Safariju?
hvala za odgovor! =)
lp... |
Deluje v safariju bp. Rabis samo certifikat.
|
 |
Jabi
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 14.01.2012 22:06:56 Re: ProKlik na Macu |
|
No, če je dober isti, kot ga imam na PC-ju, potem sem si oddahnila =)
Hvala za odgovor! =)
lpS
_________________ "It's fun to do the impossible" (Walt Disney)
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 14.01.2012 22:25:22 Re: ProKlik na Macu |
|
Simona350cc je napisal/a: | No, če je dober isti, kot ga imam na PC-ju, potem sem si oddahnila =)
Hvala za odgovor! =)
lpS |
Je enak certifikat, da. Tako da ne bo problemov.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 26.02.2012 09:18:05 Proklik(abacom) in parallelsi ter OSX 10.7 |
|
Od kar imam inštaliranega liona pri je začel Proklik ali Abacom (ki sta ista programa) zafrkavat v parallelsih tako da mi ne najde certifikata na kartici in moram diskonektat čitalec in ga ponovno konektat ter to ponavljati včasih tudi 20 minut da mi najde cerifikat nexus personal...
Ko vzamem ta isti čitalec in ga nesem na drugega imaca ki ima enake windowse gor identične servis peke skratka vse isto ker windovse uporabljam le za proklik torej gor inštaliram windows Xp in proklik. Skrtaka mi nexsus takoj najde kartico oz certifikat na njej...
S tega sledi da je s čitalcem in kartico vse ok... oba pa priklapljan na usb na tipkovnici. Plus imac na katerem mi ne dela je novejši oz star pol leta drugi ki pa dela pa 3 leta...
Tako da sumim da je od kar je gor Lion nekaj narobe ima kdo enake težave...
Aja pa vse je legano tudi parallelsi le XP niso ker imam originalne le z SP1 ki pa jih ne morem inštalirat ker hoče imeti XP z SP2 (te so piratski žal - če ima kdo rešitev tudi za to težavo je dobrodošel)
Hvala!
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 26.02.2012 10:06:38 Re: Proklik(abacom) in parallelsi ter OSX 10.7 |
|
Ni morda finta da ti prvič morda privzeto odpre USB v Mac namesto v Win?
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 26.02.2012 11:07:15 Re: ProKlik na Macu |
|
Čitalci kartic so tudi mene spravljali ob živce, sedaj ga vidi, pa ga ne vidi itd.
Potem sem zadevo nadgradil v paralellsih na Windows 7 64-bit in sploh ni delalo.
Šele z WIndows 7 32-bit so se težava zaključile. Sploh se ne čudim, da so naše banke v slabem položaju, ker poleg vsega ostalega uporabljajo zastarelo in drago tehnologijo ( po moje je nekdo fino kasiral in še kasira ), ki pa ni kompatibilna za novimi operacijskimi sistemi. S tujimi bankami ni takšnih težav in resno razmišljam, da enostavno zamenjam banko in se rešim težav s elektronskim bančnim poslovanjem.
_________________ japka je zakon
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 26.02.2012 11:56:45 Re: ProKlik na Macu |
|
luckyduke15 je napisal/a: | Čitalci kartic so tudi mene spravljali ob živce, sedaj ga vidi, pa ga ne vidi itd.
Potem sem zadevo nadgradil v paralellsih na Windows 7 64-bit in sploh ni delalo.
Šele z WIndows 7 32-bit so se težava zaključile. Sploh se ne čudim, da so naše banke v slabem položaju, ker poleg vsega ostalega uporabljajo zastarelo in drago tehnologijo ( po moje je nekdo fino kasiral in še kasira ), ki pa ni kompatibilna za novimi operacijskimi sistemi. S tujimi bankami ni takšnih težav in resno razmišljam, da enostavno zamenjam banko in se rešim težav s elektronskim bančnim poslovanjem. |
Samo v vednost.
Z nobeno od vecjih bank ni nobenih tezav na win 7 64bit. Govorim za pc in ne za mac z parallelsi.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 26.02.2012 11:59:34 Re: Proklik(abacom) in parallelsi ter OSX 10.7 |
|
DzaroG je napisal/a: | Od kar imam inštaliranega liona pri je začel Proklik ali Abacom (ki sta ista programa) zafrkavat v parallelsih tako da mi ne najde certifikata na kartici in moram diskonektat čitalec in ga ponovno konektat ter to ponavljati včasih tudi 20 minut da mi najde cerifikat nexus personal...
Ko vzamem ta isti čitalec in ga nesem na drugega imaca ki ima enake windowse gor identične servis peke skratka vse isto ker windovse uporabljam le za proklik torej gor inštaliram windows Xp in proklik. Skrtaka mi nexsus takoj najde kartico oz certifikat na njej...
S tega sledi da je s čitalcem in kartico vse ok... oba pa priklapljan na usb na tipkovnici. Plus imac na katerem mi ne dela je novejši oz star pol leta drugi ki pa dela pa 3 leta...
Tako da sumim da je od kar je gor Lion nekaj narobe ima kdo enake težave...
Aja pa vse je legano tudi parallelsi le XP niso ker imam originalne le z SP1 ki pa jih ne morem inštalirat ker hoče imeti XP z SP2 (te so piratski žal - če ima kdo rešitev tudi za to težavo je dobrodošel)
Hvala! |
Probaj namestit zadnjo verzijo nexus personal iz halcomove spletne strani. Bi zadeva skorajda morala delovat.
P.s.: in kje ti vidis tezavo, ce imas original xpje z sp1 in da potem s tem ne mores imet xp sp2? Verjetno nism najbolj razumel kaj si s tem hotel povedat. Sp je brezplacen dodatek tako da ce imas licenco za xpje, potem jih lahko uporabis s katerim koli SP popravkom.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 26.02.2012 12:49:41 Re: ProKlik na Macu |
|
Problem je ko hoces xp instalirat preko parallelsov hoce windovse z sp2 noce instalirat xp brez sp2 kar so moji ki s prvi ko so ven prsli.
Bom probal z novo verzijo nexsusa samo ne vem kaksno povezavo ma to ker na drugem macu mam iste windovse razlikuje pa osx in parallsi tu mam 10.7 in 7 parallelse na drugem kjer pa dela pa 10.6 in 5 parallelse.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 26.02.2012 13:26:42 Re: ProKlik na Macu |
|
DzaroG je napisal/a: | Problem je ko hoces xp instalirat preko parallelsov hoce windovse z sp2 noce instalirat xp brez sp2 kar so moji ki s prvi ko so ven prsli.
Bom probal z novo verzijo nexsusa samo ne vem kaksno povezavo ma to ker na drugem macu mam iste windovse razlikuje pa osx in parallsi tu mam 10.7 in 7 parallelse na drugem kjer pa dela pa 10.6 in 5 parallelse. |
Tzavo z winsi resis lahko na vec nacinov. Zlovdaj kje iz neta oem windows xp z ze integriranim sp2, ali bolj3 z sp3.
Lahko pa svoj original cd predelas in integrisas v sam namestitvni cd sp2 ali bolje sp3. To je cist onostavna procedura po ukazu ala C:\XPSP3.EXE /integrate:C:\XPSETUP
Vec o tem si lanko prebers o tem tukaj:
http://www.howtohaven.com/system/slipstream-xp-service-pack-3.shtml
Kar se tice nexusa. Izgubit nimas kaj. Sem preprican da je novejsa verzija. Zakaj pa trenutno ne dela je pa lahko miljon razlogov. In zal pac tako je. Se zgodi da imas dve enaki masini pa kje kaj ne dela. Lahko je vzrok update kakega driverja. Pa zadeva ne dela. Jest se nebi kaj dost obremenjeval. Poupdataj nexus, restartaj masino in porocaj. Bi na pa tvojem mestu se posodobil gonilnik za sam citalec kartic.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 26.02.2012 15:23:45 Re: ProKlik na Macu |
|
Bom inštaliral vendar iz Halcomove strani ne morem dol potegnat ker hoče user in pass.
Ve mogoč kdo kje bi se lahko še dobil...
CD pa si bom naredil Hvala...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 26.02.2012 16:51:36 Re: ProKlik na Macu |
|
DzaroG je napisal/a: | Bom inštaliral vendar iz Halcomove strani ne morem dol potegnat ker hoče user in pass.
Ve mogoč kdo kje bi se lahko še dobil...
CD pa si bom naredil Hvala... |
Za halcom imas ZS.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 26.02.2012 20:12:19 Re: ProKlik na Macu |
|
Takole:
1. Instaliral SP3 - ni pomagalo
2. Instaliral Personal zadnjo verzijo - ni pomagalo
3. Naredil samo updejt Driverjev za čitalec - rešil problem 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 26.02.2012 22:13:52 Re: ProKlik na Macu |
|
DzaroG je napisal/a: | Takole:
1. Instaliral SP3 - ni pomagalo
2. Instaliral Personal zadnjo verzijo - ni pomagalo
3. Naredil samo updejt Driverjev za čitalec - rešil problem  |
No fajn. Tut driverje za citalc je fajn kdaj updatat ja.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 26.02.2012 22:20:46 Re: ProKlik na Macu |
|
Ja samo zanimivo je da je prej delal ok dokler nisem naredil updejt iz 10.6 na 10.7 je pa res da sem moral narediti tudi updejt iz parallesov 5 na 7 sam windovsi pa so ostali enaki tudi image (nisem na novo inštaliral)... Verjetno pa so bili krivi parallelsi ker so očitno dajali mogoče drugačen signal s starimi driverji, sicer je driverje zamenjal kar gumb za updajte v winsih na samem driverju tako da vprašanje če jih je sploh zamenjal če ji ne le še enkrat prepisal in se je potem kaj popravilo...
|
 |