iphone printanje
|
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.03.2011 15:02:49 iphone printanje |
|
zanima me kako z iphonom printaš emaile in ostale stvari. in kakšen printer potrebuješ da to funkcionira. jaz imam zdaj canona mp630. lep pozdrav vsem ki boste odgovorili
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.03.2011 15:23:17 |
|
Kot prvo potrebuješ iOS 4.2.1, če hočeš uporabljati AirPrint.
Tukaj pa imaš seznam delujočih printerjev:
http://www.apple.com/ipad/features/airprint.html (na dnu strani).
|
 |
Jabuček
Kraj: Vrh |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 03.01.2012 18:46:06 Re: iphone printanje |
|
Kolikor sem uspel raziskat, se z Iphonom ne da tiskat na mrežni tiskalnik če nima tudi WiFi.
WiFi omrežje imam preko routerja na katerega je priklopljen tudi mrežni tiskalnik. Z računalnikom lahko tiskam žično ali brezžično. Je kakšna možnost na ta način tudi z Iphonom (mogoče z kakšno dodatno aplikacijo)?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 03.01.2012 18:54:21 Re: iphone printanje |
|
Na Macu instaliraj "Install Printopia" in zadeva lepo deluje.
LP
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 03.01.2012 20:08:04 Re: iphone printanje |
|
najmoD je napisal/a: | Na Macu instaliraj "Install Printopia" in zadeva lepo deluje.
LP |
Nimam Maca ampak HP z W7. Je tudi kakšna rešitev ali pa mogoče na routerju Linksys wrt54gl.I
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Veržej |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 03.01.2012 20:34:11 Re: iphone printanje |
|
Sam imam doma barvni laser Samsung CLX-3175FN (mreža) in EPSON Stylus Photo PX820FWD (mreža, WIFI) in na oba lahko tiskam brez problema preko iPhona in tabličnega računalnika....
Imam pa nameščene naslednje aplikacije:
Samsung Mobile print
Epson iPrint
Meni najljubši pa je:
PrintCentral (kateri je univerzalen za tiskalnike in zelo lepo deluje).
Je pa res, da nisem testiral tiskanja s tiskalnikom preko USB porta in tudi ne preko print serverja.... zato tudi imam mrežne tiskalnike, ker je v hiši preveč računalnikov... 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 03.01.2012 21:21:59 Re: iphone printanje |
|
ggrizliv je napisal/a: | Sam imam doma barvni laser Samsung CLX-3175FN (mreža) in EPSON Stylus Photo PX820FWD (mreža, WIFI) in na oba lahko tiskam brez problema preko iPhona in tabličnega računalnika....
Imam pa nameščene naslednje aplikacije:
Samsung Mobile print
Epson iPrint
Meni najljubši pa je:
PrintCentral (kateri je univerzalen za tiskalnike in zelo lepo deluje).
Je pa res, da nisem testiral tiskanja s tiskalnikom preko USB porta in tudi ne preko print serverja.... zato tudi imam mrežne tiskalnike, ker je v hiši preveč računalnikov...  |
Tako resitev potrebukem, ker imam HPjev mrežni tiskalnik.
A ta aplikacija (print central) se naloži na računalnik (lahko tudi PC ki nima WiFi je pa priključen na router z WiFi) preko katerega potem printa Iphon?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 03.01.2012 22:02:50 Re: iphone printanje |
|
Ta aplikacija se naloži na iPhone. V njej si nastaviš mrežni tiskalnik in potem preko nje tiskaš na mrežni tiskalnik...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 03.01.2012 22:07:32 Re: iphone printanje |
|
Jaz uporabljam Print n Share in deluje super z vsemi mrežnimi printerji.
Ali ga poišče sam ali pa mu vpišeš IP tiskalnika.
_________________ Je treba delat, če hočiš kej imet!
www.findme.si

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 03.01.2012 22:28:09 Re: iphone printanje |
|
enako...
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 03.01.2012 23:03:12 Re: iphone printanje |
|
ggrizliv je napisal/a: | Ta aplikacija se naloži na iPhone. V njej si nastaviš mrežni tiskalnik in potem preko nje tiskaš na mrežni tiskalnik... |
Hvala, sem malo iskal in ugotovil da je to za na Iphon. Ker ta aplikacija ni free sem iskal naprej in našel HP eprint home&biz. Naložu, sprobal in deluje
Res da je samo za HP ampak za enkrat je to kar rabim (v službi in doma HP).
Še enkrat hvala za pomoč.
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 04.01.2012 07:35:28 Re: iphone printanje |
|
Sam imam tiskalnik HP DJ 3050, ki ima Wifi in že od takrat, ko sem še imel Iphone 3G z iOS 3.2.1 imam nameščen program
"HP ePrint Home & Biz"
Program deluje brez kakršnihkoli zapletov in omogoča tiskanje iz telefona in skeniranje brez težav. http://itunes.apple.com/us/app/hp-eprint-home-biz/id299531647?mt=8

_________________ Lp Tom
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 04.01.2012 08:16:11 Re: iphone printanje |
|
HP ePrint Home & Biz
Preverjeno tudi v službi, brez problema najde tiskalnik in že printa.
Imam pa naslednjo vprašanje povezano z printanjem.
Za printanje slik ni težav, takoj jih poišče v Photo Albums/Camera Roll.
Kako pa je z dokumenti, ki jih imam shranjene na QuickOffice, teh pa ne najde. Kako prenesem iz računalnika na Iphone mi je jasno (IP), kaj pa ti ki so že na Iphonu? Recimo takrat ko nimam računalnika, da bi lahko preko njega share dokumente preko IP HP ePrint in IP QuickOffice. Ena verjanta, ki sem jo našel je tudi, da v QuickOfficu pošlješ dokument po mailu sebi in ko dobiš ta mail - dokumant nazaj ga shraniš v HP ePrint in tako ga lahko printaš.
Siguren sem, da je kakšna veliko bolj enostavna rešitev! Verjetno obstaja kakšna aplikacija ki share dokumente med aplikacijami?
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 04.01.2012 08:46:39 Re: iphone printanje |
|
Sam imam JB Iphone in uporabljam aplikacijo iFile  , ki je nekakšen file manager s katerim lahko brez problemov premikam datoteke iz enega prostora v drugega, če je potrebno natisniti tudi takšne. 
_________________ Lp Tom
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 04.01.2012 08:49:29 Re: iphone printanje |
|
BoštjanM je napisal/a: | HP ePrint Home & Biz
Preverjeno tudi v službi, brez problema najde tiskalnik in že printa.
Imam pa naslednjo vprašanje povezano z printanjem.
Za printanje slik ni težav, takoj jih poišče v Photo Albums/Camera Roll.
Kako pa je z dokumenti, ki jih imam shranjene na QuickOffice, teh pa ne najde. Kako prenesem iz računalnika na Iphone mi je jasno (IP), kaj pa ti ki so že na Iphonu? Recimo takrat ko nimam računalnika, da bi lahko preko njega share dokumente preko IP HP ePrint in IP QuickOffice. Ena verjanta, ki sem jo našel je tudi, da v QuickOfficu pošlješ dokument po mailu sebi in ko dobiš ta mail - dokumant nazaj ga shraniš v HP ePrint in tako ga lahko printaš.
Siguren sem, da je kakšna veliko bolj enostavna rešitev! Verjetno obstaja kakšna aplikacija ki share dokumente med aplikacijami? |
No na HP Laserjet Pro CP1525 ne dela..pomagam si z ePrint...
_________________ Back To The Jabuk
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 04.01.2012 08:55:57 Re: iphone printanje |
|
TomTom je napisal/a: | Sam imam JB Iphone in uporabljam aplikacijo iFile , ki je nekakšen file manager s katerim lahko brez problemov premikam datoteke iz enega prostora v drugega, če je potrebno natisniti tudi takšne.  |
Kaj pa na Iphone ki ni JB je tudi kakšna aplikaija?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 04.01.2012 08:57:46 Re: iphone printanje |
|
BoštjanM je napisal/a: | Kaj pa na Iphone ki ni JB je tudi kakšna aplikaija? |
Print n Share
_________________ Je treba delat, če hočiš kej imet!
www.findme.si

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 04.01.2012 10:06:32 Re: iphone printanje |
|
tedy23 je napisal/a: | Jaz uporabljam Print n Share in deluje super z vsemi mrežnimi printerji.
Ali ga poišče sam ali pa mu vpišeš IP tiskalnika. |
Tudi jaz sem pred kakim mesecem kupill to aplikacijo, vendar mi nikakor ne uspe natisniti dokumentov, ne preko iphona in ne preko ipada2.
Uporabljam tiskalnik KonicaMinolta MF3250DL, ki je v mreži. Print n Share tiskalnik najde, tudi zažene se printer, ko dam ukaz print npr. iz iPada, vendar nato ne natisne dokumenta... Sem poizkušal vse sorte, vendar mi nikakor ne uspe usposobiti zadeve. WePrint zadeva, ki jo omogoči Print n Shere je sicer ok stvar, vendar moraš imeti prižgani računalnik, da deluje, kar mi ni OK, ker drugače tega programa za tiskanje tudi nebi rabil...
Če ima kdo kako informacijo, kako porihtat zadevo, bi bil zelo hvaležen!
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 04.01.2012 14:30:34 Re: iphone printanje |
|
Mi lahko kdo pomaga, ker sam še nisem našel odgovora... Problem je sledeč:
iMam tiskalnik HP PSC 1510. Ta tiskalnik je povezan z računalnikom (Windows XP). Na temu računalniku je nastavljeno, da lahko iz drugega računalnika (Windows 7/XP) brezžično tiskam, kadar je računalnik prižgan. Zanima me, ali obstaja kak program, ki bi omogočil tiskanje na tiskalniku iz iOS naprav.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 04.01.2012 14:59:34 Re: iphone printanje |
|
grizli123 je napisal/a: | Mi lahko kdo pomaga, ker sam še nisem našel odgovora... Problem je sledeč:
iMam tiskalnik HP PSC 1510. Ta tiskalnik je povezan z računalnikom (Windows XP). Na temu računalniku je nastavljeno, da lahko iz drugega računalnika (Windows 7/XP) brezžično tiskam, kadar je računalnik prižgan. Zanima me, ali obstaja kak program, ki bi omogočil tiskanje na tiskalniku iz iOS naprav. |
Naloži si HP ePrint Home & Biz meni super deluje, kar se tiče printanja. Itak je free in se malo poigraj če ti bo delal. Slike lahko takoj printaš, dokumente pa po mail registraciji. Iščem samo še free aplikacijo ki bi vse dokumente med aplikacijami share-la.
Baje Print n share že vse to zna sam je plačljiva in ne moreš predhodno sprobat če je vse OK (printaš na katerem koli mrežnem ne WiFi tiskalniku in še share-aš dokumente med aplikacijam).
|
 |