Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Vrnitev telefona in odstop od naročniške pogodbe
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 01.01.2012 12:04:44
Re: Vrnitev telefona...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
cbb je napisal/a:
Hm... vidiš, napako si naredel, ko si sploh nazaj pošiljal. Žaba bi ti to zrihtal za tren oka:)

Dj ne drkajte skoz neki koj k***c pomagajte svetujte če znate ne pa človeka buzorirat pa kva a ste mal bolani a kva vam je!!??

Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 01.01.2012 12:35:49
gligo01 je napisal/a:
Sem malo prečekiral forum, odgovore sem našel predvsem o popravilih in menjavah, kakor tudi o različnih postopkih uveljavljana garancije pri prodajalcih in ponudnikih mobilne telefonije.
Vprašanje ki bi ga rad postavil je, kako pa v primeru, da maš telefona poln kufer, skratka ne dela tako kot je bilo predvideno in obljubljeno s strani proizvajalca, se pravi brez tistih osnovnih napak, ki bi še vedno omogočale telefoniranje?! Tukaj niso mišljene napake, ki se pojavljajo kasneje in so posledica programske opreme, ampak napake, ki so posledica napačnega koncepta izgradnje in se to odkrije šele naknadno pri uporabi , ki se vedno znova pojavljajo poleg tega pa se znova pojavljajo kakšne nove?
Primer, iPhone 4s Simobil, en dan uporabe, sim failed, no connection itd...poslan preko prodajalca na servis, teden dni kasneje isti telefon nazaj...dodatne težave pri klicanju, ki ga sliši klicani, klicoči pa ne? Call failed, no connection, polni forumi tega. Telefon spet naslednji dan poslan nazaj, od tedaj nobenega glasu, razen pisma od prodajalca osmi dan, da še niso dobili telefona s strani servisa nazaj. Drugače pa se vse skupaj vleče od 21.12.
Po izkušnjah in težavah drugih uporabnikov in pa problemih, ki se niso rešili ob zamenjavi aparata tudi do štiri krat, je prišel enostavno trenutek, ko si rečeš dost mam vsega. Dost je čakanja in upanja, da bo naslednji aparat brez napak, ampak se pojavijo kake nove, dost mi je nategovanja moje denarnice, skratka dost te mam Apple...
Aparat bil v uporabi slabih dva dni od nakupa v paketu z vezavo na dve leti, vprašanje se glasi, kako sedaj iz tega? Želim vrniti oz. (pustiti) aparat tam kjer pač trenutno je in prekiniti pogodbo o vezavi. Kakšne so poti in možnosti?

newem kako ima to cez servis pri simobilu ampak jaz mislim da ce bi ga kupil drugje oz. garancijo uveljavljal pri epl ali pro- servis!! bi verjetno dobil že novega!!! pa ja sem tudi mnenja kot ti da ce kupis tako napravo pricakujes da bos lahko res izkoristil maksimalno in da seweda brezhibna!!! sem na tvojo strani… drugace pa ce si ga dobil z servisa in istega in se se wedno pojavljajo napake in nevšečnosti!! newem pojambraj na simobilu ali pa se zmeni naj stwar pac uredijo!!!

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 01.01.2012 13:25:37
cbb je napisal/a:
Hm... vidiš, napako si naredel, ko si sploh nazaj pošiljal. Žaba bi ti to zrihtal za tren oka:)

Očitno prav iščeš, da te nekdo enkrat na g.... Če ne znaš pomagat raje zaveži in se vzdrži svojih komentarjev. Za tren oka bom jaz tebe enkrat razmontiral.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 01.01.2012 13:31:48
frogstar, nima smisla, stvar bo samo eskalirala, kot ponavadi pač...
Nekateri ne morejo iz svoje kože...
Predlagam, da se moj post zaklene, hvala vsem, ki ste mi skušali pomagati in si pri tem nakopali butaste komentarje...
In Love

Nazadnje urejal/a gligo01 Ned 01. Jan 2012 13:33; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 01.01.2012 13:31:50
fantje držite se teme škoda da se smeti vsepoprek!!! admini imajo že tako dosti dela z urejanjem foruma tako da nima smisla da se ukwarjajo z nepotrebnimi komentarji!! probajte se kregat preko ZS ali pa živite v sožitju Very Happy

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 01.01.2012 13:43:38
gligo01 je napisal/a:
frogstar, nima smisla, stvar bo samo eskalirala, kot ponavadi pač...
Nekateri ne morejo iz svoje kože...
Predlagam, da se moj post zaklene, hvala vsem, ki ste mi skušali pomagati in si pri tem nakopali butaste komentarje...
In Love

Glej, jaz sem ti povedal, kar sem imel, mislim, da dovolj korektno. V tem času ne smeš pričakovat, da ti bodo zadevo porihtali takoj. V LJ imaš dva servisa, obrni se tja, zamenjali ti bodo telefon. Ampak verjetno ne takoj. Mislim, da je bilo tvoje izlivanje po forumu popolnoma brez veze, lahko bi se oglasil na servisu takoj, pa bi bila zadeva rešena.
Kar pa se tiče napihnjene žabe pa... saj vidiš, on bo mene enkrat razmontiral:)

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 01.01.2012 14:10:36
cbb, je že dobro. Direktno na servis ne gre, ker ga pač moraš dat tja nazaj, kjer si ga dobil, v mojem primeru na Simobilu, ker sem pa še kar oddaljen od Lj. je malo težje. Vprašanje, ki sem ga pa postavil pa je bilo, kako in če je možno vrniti aparat nazaj in odstopiti od vezave, ker odgovora na to prej na forumu nisem našel, obenem bi znalo še koga zanimati...
Vseeno, hvala tudi tebi pa še naprej lepo praznuj...
frogstar pa je mislil na "montažo" iNaprave a ne?
Peace.... Neutral
Šerif

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 01.01.2012 15:54:41
Re: Vrnitev telefona in odstop od naročniške pogodbe
Meni se zdi tvoje vprašanje zelo zanimivo! Resnično me zanima, kako je s to "politiko" odstopa od pogodbe in vrnitve naprave (zaradi nezadovoljstva) pri nas. V Ameriki to sploh ni problem in se lahko zmišljuješ sproti.

Pa si že napisal konkreten dopis SiMobilu? Kaj pa varstvo potrošnikov? Ker v tvojem primeru, nisi zadovoljen z njihovo storitvijo in produktom, ki ga tržijo, tako da boš verjetno odgovor najprej dobil na tržnem inšpektoratu.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 01.01.2012 17:04:26
gligo01 je napisal/a:
cbb, je že dobro. Direktno na servis ne gre, ker ga pač moraš dat tja nazaj, kjer si ga dobil, v mojem primeru na Simobilu, ker sem pa še kar oddaljen od Lj. je malo težje. Vprašanje, ki sem ga pa postavil pa je bilo, kako in če je možno vrniti aparat nazaj in odstopiti od vezave, ker odgovora na to prej na forumu nisem našel, obenem bi znalo še koga zanimati...
Vseeno, hvala tudi tebi pa še naprej lepo praznuj...
frogstar pa je mislil na "montažo" iNaprave a ne?
Peace.... Neutral

Čakaj... Kako ne gre direktno na servis? Mora it. Si dobil garancijski list poleg?

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 01.01.2012 17:37:00
Ja, to je bil namen mojega vprašanja, še namreč nikjer nisem zasledil te teme, oz., da bi že kdo uspešno in brez težav prekinil vezavo. Verjetno je po določeni uporabi to težje storiti, ampak, če pa se pokaže že kar na začetku, da proizvod ne izpolnjuje določenih, vsaj osnovnih parametrov, morda pa le obstaja kakšna možnost?!
Bo morda kak specialc znal to povedati, zna biti zanimivo...
cbb,
ga vnovič dobim po praznikih nazaj, bom videl, če se je porihtalo in se ne bo pojavila kaka nova napaka ga bom obdržal. Hvala obema za trud...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 01.01.2012 18:27:34
frogstar je napisal/a:
Očitno prav iščeš, da te nekdo enkrat na g.... Če ne znaš pomagat raje zaveži in se vzdrži svojih komentarjev. Za tren oka bom jaz tebe enkrat razmontiral.

A bi se lahko prosim malo umiril... To kar imata vidva s cbb-jem, resujta zasebno... Tukaj konkretno si ti zacel tecnarit... In prosim, da si malo samokriticen ... Confused Surprised

Nazadnje urejal/a Jest Ned 01. Jan 2012 18:31; skupaj popravljeno 1 krat

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 01.01.2012 18:31:03
cbb je napisal/a:
Čakaj... Kako ne gre direktno na servis? Mora it. Si dobil garancijski list poleg?

Gre ampak tak servis za Si.mobilove telefone je samo eden... In to je Emonagram (CHS), ki ne slovi ravno po tem, da bi bili hitri in da bi urejali zadeve v zadovoljstvo stranke...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 01.01.2012 20:05:21
Jest je napisal/a:
Gre ampak tak servis za Si.mobilove telefone je samo eden... In to je Emonagram (CHS), ki ne slovi ravno po tem, da bi bili hitri in da bi urejali zadeve v zadovoljstvo stranke...

Hm... kako pa to gre skozi? Kaj pa če ga neseš na uradni servis, ala EPL ali FMC?

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 01.01.2012 21:50:19
ga ne bodo vzeli, ker v pogodbi piše, da simobilov iPhone lahko neseš samo na Emonagram.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 01.01.2012 21:52:37
cbb je napisal/a:
Hm... kako pa to gre skozi? Kaj pa če ga neseš na uradni servis, ala EPL ali FMC?

Ga ne vzamejo... v garancijskem listu pise, kateri je pooblasceni servis... in pri Si.mobilovih pise, da je to Emonagram ...

Jablanator

Jablanator

Kraj: Portorož
Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 01.01.2012 22:36:29
Samo dve besedi: Menjaj operaterja Rolling Eyes Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 01.01.2012 22:45:35
Puck0 je napisal/a:
Meni se zdi tvoje vprašanje zelo zanimivo! Resnično me zanima, kako je s to "politiko" odstopa od pogodbe in vrnitve naprave (zaradi nezadovoljstva) pri nas. V Ameriki to sploh ni problem in se lahko zmišljuješ sproti.

Pa si že napisal konkreten dopis SiMobilu? Kaj pa varstvo potrošnikov? Ker v tvojem primeru, nisi zadovoljen z njihovo storitvijo in produktom, ki ga tržijo, tako da boš verjetno odgovor najprej dobil na tržnem inšpektoratu.

Puck0, nisem še nič napisal nikamor. Nekako mam občutek, da bi bil to boj z mlini na veter, najprej bom videl, kako bo s telefonom. Morda pa kdo od forumašev bolj pozna možnosti kako ravnati v takem primeru, hudirja, saj mora vendar biti kakšna pot, da lahko v primeru, ko nisi zadovoljen z njihovo storitvijo, oz. njihovim produktom, ki ga tržijo odstopiš od pogodbe, sploh če se to zgodi prej kot v osmih dnevih. Je pa še ena pot, če hočeš na hitro kaj spremeniti. Odstopiš od pogodbe, plačaš kazen petih evrov, vse stroške, ki so še ostali neporavnani, se pravi, če je bil telefon vzet po subvencionirani ceni npr. enga evra, telefon poplačaš v celoti, zahtevaš, da ti ga odklenejo in si free. Še vedno pa mi ni jasno, če ga lahko pa potem kasneje v primeru kakšne napake neseš direktno na EPL ali FMC, ali pa si še vedno vezan na Emonagram? Seveda ob takšnem ravnanju stvar izgubi smisel. Večina, ki je vzela kakšen Simobilov paket in iPhone, je storila to zato, da ni treba telefona takoj odplačati.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Tuki
Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 02.01.2012 15:45:13
IngvarL je napisal/a:
Hmmm...a ni ta podatek del tvojega profila. Ce bi izbrisal telefon in ga aktiviral z novim profilom, kaj bi potem pokazalo? Po moje bi pokazalo 0. Lahko pa se seveda motim...

Ne bo drzalo...jst toliko porabim v dobrem mesecu Wink))..moj prejsnji telefon(aparat) in s tem tudi profil je bil pa star malo manj kot leto...dobrih 11mesecev...do the math Wink)
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 02.01.2012 19:02:28
Berem in berem in sem se kar moral registrirati da odgovorim na vprašanje. Do sedaj ni še nihče....

Lahko vrneš telefon, nobene ovire ni. Po pravilniku se ti bo zaračunala uporabnina. Koliko to je? Pošlji mi svojo številko in preverim preko prijatelja koliko znaša....

Imaš težave in ti še niso odpravli.... hm, saj poizkušajo... in če prav berem dobiš novega.... torej mogoče si malo prehitro "razočaran". Ne vem, boš videl jutri oz v naslednjih dneh.

Garancija in servisi; vsi in to pomeni VSI pooblaščenis Apple servisi ga prevzamejo in servisirajo kjer koli na svetu. Torej škoda bla bla bla o tem kam ga MORAŠ nesti. Je pa res, da vse ki jih odložiš v Si.mobilu romajo na Amonagram.

Prijatelj je kupil po njegovem najboljši avto in v treh mesecih je 5x uveljavljal garancijo. In na začetku je skrival težave, sedaj jih ne več.
Moje mnenje, prav zato je garancija, da če izdelek ima hibe, da se jih brezplačno odpravi.

Če izdelek ne bo sedaj brez napak, spiši pismo, kjer navedeš vse kar se ti dogaja, pošlji pritožbo na info@simobil.si in zahtevaj prekinitev aneksa brez plačila. Če je upravičeno, verjemi da vrneš aparat in ne doplačaš ničesar.

Upam, da sem ti odgovoril na vsa vprašanja....

In ja, sem lastnik 4S v Si.mobil omrežju in ne, nimam teh težav. Torej je težava na telefonu....
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 02.01.2012 19:04:33
če je iPhone kupljen pri simobilu ga EPL in Pro Servis ne bosta vzela, v Apple Storih po svetu pa bi ga sigurno vzeli.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani