Vrnitev telefona in odstop od naročniške pogodbe
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 31.12.2011 09:55:30 Vrnitev telefona in odstop od naročniške pogodbe |
|
Sem malo prečekiral forum, odgovore sem našel predvsem o popravilih in menjavah, kakor tudi o različnih postopkih uveljavljana garancije pri prodajalcih in ponudnikih mobilne telefonije.
Vprašanje ki bi ga rad postavil je, kako pa v primeru, da maš telefona poln kufer, skratka ne dela tako kot je bilo predvideno in obljubljeno s strani proizvajalca, se pravi brez tistih osnovnih napak, ki bi še vedno omogočale telefoniranje?! Tukaj niso mišljene napake, ki se pojavljajo kasneje in so posledica programske opreme, ampak napake, ki so posledica napačnega koncepta izgradnje in se to odkrije šele naknadno pri uporabi , ki se vedno znova pojavljajo poleg tega pa se znova pojavljajo kakšne nove?
Primer, iPhone 4s Simobil, en dan uporabe, sim failed, no connection itd...poslan preko prodajalca na servis, teden dni kasneje isti telefon nazaj...dodatne težave pri klicanju, ki ga sliši klicani, klicoči pa ne? Call failed, no connection, polni forumi tega. Telefon spet naslednji dan poslan nazaj, od tedaj nobenega glasu, razen pisma od prodajalca osmi dan, da še niso dobili telefona s strani servisa nazaj. Drugače pa se vse skupaj vleče od 21.12.
Po izkušnjah in težavah drugih uporabnikov in pa problemih, ki se niso rešili ob zamenjavi aparata tudi do štiri krat, je prišel enostavno trenutek, ko si rečeš dost mam vsega. Dost je čakanja in upanja, da bo naslednji aparat brez napak, ampak se pojavijo kake nove, dost mi je nategovanja moje denarnice, skratka dost te mam Apple...
Aparat bil v uporabi slabih dva dni od nakupa v paketu z vezavo na dve leti, vprašanje se glasi, kako sedaj iz tega? Želim vrniti oz. (pustiti) aparat tam kjer pač trenutno je in prekiniti pogodbo o vezavi. Kakšne so poti in možnosti?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Skyfall |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 31.12.2011 10:12:01 Re: Vrnitev telefona... |
|
Meni izgleda, kot da se tvoji problemi bolj navezujejo na simobil kot na sam iPhone  Vrniti ga po mojem ne boš moral, tako da ti ostane možnost prodaje.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 31.12.2011 10:44:58 Re: Vrnitev telefona... |
|
Ali si probal zamenjati sim kartico? zna se zgoditi, da je v tem problem, ker so se pojavljali ti problemi, ki so se ob menjavi sim kartice odpravili, drugače pa kot so ti predlagali, prodaj telefon, ker vrniti se ga ne da. Če boš pa prekinil pogodbo boš imel pa pogodbeno kazen. Druge opcije pomoje žal ni .
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 31.12.2011 10:47:28 Re: Vrnitev telefona... |
|
gligo01 je napisal/a: | Sem malo prečekiral forum, odgovore sem našel predvsem o popravilih in menjavah, kakor tudi o različnih postopkih uveljavljana garancije pri prodajalcih in ponudnikih mobilne telefonije.
Vprašanje ki bi ga rad postavil je, kako pa v primeru, da maš telefona poln kufer, skratka ne dela tako kot je bilo predvideno in obljubljeno s strani proizvajalca, se pravi brez tistih osnovnih napak, ki bi še vedno omogočale telefoniranje?! Tukaj niso mišljene napake, ki se pojavljajo kasneje in so posledica programske opreme, ampak napake, ki so posledica napačnega koncepta izgradnje in se to odkrije šele naknadno pri uporabi , ki se vedno znova pojavljajo poleg tega pa se znova pojavljajo kakšne nove?
Primer, iPhone 4s Simobil, en dan uporabe, sim failed, no connection itd...poslan preko prodajalca na servis, teden dni kasneje isti telefon nazaj...dodatne težave pri klicanju, ki ga sliši klicani, klicoči pa ne? Call failed, no connection, polni forumi tega. Telefon spet naslednji dan poslan nazaj, od tedaj nobenega glasu, razen pisma od prodajalca osmi dan, da še niso dobili telefona s strani servisa nazaj. Drugače pa se vse skupaj vleče od 21.12.
Po izkušnjah in težavah drugih uporabnikov in pa problemih, ki se niso rešili ob zamenjavi aparata tudi do štiri krat, je prišel enostavno trenutek, ko si rečeš dost mam vsega. Dost je čakanja in upanja, da bo naslednji aparat brez napak, ampak se pojavijo kake nove, dost mi je nategovanja moje denarnice, skratka dost te mam Apple...
Aparat bil v uporabi slabih dva dni od nakupa v paketu z vezavo na dve leti, vprašanje se glasi, kako sedaj iz tega? Želim vrniti oz. (pustiti) aparat tam kjer pač trenutno je in prekiniti pogodbo o vezavi. Kakšne so poti in možnosti? |
hmm zanimivo dosti ljudi poznam, ki ga je kupilo v prosti prodaji pri Simobilu, tudi jaz in teh problemov ni. Skoda, da je telefon zaklenjen in da ne moreš probat z sim kartico drugega operaterja in mislim, da ni vse iphone kriv.....
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 31.12.2011 11:50:58 Re: Vrnitev telefona... |
|
Pravkar izvedel, da telefon čaka na distribucijskem centru, ga verjetno dobim v torek, menda je celo zamenjan...
Vsaj nekaj, hvala za odgovore in lepe praznike vsem skupaj...
Spijem en Jack D. na vaše zdravje (in na moje) seveda... 
|
 |
Jablanator
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 31.12.2011 12:17:48 Re: Vrnitev telefona... |
|
gligo01 je napisal/a: | Pravkar izvedel, da telefon čaka na distribucijskem centru, ga verjetno dobim v torek, menda je celo zamenjan...
Vsaj nekaj, hvala za odgovore in lepe praznike vsem skupaj...
Spijem en Jack D. na vaše zdravje (in na moje) seveda...  |
Ko telefon 3 neseš na popravilo, torej uradni servis, SE MORA dodeliti nova naprava.. mislim pa da si ti zgoraj nesel že 4x je tak?..
Kolko jas vem, in vem da je to potrjeno z večih virov (meddrugim tudi 3 mesece nazaj moj blackberry) kak ga neseš 3 ISTi aparat na popravilo se MORA dodeliti nov, ali pa če ga ne vrnejo v določenem roku (mislim da 45 dni)..
_________________ Iphone 4g, 4.3.3, jailbroken, 16gb, black
Ipod touch 1g, 3.1.3, jailbroken, 8gb, black
Iphone 4g, 7.1.2, 16gb, black
Ipod touch 5g, 8gb, black
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 31.12.2011 12:23:00 Re: Vrnitev telefona... |
|
 Ob tistem Jacku D pa mirne duše vzameš v zakup, da vse kar piše po forumih tudi ni "edina resnica". Na zdravje in srečno.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 31.12.2011 12:57:24 Re: Vrnitev telefona... |
|
unterajter je napisal/a: | Ko telefon 3 neseš na popravilo, torej uradni servis, SE MORA dodeliti nova naprava.. mislim pa da si ti zgoraj nesel že 4x je tak?..
Kolko jas vem, in vem da je to potrjeno z večih virov (meddrugim tudi 3 mesece nazaj moj blackberry) kak ga neseš 3 ISTi aparat na popravilo se MORA dodeliti nov, ali pa če ga ne vrnejo v določenem roku (mislim da 45 dni).. |
Nov ne bo, bo pa refurbished
|
 |
Jablanator
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 31.12.2011 13:16:29 Re: Vrnitev telefona... |
|
jerca je napisal/a: | Nov ne bo, bo pa refurbished |
Nevem kako ma to apple, ker še nikoli nisem imel problemov z njim, vendar blackberry je bil na simobilu garant nov.. pred mano ga je odprl.. in mi dal telefon še v varnostnih nalepkah...
_________________ Iphone 4g, 4.3.3, jailbroken, 16gb, black
Ipod touch 1g, 3.1.3, jailbroken, 8gb, black
Iphone 4g, 7.1.2, 16gb, black
Ipod touch 5g, 8gb, black
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 31.12.2011 13:33:25 Re: Vrnitev telefona... |
|
Refurbished (obnovljen) se prakitčno od novega ne razlikuje.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 31.12.2011 13:46:34 Re: Vrnitev telefona... |
|
Kvečjemu je še boljši, ker gre čez več quality control-ov.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Shitopia |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 31.12.2011 14:29:56 Re: Vrnitev telefona... |
|
dadooo je napisal/a: | Kvečjemu je še boljši, ker gre čez več quality control-ov. |
To ga ne naredi boljsega.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Horjul |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 31.12.2011 14:39:16 Re: Vrnitev telefona... |
|
gligo01 je napisal/a: | Sem malo prečekiral forum, odgovore sem našel predvsem o popravilih in menjavah, kakor tudi o različnih postopkih uveljavljana garancije pri prodajalcih in ponudnikih mobilne telefonije.
Aparat bil v uporabi slabih dva dni od nakupa v paketu z vezavo na dve leti, vprašanje se glasi, kako sedaj iz tega? Želim vrniti oz. (pustiti) aparat tam kjer pač trenutno je in prekiniti pogodbo o vezavi. Kakšne so poti in možnosti? |
Vleče se od 21.12? Celih 10 dni? Grooooooza. Pa ravno ti si naletel na to mino, prazniki so bili vmes, pa nisi mogel voščil pošiljat. Madona te je zajebal tale apple, ni kaj. In to s samimi takimi osnovnimi napakami, zgleda da je telefon res popolnoma zgrešen.... Sicer verjetno samo po tvojem mnenju, ampak tudi to šteje. Svetujem, da kupiš Alcatel, Sagem ali kaj podobnega. Prodam ti lahko tudi kakšnega starega Ericssona, Siemensa ali kaj podobno. Ugodno...
_________________ _____________
Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Shitopia |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 31.12.2011 14:46:19 Re: Vrnitev telefona... |
|
cbb je napisal/a: | Vleče se od 21.12? Celih 10 dni? Grooooooza. |
Hehe, meni je tudi padlo to v oci. In od tega je bilo samo 7 delovnih dni do danes.
Folk si kar nekaj zabije v glavo in misli da bo cel svet plesal po njihovih pricakovanjih.. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 31.12.2011 15:06:45 Re: Vrnitev telefona... |
|
seveda misli, da je cel svet njegov če ima pa iphone 4s 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Tuki |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 31.12.2011 16:21:05 Re: Vrnitev telefona... |
|
alenbec je napisal/a: | Refurbished (obnovljen) se prakitčno od novega ne razlikuje. |
Res je...z vsemi nalepkami spredaj in zadaj za zascito...zunanjost je bila popolnoma nova...
Edino, lifetime cellular usage je bila 20 ur (call time)...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 31.12.2011 16:29:47 Re: Vrnitev telefona... |
|
cbb, origin, jabuk5 sej ni poanta v teh sarkastično omenjenih desetih dnevih, niti ni važno, da ste spregledali, da je bil telefon že enkrat prej poslan, še manj paričakujem, da če imam iPhone sem nekaj posebnega, nikakor ne, pričakujem pa tisto, kar mi je bilo obljubljeno, tolikokrat s strani proizvajalca, da bom lahko uporabljal telefon kot se šika in ne bom njihov poizkusni zajček za odpravljanje napak. Brez veze mi je nadaljnja debata, ki včasih dobi prav čudne komentarje, pametnih odgovorov je itak vse manj. Se opravičujem prvim trem posterjem, ki so edini očitno razumeli, kaj sem hotel povedati...skratka, želel sem samo rešitev, ki bi bila v tem primeru najugodnejša.
Še čudno cbb, da mi nisi predlagal da naj si kupim kakšnega Androida...dokler bo prevladovala aroganca takšne narave, se ne bo nič spremenilo na bolje...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 01.01.2012 09:22:12 Re: Vrnitev telefona... |
|
kuul007 je napisal/a: | Res je...z vsemi nalepkami spredaj in zadaj za zascito...zunanjost je bila popolnoma nova...
Edino, lifetime cellular usage je bila 20 ur (call time)... |
Hmmm...a ni ta podatek del tvojega profila. Ce bi izbrisal telefon in ga aktiviral z novim profilom, kaj bi potem pokazalo? Po moje bi pokazalo 0. Lahko pa se seveda motim...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 01.01.2012 09:40:41 Re: Vrnitev telefona... |
|
gligo01 je napisal/a: | cbb, origin, jabuk5 sej ni poanta v teh sarkastično omenjenih desetih dnevih, niti ni važno, da ste spregledali, da je bil telefon že enkrat prej poslan, še manj paričakujem, da če imam iPhone sem nekaj posebnega, nikakor ne, pričakujem pa tisto, kar mi je bilo obljubljeno, tolikokrat s strani proizvajalca, da bom lahko uporabljal telefon kot se šika in ne bom njihov poizkusni zajček za odpravljanje napak. Brez veze mi je nadaljnja debata, ki včasih dobi prav čudne komentarje, pametnih odgovorov je itak vse manj. Se opravičujem prvim trem posterjem, ki so edini očitno razumeli, kaj sem hotel povedati...skratka, želel sem samo rešitev, ki bi bila v tem primeru najugodnejša.
Še čudno cbb, da mi nisi predlagal da naj si kupim kakšnega Androida...dokler bo prevladovala aroganca takšne narave, se ne bo nič spremenilo na bolje... |
Ne sekiraj se, spet ena pametna od CBB-ja
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Horjul |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 01.01.2012 10:41:01 Re: Vrnitev telefona... |
|
frogstar je napisal/a: | Ne sekiraj se, spet ena pametna od CBB-ja |
Hm... vidiš, napako si naredel, ko si sploh nazaj pošiljal. Žaba bi ti to zrihtal za tren oka:)
_________________ _____________
Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7
|
 |