Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
RAID scorpio black BEKT/BJKT
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 29.12.2011 22:51:52
Re: RAID scorpio black BEKT/BJKT
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To je drago k svina Smile

Kar se varnosti tiče mi je glavno da so podatki varni, sistem imam v 20min postavljen če se disk sesuje. Poleg tega imam vedno emergency sistem na enem od računalniku da lahko začnem takoj delat. to se sploh ne sekiram.

real-life sem pa opazil če ne kaj drugega boot-time. pa tut ostale stvari, mac pro se bliska v SW raid 0

Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 29.12.2011 23:11:37
Ploki je napisal/a:
To je drago k svina Smile

Kar se varnosti tiče mi je glavno da so podatki varni, sistem imam v 20min postavljen če se disk sesuje. Poleg tega imam vedno emergency sistem na enem od računalniku da lahko začnem takoj delat. to se sploh ne sekiram.

real-life sem pa opazil če ne kaj drugega boot-time. pa tut ostale stvari, mac pro se bliska v SW raid 0

matematika je enostavna, vprašaš se kuk so ti podatki vredni in pol nabaviš kaj je najbolj optimalno glede na ceno/varnost in to je to... Meni osebno so podatki na prvem mestu, tako da imam že rdeči alarm če mi firma stoji kakšen dan (še ni do sedaj), ne morem si pa predstavljat, da bi bil ob vse podatke....

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 30.12.2011 20:39:02
eh itak... sam zato uporablam RAid0 za sistem, Raid1 za podatke in temporary particijo na tretjem disku na kateri delam Smile)
ker na sistemu nimam podatkov... Če/ko bo denar za SSD ga bom seveda nabavil, in definitivno je to bolj ziher varjanta... do takrat pa. hjee..kaj čem:)

trenutno sem Mac Proju privoščil velociraptor Devil

MBP pa čaka na software RAID. gledam CPU na macproju ta čas ko dela raid in je zanemarljiv. Vsake par sekund poskoči na 5%... aMpak to je na 8core macproju.
bomo videli kaj bo MBP rekel. 5% na macproju je na MBP hitro 20%... Exclamation tako da če bo preveč CPu usage bomo drugače uredili.

ena verjanta je še SSD EXpressCard, samo je hitrost manj kot luštna, 115mb/s

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 19.01.2012 21:48:53
evo, pri 40mb/s finder žere ene 3% CPU.
ene 3% je kadar nič drugega ne delam samo RAID dela (kopira, piše karkoli) kar sploh ni tok kritično, glede na to da imam 2.53 C2D.
Na tanovem i7 quad more to laufat superca.

tako da zdaj sem na SW Raid.
ena particija je na RAID1 (kjer mam projekte) ostale so RAID0 (kjer mam stvari ki jih lahko pogrešim oz. so na internetu)

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani