Kak pa na iMaca (21.5), ki ima samo en TB port, priklopiš dva zunanja monitorja?
Lp
Primož
| iMac in izhod za zunanji (drugi) monitor | |||||
Kak pa na iMaca (21.5), ki ima samo en TB port, priklopiš dva zunanja monitorja?
Lp Primož |
|||||
Thunderbolt dela na principu daisy chain. Pac vsak ekran ki podpira TB , ima dva TB prikljucka. Ti iz enega ekrana potehnes se en kabel v drugi ekran pa imas.
|
|||||
Ok to je v primeru da uporabljam takšne monitorje (jih na žalost ne), kaj pa drugač? Baje se dobijo neki USB vmesniki, je že kdo kaj to probaval in zasledil v SLO. Nekaj takšnega: http://www.amazon.com/Kensington-Universal-Multi-Display-Adapter-Black/dp/B002F9NSMQ Lpp |
|||||
večina programov ti v full screen modu (tudi na pcju) prikaže drugi ekran črn, sploh kakšne igre ali predvajalniki dvd itd... _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
@darklord
a potem tebi FS funkcionira za dve applikaciji hkrati, ker tvojega prejsnjega posta nisem povsem razumel. |
|||||
Darklord:
Ja, pri predvajalnikih pride prav FS, če recimo predvajaš video na drugi monitor ali projektor. Tako imaš samo video na drugem zaslonu, nobenih oken... Pri software-u pa pač ta stvar ne deluje. Bom pač aplikacijo povečal po celem ekranu - ne FS... |
|||||
če daš fs npr. brskalnika na primarnem zaslonu, ti na sekundarnem pripelje siv ekran in imaš samo na enem ekranu fs. Ampak mene to ne moti saj nikoli nimam nobene aplikacije applove v fs.ju npr. filmi v vlc pa delajo bp. v fs. in imaš drugi monitor čisto normaln, prav tako za administracijo uporabljam win7 v fs.ju preko vmware fusion in prav tako primarc normalno dela. Gre se tukaj samo za "apple" fs. ter njegove aplikacije ki so podprte v Fs modu _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||
Ja no sej potem je enako kot pri meni. Ostale stvari mi delajo.
Sicer res malo uporabljam photoshop, ampak mi je pa vsec, da si lahko par stvari na dodatni ekran fliknes. Samo jaz precej uporabljam itunesU, in ko mam v FS prakticno ne morem pocet nic druzgega. Na sreco je tko sam pri applovih appih. |
|||||
No če se vrnemo nazaj na osnovno temo.
Ima kdo kakšne izkušnje s priklopom dveh zunanjih monitorjev na iMac 21.5 (letnik 2011) s TB portom. Če ima kdo kakšen info bom zelo vesel, če ga bo podelil... Baje obstajajo neki USB porti, je že kdo to probal ali se da na kakšen drugačen način? Lep dan, Primož |
|||||
Jaz imam dodaten KWM switch, ampak tole tebi ne pride v poštev, ker rabiš več virov signala. Za en dodaten monitor na imac 21.5 preverjeno deluje, za dva pa bi verjetno rabil kakšen monitor z TB vmesnikom oz. kakšen TB razdelilnik... Samo ne vem kako to podpira SL oz. Lion....
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |