Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 18.12.2011 09:46:30
Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ravno toliko je Apple-ov izdelek, kot je SIM card tray... in kot si ze prej omenil, slusalke, ce bi n njih bila odtisnjena serisjka stevilka ...

Itak vem, da to vse delajo kitajci... Skatla res ni potrebna za delovanje aparata...

Saj vem, da smo s tole temo zabluzili do konca ... ampak fajn...Smo vsaj spoznali, da Apple le ni vedno to, kar smo mislili Smile ... Ker mesati tukja zraven sedaj ze islamiste in gadafija je pa res ze malo prevec bedno... Smile ... Se malo pa bomo zraven dodali se Janso, Pahorja in Jankovica Mad On no Very Happy

Kakorkoli ... tezko je razumeti take bedarije, kot so se zgodile v tem konkretnem primeru... in s tem je vsaj v mojih oceh, Apple izgubil kar nekaj pik... In nisem tak fanatik, da bi se sprijaznil z vsem, kar Apple naredi... ker vcasih dela stvari ki so skregane s clovesko logiko... Rolling Eyes

Jaz imam dovolj v tej debati.. ker vidim, da ne bomo prisli nikamor... in lahko bluzimo se cel mesec dalje ...

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #62   Objavljeno 18.12.2011 09:59:41
Škatla ni Applov izdelek, če prebereš kaj je predmet garancije je to izdelek in ne embalaža, upam pa da se ne bo našel še kdo, ki bi polemiziral o temu zakaj škatla nima garancije,ker je na njej serijska številka. Rolling Eyes

Evo politikov pa res še nismo omenili, smo pa vsaj sodno vejo oblasti in trenutno politično situacijo. No ja obstaja še konstruktivno nadaljevanje, kjer bom prou z veseljem preveril to kar že ves čas sprašujem za Nokio in Samsung. Kateri rezervni del lahko manjka ali pa ni originalen, da ti uveljavijo garancijo. Zdi se mi, da boš potem zgubil nekaj pik v sodstvo al pa logiko la kar pač bo... Zip it
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #63   Objavljeno 18.12.2011 10:34:59
Po mojem je najbolje da gre s telefonom na servis in reče, da je izgubil simtray in ko mo dobavijo novega potem reklamira pač še slušalko da ne dela in zadeva rešena pika konec.!
LP
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #64   Objavljeno 18.12.2011 11:10:50
najmoD je napisal/a:
Po mojem je najbolje da gre s telefonom na servis in reče, da je izgubil simtray in ko mo dobavijo novega potem reklamira pač še slušalko da ne dela in zadeva rešena pika konec.!
LP

Na servisu ne dajo novega sim traya. Kolikor sem izvedel preko telefonskega supporta bi se moral oglasiti v Apple Store, kjer bi nadomestni sim tray lahko dobil.

Kar se tiče telefonske podpore (080 080 321) sem jaz dvakrat klical (v enem dnevu) in sem obakrat dobil isto osebo, ki mi je rekla, da telefonske podpore za iphone tam nimajo. Bom znova poskušal. Verjamem, da bi moral support za iphone biti na tej številki, vendar zame takrat ni bil...

O tem kako nesmiselno je, da telefona ne vzamejo pod garancijsko popravilo v primeru da si z nekom zamenjal sim tray ali izgubil pa mislim, da ne rabim zgubljati preveč besed. Pravila so pravila in sam sem kriv, da nimam svojega sim traya, vendar je to pravilo dokaj neumno in nesmiselno.
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #65   Objavljeno 18.12.2011 12:05:15
najmoD je napisal/a:
LP

Preberi se 1x. Novi sim tray lahko dobis, vendar bo prisel v kompletu z novim telefonom in te bo stalo kot nov telefon Smile

GSM SERVIS | Trgovina mobi-COM
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Moški

Prispevek: #66   Objavljeno 18.12.2011 12:10:25
No. 1 je napisal/a:
No ja obstaja še konstruktivno nadaljevanje, kjer bom prou z veseljem preveril to kar že ves čas sprašujem za Nokio in Samsung. Kateri rezervni del lahko manjka ali pa ni originalen, da ti uveljavijo garancijo. Zip it

Raje se ne spuscajmo v garancijske reklamacije Nokie in Smasunga, oz. konkretno Teleraya in RAM2 Laughing
Po mojih dolgoletnih izkusnjah in izkusnjah prenekaterih strank, se precej otepajo telefonov, ki so v garanciji oz. na vse mogoce nacine stranke prepricujejo, da njihov telefon ne izplnjuje garancijskih pogojev...ne glede na vrsto napake, ki jo imajo Cool

Veliko takih strank obupa in poisce pomoc drugje, tudi na nepooblascenih servisih, kot smo mi oz. nasi partnerji.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #67   Objavljeno 18.12.2011 14:43:13
ocnop je napisal/a:
Raje se ne spuscajmo v garancijske reklamacije Nokie in Smasunga, oz. konkretno Teleraya in RAM2 Laughing
Po mojih dolgoletnih izkusnjah in izkusnjah prenekaterih strank, se precej otepajo telefonov, ki so v garanciji oz. na vse mogoce nacine stranke prepricujejo, da njihov telefon ne izplnjuje garancijskih pogojev...ne glede na vrsto napake, ki jo imajo Cool

Veliko takih strank obupa in poisce pomoc drugje, tudi na nepooblascenih servisih, kot smo mi oz. nasi partnerji.

RAM2 ne priznava garancije če imaš na telefonu neoriginalno verzijo firmwara. Pa tudi, če ne delajo spodnje tipke, ki nimajo nobene veze z softwerom.

Pri Telerayu je pa itak po njihovem 99% telefonov bilo v vodi ali imelo stik z tekočino.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #68   Objavljeno 18.12.2011 14:45:22
ocnop je napisal/a:
Preberi se 1x. Novi sim tray lahko dobis, vendar bo prisel v kompletu z novim telefonom in te bo stalo kot nov telefon Smile

Svetovna bedarija mogoča edino od APPLA:!!!
LP
iPhone Doctor

iPhone Doctor

Moški

Prispevek: #69   Objavljeno 18.12.2011 15:00:27
najmoD je napisal/a:
LP

Niti ne. Poglej si pri drugih znamkah telefona...kje se dobis popolnoma nov telefon, pa ceprav si prisel reklamirati samo odrgnino zaradi bumperja Cool
Pri vseg drugih ti v garancijskem roku telefon dejansko popravljajo in ne menjajo z novim (razen v primeru ce je kaksna napaka na maticni plosci, ki je niso sposobni odpraviti).

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #70   Objavljeno 18.12.2011 15:35:37
najmoD je napisal/a:
LP

ITAK Laughing trolololol

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #71   Objavljeno 18.12.2011 16:51:17
ocnop je napisal/a:
Niti ne. Poglej si pri drugih znamkah telefona...kje se dobis popolnoma nov telefon, pa ceprav si prisel reklamirati samo odrgnino zaradi bumperja Cool
Pri vseg drugih ti v garancijskem roku telefon dejansko popravljajo in ne menjajo z novim (razen v primeru ce je kaksna napaka na maticni plosci, ki je niso sposobni odpraviti).

Ja to je še ena bedarija s strani Appla saj če uporabljaš se odrgne enim bolj enim manj tako je jebat ga. Dobiš pa novega zaradi tega, ker si ga 4x preplačal in ga Apple tako ali tako naprej da kot popravljen spet zasluži tako ali drugače vedno je na plusu. Kupec popuši v vseh primerih, na koncu ga proda (še skoraj nov telefon) po polovični ceni ker hoče imet novi model itd itd in vse se ponavlja.
LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #72   Objavljeno 18.12.2011 16:55:04
Dobrodosli v kapitalizem Smile Cas bo, da sprejmete, da ta sistem deluje po drugem principu, vsekakor ne po principu pravicnosti in logike...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #73   Objavljeno 19.12.2011 13:36:47
No, da zaključim debato o temu kako le Apple in edino Apple, ker se nikomur od navdušencev ne da preverit kaj govrite, sem seveda preveril jaz:

Pozdravljeni!

Takoj ko je aparat odprt s strani nepooblaščene osebe preneha delovati garancija
, seveda mora biti kompleten in brez neoriginalnih nadomestnih delov.

Lp servis

Z lepimi pozdravi / With kind regards,

Servis
Bratislavska cesta 7
1000 Ljubljana

še drugi, pa škoda še naprej spraševat:

Pozdravljeni,

tako je, načeloma noben del ne sme biti neoriginalen ali mankajpč

Lep pozdrav,

Teleray Servis d.o.o.
TS I

Za vse informacije v zvezi s tehnicno podporo se obrnite
na brezplacno stevilko centra za pomoc uporabnikom Nokia Care.

NOKIA CARE BREZPLACNA STEVILKA: 080 080 247
delovni cas: 9 -18 od pon. do pet.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #74   Objavljeno 19.12.2011 14:14:24
No. 1 je napisal/a:
Drugače pa za konec ponavljajoče polemike, vsak kupec seveda preme garancijsko izjavo, seveda je nihče ne prebere, ampak ni potrebno daleč brati, da najdeš:
"This warranty does not apply:"... od a točke, do zadnje točke, ki se glasi "(i) if any serial number has been removed or defaced from the Apple Product."

Oz. da ne bomo toliko neslovensko angleški, obstaja popolnoma slovesnki tekst v istih pogojih: "Ta garancija ne velja:"... od a točke, do zadnje točke, ki se glasi "(i)če je bila odstranjena ali skažena katera koli serijska številka Apple proizvoda."
Cool

Kaj v garanciji piše je popolnoma vseeno, če je določilo garancije v nasprotju z zakonodajo. To verjetno razmeš, ne?

In ne, če na avtu recimo zamenjaš feltne za neoriginalne enakih dimenzij, pa motor zariba, ti bo garamcija (seveda) še vedno veljala ... Tudi pri Audi in BMW.

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #75   Objavljeno 19.12.2011 14:26:21
No pa dejmo še nebulozo o temu kaj je v nasprotju z zakonodajo razbluzit? Apple ima v nasprotju z zakonodajo, Samsung ima v nasprotju z zakonodajo, Nokia ima v nasprotju z zakonodajo ... res ne rabiš biti pravnik za najti napako.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #76   Objavljeno 19.12.2011 15:35:21
sam neki,..a če pa gres v apple store pa ti lahko zamenjajo sim tray in garancija normalno velja dalje?

v bistvo ne razumem kako je možno da takšno podjetje kot je apple ne zagotovlja vseh originalnih rezervnih delov ,...

CoC: Slovenija
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #77   Objavljeno 19.12.2011 15:51:09
jabi22 je napisal/a:
sam neki,..a če pa gres v apple store pa ti lahko zamenjajo sim tray in garancija normalno velja dalje?

v bistvo ne razumem kako je možno da takšno podjetje kot je apple ne zagotovlja vseh originalnih rezervnih delov ,...

Nikjer na svetu ni rezervnih delov za iPhone in vsi servisi se opravijo tako, da se izdelek zamenja z drugim... enako velja za iPad, iPhone, iPod, AirPort, AirPort Extreme, TimeCapsule, Keyboard, Mouse in Apple TV
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #78   Objavljeno 19.12.2011 17:24:08
No. 1 je napisal/a:
No, da zaključim debato o temu kako le Apple in edino Apple, ker se nikomur od navdušencev ne da preverit kaj govrite, sem seveda preveril jaz:

Pozdravljeni!

Takoj ko je aparat odprt s strani nepooblaščene osebe preneha delovati garancija
, seveda mora biti kompleten in brez neoriginalnih nadomestnih delov.

Lp servis

Z lepimi pozdravi / With kind regards,

Servis
Bratislavska cesta 7
1000 Ljubljana

še drugi, pa škoda še naprej spraševat:

Pozdravljeni,

tako je, načeloma noben del ne sme biti neoriginalen ali mankajpč

Lep pozdrav,

Teleray Servis d.o.o.
TS I

Za vse informacije v zvezi s tehnicno podporo se obrnite
na brezplacno stevilko centra za pomoc uporabnikom Nokia Care.

NOKIA CARE BREZPLACNA STEVILKA: 080 080 247
delovni cas: 9 -18 od pon. do pet.

Odprt s strani nepooblascene osebe razumem, da ne sme biti... Pri Telerayu pa pise "naceloma" Smile ... In recimo, ce jaz prinesem Nokio, ki ima polomljen SIM card tray, mi bodo zamenjali samo tega in bom placal nekaj € ... Ce se isto zgodi z iPhone-om, bom placal polno ceno Smile ... Vidis mogoce razliko? Torej pri Nokii JE mozno za majhen denar... pri Apple NI mozno na uradnem pooblascenem servisu za majhen denar, odpraviti majhne napakice ...

In ce jaz Nokio prinesem na servis z zadnjim pokrovckom od enega drugega telefona (ja pri Nokiah se da zadnji pokrovcek odstranit s strani uproabnika... pri iPhone to ni mozno Razz ) ... ali z baterijo, ki je od drugega telefona... mi ne bo novben sikal, da ta baterija ali zadnji pokrovcek pa ni od tega telefona... sploh ce bom recimo uveljavlja neko napako z zvocnikom ... Prav tako v konretnem primeru NI slo za neoriginalni del... ampak je slo samo glede tega, da ta del pac ni od tega iPhone-a ampak od enega drugega ... ampak se vedno originalni del...

Sicer je itak skoraj brezveze naprej razgljabljati... ker ne bomo prisli do konca... Ravno zaradi takih zadev verjetno nekateri ne marajo slovenskih servisov... Ker take zadeve, katere so v Sloveniji zavracali, so takoj cez severno mejo brez vprasanja uredili... In stranka je bila zadovoljna In Love

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #79   Objavljeno 19.12.2011 17:27:13
No. 1 je napisal/a:
Nikjer na svetu ni rezervnih delov za iPhone in vsi servisi se opravijo tako, da se izdelek zamenja z drugim... enako velja za iPad, iPhone, iPod, AirPort, AirPort Extreme, TimeCapsule, Keyboard, Mouse in Apple TV

Torej so se Tomzi-ju na Apple Care zlagali, ko so mu rekli, da ga lahko dobi v Apple Store-u?

Tomzi je napisal/a:
Kar se tiče zamenjave sim traya so mi na supportu rekli, da ga lahko dobim v Apple storu. Dali so mi tudi številke servisov v Sloveniji, kjer lahko povprašam za zamenjavo oz. za nadomesten sim tray, vendar mi niso mogli zagotoviti, da ga bom dobil.

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #80   Objavljeno 19.12.2011 17:55:31
Jest je napisal/a:
Sicer je itak skoraj brezveze naprej razgljabljati... ker ne bomo prisli do konca... Ravno zaradi takih zadev verjetno nekateri ne marajo slovenskih servisov... Ker take zadeve, katere so v Sloveniji zavracali, so takoj cez severno mejo brez vprasanja uredili... In stranka je bila zadovoljna In Love

Thomas, zdej pa klanfe klatiš... ista servisna procedura, isti software in isti Apple je... zdej pa brkaš fušarčke, ki menjajo ekrančke, vgrajujejo sim traye brez serijske ipd... seveda se to dogaje, zagotovo pa to ne dela Appe.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani